BİLECİK’TE KURUMLAR ARASI DAYANIŞMAYI GÖSTEREN PROTOKOL

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Valiliği, Bilecik Belediyesi, Bilecik Halk Sağlığı İl Müdürlüğü ile Aile ve Politikalar İl Müdürlüğü arasında, evde sağlık, bakım ve sosyal destekler hizmetlerinin işbirliği içerisinde yürütülmesine dair protokol imzalandı.

haber228

Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen protokol, Vali Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Aile ve Politikalar İl Müdürü Muhammed Akgül ve Halk Sağlığı Müdürü Uzman Dr. Ömer Balcı arasında imzalandı.
Şimdiye kadar uygulamada olan ve protokol ile resmiyet kazanan çalışma kapsamında vatandaşlarımız, sağlık alanındaki hizmetlerden daha hızlı ve kaliteli bir şekilde yararlanma imkanı bulacak.
Vali Ahmet Hamdi Nayir, imzalanan protokol ile şehirdeki kurumlar arasında koordineli bir çalışma sisteminin olacağını belirterek, ”Bu güzel ve anlamlı protokolde 3 kuruluşumuz var. Belediyemiz, Aile ve Politilar İl Müdürlüğü ve Bilecik Halk Sağlığı Merkezimiz var. Bu protokol ile üç kuruluşumuz daha önceden beri gerçekleştirdikleri çalışmaları daha sistemli ve koordineli yapmak adına protokol imzalıyorlar” dedi.

haber228
BELEDİYE BAŞKANI SELİM YAĞCI:
”BU PROTOKOL, KURUMLARIMIZ ARASINDAKİ DAYANIŞMAYA GÜZEL BİR ÖRNEKTİR”
Belediye Başkanı Selim Yağcı, ise Bilecik’te imzalanan protokolün daha öncelerden beri uygulamada olan ve kurumlar arasında güzel bir dayanışma örneği sergileyen çalışmanın protokol ile resmiyet kazandığını belirterek, şunları söyledi:
”Birlikten kuvvet ve huzur doğar. Bilecik’te bu anlamda kurumlarımız arasındaki yardımlaşma ve dayanışmayı gösterecek güzel bir çalışma yapılıyor. İnşallah bundan sonra hemşerilerimizin sağlık hizmetlerini almalarında hem sağlık anlamında hem sosyalite anlamında hem de psikolojik anlamda gerekli ihtiyaçları, bu kurumlarımız tarafından el birlik içinde yapılacak. Ben gerçekten bu ortaklık sebebiyle kurumlarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah hemşerilerimiz bu protokol ile daha sağlıklı ve kaliteli bir hizmet almış olacaklar. Ama şunu da temenni ediyoruz ki İnşallah hiçbir hemşerimizin bu tür hizmetlere ihtiyacı olmaz, sağlık ve sıhhat içinde hayatlarını sürdürürler.”
İl Halk Sağlığı Müdürü Ömer Balcı, ise yaptığı açıklamada imza öncesinde, gerçekleştirilecek çalışma hakkında bilgi vererek, şunları kaydetti:
”Evde sağlık, bakım ve sosyal destekler hizmetlerinin işbirliği içerisinde yürütülmesine dair protokolün bakanlıklar nezdinde 31 Mart 2015 tarihinde imzalandığını belirterek, ”Bugün burada il düzeyinde zaten 2010 yılından bu yana yürütmekte olduğumuz evde sağlık, bakım ve sosyal destekler hizmetlerinin kalitesini arttırmak adına, hasta ve hasta yakınlarının hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla hepimizin ortak hedef noktası olan bu muhatablarımız için protokol imza töreni gerçekleştiriyoruz. Evde sağlık hizmetlerini, Sağlık Bakanlığı adına Bilecik Halk Sağlığı Merkezi gerçekleştiriyor, Evde bakım hizmetlerini Bilecik Aile ve Politikalar İl Müdürlüğü, hasta ve hasta yakınlarına psikolojik desteği ise Bilecik Belediyesi tarafından karşılanıyor” dedi.

BİLECİK’TE KURUMLAR ARASI DAYANIŞMAYI GÖSTEREN PROTOKOL
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin