Bilecik’te Koronavirüs Vakası Ne Kadar?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Valisi Bilal Şentürk, 197 pozitif vaka olduğunu söyledi.

İçişleri Bakanlığı’nın talimatıyla 81 ilde eş zamanlı olarak Covid-19 tedbirleri kapsamında ”Sağlık İçin, Hepimiz İçin” sloganıyla, Bilecik ve ilçelerinde iş yerleri ve kamuya açık alanlarda denetimler yapıldı.

Vali Bilal Şentürk, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Uysal Ağaoğlu, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal ve ilgililerle birlikte iş yerlerinde, kamuya açık alanlarda, toplu taşıma araçları ve taksilerde denetim ve bilgilendirmede bulunarak, Bileciklileri sosyal mesafe, maske ve temizlik kurallarına uymaları konusunda uyardı.

Son haftada ildeki koronavirüs sayılarının artış gösterdiğini kaydeden Şentürk, “197 pozitif vaka var. 19 hastamız hastanede tedavi altında. Yoğun bakım ve entübe hastamız yok” dedi.

İçişleri Bakanlığının 81 İlde eş zamanlı olarak ”Sağlık İçin, Hepimiz İçin” sloganıyla, kontrollü sosyal hayat döneminde uyulması gereken kuralların ve alınan tedbirlerin kapsamlı şekilde kontrollerinin yapıldığı denetimlere katıldıklarını anımsatarak, ”Millet olarak karşı karşıya kaldığımız koronavirüs tehdidini minimuma indirmek amacıyla kamuoyunun daha da bilinçlenmesini sağlamak üzere denetimler gerçekleştiriyoruz. Tüm Türkiye’de olduğu gibi ilimizde de son bir haftadır hareketlilik başladı. Özellikle son bir haftadır maalesef rakamlar günlük 8-10’lara ulaştı. Bu anlamda bizim gevşemeden, maske, mesafe ve temizlik kurallarına titizlikle uymamız gerekiyor. Kimse kendi başına hareket etme lüksüne sahip değil, herkes sorumluluk almalı, kurallara riayet etmelidir, etmeyenler ettirilmelidir.” dedi.

”Kendi adımıza risk taşımıyor olsak bile, risk taşıyan insanların oluşturacağı riske maruz kalma durumundayız” ifadesinde bulunan Vali Şentürk, şunları kaydetti:

”Hem kendimizin, hem toplumun, hem de 3. kişilerin sağlığı açısından bizim kurallara harfiyen riayet etmemiz gerekir. Bugün ilimiz merkezinde birim amirlerimiz ve denetim ekiplerimizle birlikte yaklaşık 30 ayrı ekip kapsamlı bir denetim yapacak. Denetlediğimiz yerlerde yüzde 97-98 oranında uyulması gereken kurallara uyulduğunu gördük. Bundan sonra da hem resmi, hem sivil denetim ekiplerimiz sahada olacak. Bilecik’te başta esnaflarımıza ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu tehlikelerden korunmanın formülü aslında belli. Çok zorda değil, ama bir anlık olsun ihmale gelmeyen bir süreç. Biz dolayısıyla o ihmali göstermemek durumundayız. Kurallara riayet ettiğimiz takdirde, virüse karşı güçlü oluruz. Sağlık Bakanımız çok güzel ifade ediyorlar bu işin çaresi virüse yakalanmamaktır. İyi sakınacaksınız virüs size bulaşamayacak. Ortak bir bilinçle hareket ettiğimiz ve kurallara uyduğumuz zaman kendimizi korumuş olacağız.”

– ”Tedbirlerden taviz veremeyiz”

Bu haftaki dalgalanmayı tedbirleri artırarak minimum noktaya indireceklerini bildiren Vali Şentürk, bundan sonraki süreci de yine ortak anlayış içerisinde götüreceklerini kaydetti.

Kamu olarak bilinçlendirmelerin ve uyarıların yapıldığının altını çizen Vali Şentürk, şöyle konuştu:

”Öncelikle uyarıyoruz, uyarılara kulak asılmayacak olursa ikinci uyarımız para cezası şeklinde olacaktır. Üçüncü uyarımız bir günlük iş yeri kapatma, dördüncü uyarımız 3 günlük iş yeri kapatma ve devamı olacak olursa süresiz iş yeri kapatma gibi bir durumla karşı karşıya kalabileceğiz. Bu zorlu süreçte biz farkındayız. Esnaflarımız tabi ki hareketliliğin azalması ve tedbirler dolayısıyla virüs nedeniyle iş hacimleri belki düşmüş olabilir ama bu bir süreç. Bir afetin farklı bir formatı salgın bir hastalık süreci yaşıyoruz. Dolayısıyla burada sabır göstereceğiz. Devletimiz her türlü desteği sağlıyor, açta açıkta kalacak insanımız yok. Toplumumuzun yardımlaşma duyguları zaten en üst seviyede. Bütün bunları toparladığımız zaman Bu zorlu süreci birlikte atlatacağız ve bu kurallara birlikte uyacağız. Hepimizin hayatına getirdiği sınırlamalar, mahrumiyetler ve kısıtlamalar var. Tedbirlerden taviz veremeyiz, eğer verirsek bunun faturası hepimize çok ağır olur. Bilinçlenmeyi sağlamamız lazım.”

Özellikle diğer illerde düğünlere, cenazeye veya ziyarete gidip gelenlerden bulaşmanın oluştuğunu belirten Vali Şentürk, ”Bizim verdiğimiz sayıların içerisinde 3-4 tanesi aynı evden çıkıyor. Yani il dışına bir düğüne gidiyor, virüsü alıp geliyor, evindeki kendi bireylerine bulaştırıyor. Dışarıya gidenlerin mesafe, maske ve temizlik şartlarına uyması gerekir. Geriye döndüklerinde en azından 6-7 gün yanındaki insanlara karşı tedbirli olarak davranmalı. Olası semptom görüldüğünde ise sağlık ekiplerine hemen haber verilmeli.” ifadesinde bulundu.

Vali Şentürk, Bilecik’te 197 pozitif vakanın bulunduğunu ve 19 kişinin hastanede tedavi gördüğünü, yoğun bakım ve entübe hasta bulunmadığını sözlerine ekledi.

Vali Şentürk, denetimler sırasında çocuklarla da yakından ilgilenirken, bazı iş yerlerine girişte ateşi ölçülürken, eline kolonya ve dezenfektan döküldü.

Bilecik’te Koronavirüs Vakası Ne Kadar?
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Heyet çalısıyor görsünler bravo iki esnafa ceza yazın görsünler iş bitti millet bu kadar safmı sandınız

    Cevapla
Bizi Takip Edin