Bilecik’te “Kiraz Göz” ameliyatı yapılan köpek sağlığına kavuştu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’te bir yaşındaki akbaş cinsi köpekte görülen ve halk arasında “kiraz göz vakası” olarak bilinen göz yaşı bezi, yaklaşık 10 dakika süren bir operasyonla tedavi edildi.

Bilecik Belediyesi Sokak Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne getirilen bir yaşındaki köpekte görülen kiraz göz vakası, yaklaşık 10 dakika süren bir operasyonla tedavi edildi.

“OPERASYON KISA SÜREDE GERÇEKLEŞİYOR”

Operasyonu gerçekleştiren Bilecik Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Nedret Avcı, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, tedavi edilmemesi durumunda uzun vadede gözün görme yetisini kaybettiği kiraz göz vakası gibi durumlarda, hayvan sahiplerinin uzman veteriner hekimlere başvurarak söz konusu tedavinin kısa sürede gerçekleşebileceğini söyledi.

“GÖRME YETİSİNİ KAYBEDEBİLİR”

Kiraz Göz Hastalığının oluşum sebebi tam olarak bilinmediğini ancak birçok köpek ırkında görüldüğünü aktaran Avcı, gerçekleştirdikleri operasyonla göz içinde oluşan et parçasını absorbe ederek aldıklarını belirterek, “Şuanda köpeğimizin sağlığı yerinde. Kiraz göz hastalığı tedavi edilmezse ileriye doğru hayvanın gözü görme yetisini kaybedebilir. Onun için erken müdahale ile oluşan hastalığı absorbe ettik.” dedi.

Bilecik Belediyesi Sokak Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde her türlü tedaviyi yapabildiklerini aktaran Avcı, şu ifadelere yer verdi:

“HER TÜRLÜ TEDAVİYİ YAPABİLİYORUZ”

Barınağımıza kazandırdığımız röntgen, ultrason ve diğer cihazlarımızla birlikte her türlü tedaviyi yapabiliyor ve her türlü vakayı çözebiliyoruz. Barınağımızda olası bir vakaya karşı tüm cihazlarımız mevcut, ısıtıcılarımızla beraber barınağımız kış şartlarına da uygun.

“SONSUZ TEŞEKKÜRLER”

Bu imkanları bize sağlayan ve önümüze seren Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin’e sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Diğer yandan, operasyonun başarılı geçtiği ve köpeğin kısa sürede sağlığına kavuşacağı ifade edildi.

 

 

Bilecik’te “Kiraz Göz” ameliyatı yapılan köpek sağlığına kavuştu
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin