Bilecik’te Kayı Boyu Kur’an Kursu’nun açılışı gerçekleştirildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşliyen, bir dizi ziyaret ve açılış programlarına katılmak üzere Bilecik’e geldi.

Bilecik’te ilk olarak İl Müftülüğünü ziyaret eden İşliyen, İl Müftüsü Ali Erhun ve müftülük personeli tarafından karşılandı.

Müftülük ziyaretinin ardından Cuma namazı için Hürriyet Mahallesi’nde bulunan Kayı Boyu Camii’ne gelen İşliyen, burada vaaz verirken, cuma namazını ise Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Osman Şahin kıldırdı. Namazın ardından caminin bulunduğu yerleşkede yapımı tamamlanan Kayı Boyu 4-6 yaş Kur’an Kursu açılışı gerçekleştirildi.

Törende konuşan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı İşliyen, günahın her tarafı sardığı bir dönemde Allah’ı bulamayan, Peygamberi tanıyamayan, kitaptan haberi olmayan çocuklar olur da öylece dünyalarını tamamlarsa akıbet ne olur diye endişe edilmesi gerektiğini söyledi.

“Türkiye genelinde 200 bine yakın yavrularımız var”

Açılışı yapılacak kursun bu endişelerden bir tanesi olduğunu ifade eden İşliyen, “Bu kurs bu duaların fiile dönmüş hallerinden bir tanesidir. Türkiye genelinde böyle kurslara devam eden 200 bine yakın yavrularımız var. Emeği geçenlerden Allah razı olsun. 12 yaşını doldurmayan çocukların camiye giremediği günlerden 4 yaştan ölünceye kadar her kademede her yaşta çocuğun Kur’an öğrenebildiği, dinini öğrenebildiği maneviyatla tanışabildiği günlere gelmemizi sağlayan rabbimize hamd olsun.” ifadelerine yer verdi.

“Türk-İslam sancağını en üst noktalara taşıyacaklar..”

Bilecik Milletvekili Selim Yağcı ise kurs ve okullardan yetişen çocukların Türk-İslam sancağını kıtalar arasında en üst noktaya taşıyacağını söyleyerek, “Bir taraftan mekanları inşa edeceğiz, şehirleri yapacağız ama onun içinde yaşayacak insanlarımızı ve nesillerimizi de yetiştireceğiz. Bir düşünürün söylediği gibi; “şehirleri imar ederken nesilleri ihya etmeyi ihmal ederseniz, o nesiller zaman gelir şehirleri yok ederler” diyor. Ben bu mekanların yapılmasında katkısı olan tüm kardeşlerime ve bu mekanlara anlam kazandıran çocuklarımızı yetiştirme noktasında gayret gösterenlere de ayrıca teşekkür ediyorum. Niyet hayır, akibet hayır biz inşallah dünyaya hak ve adalet dağıtan Osmanlı’nın neşet ettiği topraklardayız buralardan çıkan o ruh dünyaya yüz yıllar boyunca hak ve adalet dağıtmış, inşallah bu kurslarımız da, okullarımız da yetişen gençlerimiz yine Türk-İslam sancağını kıtalar arasında dün olduğu gibi bugün ve yarın da daha üst noktalara taşıyacağına canı gönülden inanıyorum.” ifadelerine yer verdi.

 

“Zincirleme bir eğitim oluyor”

Bilecik Müftüsü Ali Erhun’da, Kayı Boyu Kur’an kursunda 7 sınıfta 110 öğrencinin eğitim göreceğini belirterek, “Bizim sınıflarımız 15 kişiyi geçmiyor. Hiç kimsenin endişe etmesine gerek yok. Eve biz kur’an kursuyuz din eğitimi veriyoruz ama sadece din eğitimi değil. Bu kurslarımızda çocuklarımız hem eğleniyor hem de öğreniyor. Yani aynı zamanda ilk okula da hazırlık oluyor. Sayıları tanıyor, şekilleri tanıyor. Bir nevi ana okulu eğitimi de veriyor ve bunu önemsiyoruz. Gönlümüz istiyor ki okul öncesi bütün çocuklarımızı bu eğitimden geçirelim. Çünkü şöyle bir faydasını görüyoruz; 4 yaşındaki bir çocuğumuz abdest almasını, namaz surelerini, namaz kılmasını öğreniyor hatta ufak tefek haram ve helal bilgilerini de öğreniyor ve eve gidince uyguluyor. Annesine namaz surelerini okuduğu zaman annesi bilmiyorsa o da öğrenmek zorunda kalıyor. Zincirleme bir din eğitimi oluyor, çok yönlü bir faaliyet içerisinde oluyoruz.” dedi.

Konuşmaların ardından Kayı Boyu Yardımlaşma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ehliman Bozkurt’a, İşliyen tarafından Kur’an kursuna katkılarından dolayı plaket takdim edildi.

Açılış, dua edilmesinin ardından Kur’an kursunun gezilmesiyle sona erdi.

Törene, AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Osman Şahin, İl Müftüsü Ali Erhun, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Daha sonra Bilecik Valiliği’ne geçen İşliyen, Bilecik Vali Vekili Yunus Fatih Kadiroğlu’nu makamında ziyaret ederken, ardından Şifa Hafızlık Kur’an kursunun da açılışını gerçekleştirecek.

Bilecik’te Kayı Boyu Kur’an Kursu’nun açılışı gerçekleştirildi
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

12 Yorum

  1. Hayırlı olsun. yeni nesiller inşallah başkan yardımcısının dediği gibi yetiştirilir.
    Ancak şu kayı boyu camiinde bir zebani var… adını sanını bilmem huysuz bir ihtiyar. yaşlısını gencini illallah ettirdi.
    senin seccaden niye yok, senin maske niye burnunun altında,
    sen niye oraya duruyorsun, bu seccadeyi niye yanlış yere serdin… vb. huysuzca uyarılarla insanları bezdirdi. tam bir zebani…
    cami yetkililerine sesleniyorum : bu ZEBANiyi uyarın da camide çavuşluk yapmasın…

    Cevapla
  2. Sevgili büyülerimizin ayakkabıları kumlanmasın diye toprak zemine hasır sermişler. Büyük hürmet…
    şu camilerde şak şak fotoğraf çekme işine artık bir son verseniz çok iyi olacak.
    camide bile işleri gösteriş, reklam, poz vermek olmuş.
    camiler niye boş sorusuna bir de bu bürokrat, dinokratların (!) bu reklam çalışmalarının olumsuz yansımalarından bakın derim. Bunlarla insanları nefret ettiriyorlar dinden dindardan…

    Cevapla
  3. Bu kadar saçmalık olamaz. 4 yaşında daha doğru dürüst konuşamayan Türkçeyi bile telaffuz etmekte zorlanan çocukların beyinleri arap kültürü ile aşılanıyor. Çok yazık. Eğer dinimizi çocuklara kendimiz öğretemiyorsak Allah(cc) bu evlatları bize yetiştirelim diye verdi. Bu memleket bu zihniyetle bir yere varamaz. Kendi eğitmediğin bir çocuğun sana ne hayrı dokunacak merak ediyorum? O çocukları böylesine bir zihniyetle yetiştirirseniz elbette Atatürk düşmanı da olur ana babaya isyankar da olur. Başkasının yetiştirdiği bir ağacın meyvesi sizin boğazınıza takılır. Eğer iyi bir evlat yetiştirmek istiyorsan kendin yetiştir. Hem bu kurslarda hafızlık eğitimi adı altında eğitim veriliyor hiç mi merak etmiyorsunuz bu eğitimi verenlerin tahsili ne? Öğretmen mi değil mi? Sonra okullarda öğretmenlere saldırın. Çok yazık bir nesil yok oldu bir neslide yok etmeyin bari.

    Cevapla
    • Okula da verme o zaman.

      Cevapla
    • 11 Eylül 2021, 17:28

      hadi ordan din düşmanıateist
      kültürsüz beyni uyuşuk
      zaten sen ve uyuşuk neslin olmasa bu ülke cennet olur

      Cevapla
      • Sadece şunu anlamıyorsunuz Elhamdülillah Müslümanım diyorsunuz ama dininizi bilmiyorsunuz. Eğer bilsen nasıl ilk yürümeyi, ilk konuşmayı, sofraya ilk oturuşu sen öğrettiysen dinini de öğretirsin. O çocuklar sana Allah’ın bir emaneti. Eğer sen o emaneti kendin yetiştiremiyorsan dinini öğretemiyorsan Müslümanım diye ortalık da dolaşma.

        Cevapla
  4. ZEBANİ DEDİĞİN KİMMİŞ CAMİYE EMEK VEREN MUHTEREMDEN BAHSETMİYORSUNDUR İNŞALLAHH

    Cevapla
  5. 11 Eylül 2021, 17:30

    yapndan yaptırandan emeği geçen herkesten allah razı olsun
    bazı uyuşmuşlar din düşmanları elbet istemeyecek
    istemeyen dinsizler cocuğunu göndermesin
    ÖZGÜRLÜK VAR ÜLKEDE

    Cevapla
Bizi Takip Edin