BİLECİK’TE HAFTASONU KORONAVİRÜS DENETİMİ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’te hafta sonu uygulanan kısıtlama tedbirleri kapsamında denetimler gerçekleştirildi.

Kısıtlamalar kapsamında açık olan iş yerleri ile birlikte kent meydanındaki cadde ve sokaklar denetlenirken, denetimlerde gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Bilal Şentürk, Bilecik’te görülen mutasyonlu virüs ve okulların açılmasına ilişkinde açıklamalarda bulundu.

Yapılan denetimlere; Milletvekili Selim Yağcı, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Recep Yalçınkaya, Belediye Başkanı Semih Şahin, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal ile Kurum Müdürleri de katıldı.

Vali Şentürk, esnaflara maske, mesafe ve hijyen konusunda uyarılarını yinelerken burada yaptığı açıklamada, “Mutasyonla ilgili ilimizde 1 vakamız oldu. ondan kaynaklı tek bir noktada etkilenenler oldu fakat çok yoğun bir izolasyon çalışmasıyla çok şükür yayılmadığını görüyoruz.” dedi.

Vatandaşların ve esnafların sahiplenmesiyle koronavirüsle mücadele edildiğini anlatan Vali Şentürk, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

Yaklaşık bir senedir yoğun bir şekilde koronavirüsle mücadele ediyoruz. Bu noktada vatandaşlarımız ve esnafımıza teşekkür ediyorum. Başta sağlık ekiplerimiz olmak üzere sivil denetim ekiplerimiz, kolluk birimlerimiz, vefa sosyal destek ekiplerimiz yani topyekün kamu görevlileri ve vatandaşlarımızın bilinçli bir çabasıyla koronavirüsle ilgili mücadelemizde iyi bir noktaya geldik ancak biz şunu biliyoruz ki; bir dağa tırmanırken tırmanarak çıkma meselesi gibi. Bıraktığınız an düşebilirsiniz. Dolayısıyla biz düşmemek ve tedbirleri gevşetmemek adına tüm Türkiye’de olduğu gibi ilimizde de hafta sonları dışarı çıkma yasaklarıyla ilgili genel bir denetim yapmak istedik.

“BAŞARI BİZİ REHAVETE DÜŞÜRMEMELİDİR”

Vatandaşlarımızın oldukça bilinçli olduğunu görüyoruz. Dolayısıyla biz de 24 saat vardiyalı çalışanlar olduğu için doğal olarak bir sirkülasyon oluyor. Temel ihtiyaçların temini noktasında tüm vatandaşlarımız yürüme mesafesindeki iş yerlerinden temel ihtiyaçlarını temin edebiliyorlar. Bu anlamda bir sıkıntının olmadığını da görüyoruz. Başarı bizi rehavete düşürmemelidir. Bugün inşallah aşımızı da olacağız. Aşının da etkisiyle virüsle mücadelede ilimiz olarak en iyi şekilde götüreceğimizi düşünüyoruz.

“YOĞUNLAŞMA İHTİMALİNİ GÖZ ARDI ETMİYORUZ”

Mutasyonla ilgili dediğim gibi teyakkuz halinde olmak zorundayız her an her yerde mutasyonlu veya mutasyonsuz virüsle ilgili bir yoğunlaşma ihtimalini göz ardı etmiyoruz. Bakıyorum son günlerde bazı günler çok minimum noktalara iniyoruz bazı günlerde artışlar görebiliyoruz. Bu bir kişiden yaklaşık 10 kişiye bulaşma durumundan kaynaklanıyor. Belirli bir bilinç oluştu çok şükür. Ama acil durumlar oluyor bu genel tedbirlere ilişkin bir delme etkisi gösterince ister istemez tabi yine de vakalar olabiliyor.

“TUTTUĞUMUZ ÇİZGİYİ KORUMAMIZ LAZIM”

Mustasyona uğrama noktasında hem de normal virüsün yaygınlaşmaması noktasında tutturduğumuz çizgiyi korumamız lazım. Bu çizgiyi korumak sadece bize kalmıyor çünkü biz dışarıda da etkileşim halindeyiz. Büyük şehirlerin ortasındayız yoğun sirkülasyon olabiliyor. Ev oturmalarında özellikle hassasiyeti korumamız gerekiyor. Akrabamız, eşimiz, dostumuz olabilir ama bir araya gelmelerde maske ve mesafe hususuna dikkat etmeliyiz.

“AŞININ OLUMLU ETKİSİNİ GÖRECEĞİZ”

Tabii ki aşı önemli bir koruma getirecektir inşallah. Aşının da olumlu etkisini göreceğiz, hayatı devam ettireceğiz bir noktada. Esnafımızın halini ve hatırını soruyoruz. Hiçbir tedbir keyfi değil. Hiçbir zaman tezgah kapatmakla ilgili bir çabası olmadı arkadaşlarımızın. Belki bin defa uyardığımız ama cezai işlem yapmadığımız bir çok insan var. Ama şunu diyoruz kurallara uyulmazsa bunun gereği uygulanır muhakkak. Bu kurallar hepimiz için. Bir kişinin boşvermişliği bütün toplumu etkileyecekse buna fırsat veremeyiz.

“KENT MERKEZİNDE AŞAĞIKÖY’DEN BAŞLIYORUZ”

Bilecik’te Aşağıköyde okulların açılması ile ilgili çalışmamız var. Bu bir süreç ve süreci bakanlıklarımızla koordineli bir şekilde yürütüyoruz. Burada temel olan ne yasak ne değil. Nerede olursa olsun kısıtlamalar alınıyor ama bir araya gelmelerin olduğu her ortama müdahale edeceksiniz dedik. Şimdi biz de bir araya gelme noktasında okulların açılmasıyla birlikte oluşabilecek riski ortadan kaldırmak bakımından Aşağıköy’den başladık. Orada öğrenci yoğunluğumuzun azlığından dolayı, seyrek olmasından dolayı oradan başlıyoruz.

“BİRDEN BÜTÜN KAPILARI AÇMAK DOĞRU DEĞİL”

Önümüzdeki süreci hızlı bir şekilde takip edeceğiz ortaya çıkabilecek risklere istinaden bakanlığımızda koordineli bir şekilde adım adım, aşama aşama açmak istiyoruz. Ama bu tamamen bilim kurulunun tavsiyeleri çerçevesinde şekillenecek bir süreç olacak. İlk açılışı oradan yapıyoruz. İnşallah tedbirli bir şekilde tedbirli bir hayatı idame ettirme noktasında daha geniş bir sayıda öğrenci kitlemizi de eğitim ve öğretime kavuşturacağız inşallah. Hepimiz okulları ve öğrencilerimizi özledik. Bütün öğretmenler öğrencilerini özledi. Uzaktan görüşüyorlar ama yüz yüze görüşmeden olmuyor. Bir taraftan da böyle bir tehdit karşısında da riski göze alarak birden bütün kapıları açmak doğru değil. Bakanlığımızın talimatları çerçevesinde tedbiren ilimizde de  inşallah okullarımızı açacağız.

BİLECİK’TE HAFTASONU KORONAVİRÜS DENETİMİ
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin