BİLECİK’TE FESTİVAL BAŞLIYOR!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’te bu yıl 11’ncisi düzenlenecek olan Uluslararası Bilecik Tiyatro Festivali’nin biletleri satışa sunuldu.
Bilecik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek olan ve Bileciklilerden büyük ilgi gören festival için hazırlanan biletler, Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde satışa sunuldu.
Her yıl onbinlerce tiyatrosever, tiyatronun güzelliğini yaşadığı gibi bu yıl da uluslararası platformda düzenlenecek olan festival, Bilecik’in sesini bütün dünyaya duyuracak.

 

Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen festival kapsamında ilimizde bulunan Usta ve Duayen tiyatro oyuncuları, Bilecik’teki tiyatro festivalinde bir araya gelecek.
”BÜTÜN VATANDAŞLARIMIZI TİYATRO FESTİVALİMİZE DAVET EDİYORUZ”
Gerçekleştirilecek olan büyük organizasyon hakkında kısa bir açıklamada bulunan Belediye Başkanı Selim Yağcı, ”Bu yıl ilimizde 11’incisini gerçekleştireceğimiz Uluslararası Bilecik Tiyatro Festivaline ilişkin çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Tiyatronun kalbi yine Bilecik’te atacak. Bu yıl uluslararası platformda düzenlenecek olan festival ile Bilecik’imizin sesini bütün dünyaya duyuracağız. Üzerinde hassasiyetle çalıştığımız ”Uluslararası Bilecik Tiyatro Festivali” için yapılması gereken faaliyetleri gerçekleştiriyoruz. Kültür ve Sanat alanında şehrimize büyük katkıları olacak festival kapsamında tiyatroseverleri güzel oyunlar ile buluşturmayı hedefliyoruz” dedi.

 
TİYATRONUN KALBİNİN ATTIĞI BİLECİK’TE SAHNE ALACAK OYUNLAR:
Bu yıl uluslararası platformda gerçekleştirilecek olan Uluslararası Bilecik 11. Tiyatro Festivali kapsamında gerek ülkemizde gerek yurt dışında büyük bir beğeni ile takip edilen oyunlar Bilecik’te; tiyatroseverleri ile buluşacak.
Birbirinden güzel ve değerli oyunların sahne alacağı festival kapsamında söyleşiler ve kitap imza günleri de gerçekleştirilecek. 18 Kasım Cuma gecesi, Uygur Kardeşler tarafından babaları Usta Oyuncu Nejat Uygur için Anma programı düzenlenecek.

 
ULUSLARARASI BİLECİK 11. TİYATRO FESTİVALİ MUHTEŞEM GALA GECESİYLE BAŞLIYOR
Bilecik Belediyesi tarafından 11 yıldır büyük bir başarı ile gerçekleştirilen ve bu 11. si uluslararası boyutta düzenlenecek olan festival; 15 Kasım Salı günü Saat:20:00’deki ”Vatan” adlı gala oyunu ile başlıyor.


16 Kasım Çarşamba
Oyun:Asker Dursun (Uşak Tiyatrosu)
17 Kasım Perşembe
Oyun: Karman Çorman
Oyuncular: Ömer Gecü, Binnur Şerbetçioğlu, Yavuz Topoyan , Özkan Ayalp, Songül Bayoğlu, Tuba Aşıcı, Kaan Şahin
18 Kasım Cuma
Uygur Kardeşler ile Söyleşi&Nejat Uygur Anma Gecesi
19 Kasım Cumartesi
Oyun: 2si 1 arada
Oyuncular; Duygu Şen, Ruhi Sav, Neslihan Yeldan, Cemal Hünal
20 Kasım Pazar
Oyun: Ne seninle Ne Sensiz
Oyuncular: Yosi mizrahi, Zeynep Gulmez, Fatih Gülnar, Buket Dereoglu
21 Kasım Pazartesi
Oyun: Köşk-ü Muamma
Cengiz Kucukayvaz Tiyatosu
23 Kasım Çarşamba
Nurcan Elver ile Saat: 17:00’de İmza Günü gerçekleştirilecek.
25 Kasım Cuma
Oyun: Bizim Evde Şenlik Var
Oyuncular: Fatih Yıldız, Nurcan Elver,Halil Kumova, Evrim Bağci, Goksel İlgi, Gulesel Kumova, Cemile Başkan, Ercüment Doğan
26 Kasım Cumartesi
Oyun: Sersem Kocamın Kurnaz Karısı
Oyuncular: Etem Kazaz, Erza Tocilla, Bekir Hocalar, Hajat Tocilla, Asim Mongovci, Ferda Derviş, Gencer tatar, Nafiz gurcuali, Ozan fişar, Işıl Kazaz
27 Kasım Pazar
Oyun: Pijamalı Adamlar
Oyuncular; Necmi Yapıcı, Kemal Kuruçay, Cem Aksakal, Hacı Ali Konuk, Faruk Sofuoğlu
28 Kasım Pazartesi
Oyun: Ölü Ozanlar Derneği
Oyuncular: Can Gürzap, Tayfun Yılmaz, Sadi Özen, Efe Yeşilay, Metin Hasgül , Can Türkdoğan, Berkay Şanveren, Emre Çoldur, Mekin Sezer, Enes Daniş, Onur Yaldız, Alev Sezer, Gökhan Dost, Hande Djavadi, İrem Uğural , Banu Batur
29 Kasım Salı
Oyun: Frankenstein
Oyuncular: Kerem alışık, Cansel Elçin, Yilmaz Gruda, Deniz Uğur


USTA OYUNCULAR KRİSTAL ÇINAR ÖDÜLÜNÜ ALIYOR
Uluslararası Bilecik 11. Tiyatro Festivali kapsamında önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da birçok usta ve değerli oyuncu Kristal Çınar Ödülünü alacak.
Bilecik Belediyesi tarafından düzenlenecek olan ve Bilecik’teki tiyatronun sesinin tüm dünyaya duyurulacağı festival kapsamında Ortans Kıvanç, Rasim Öztekin ve İntiqam Soltan; Kristal Çınar Ödüllerini alacak.
ÇOCUKLARIMIZ GÜZEL OYUNLAR İLE BULUŞUYOR
Bilecik Belediyesi tarafından tiyatroseverlerin beğenisine sunulan tiyatro festivali kapsamında geleceğimizin teminatı çocuklarımız da birbirinden güzel oyunlar ile buluşacak.
Çocukları seven ve onlara değer veren Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın çocuklara armağanı olan oyunlar kapsamında; 16-17-18 Kasım günleri, ”Obez miyim?” adlı çocuk oyunu 10:30 ve 13:30’da olmak üzere iki seansta çocuklar ile buluşurken;
21-22-23 Kasım’da ise ”Yalnız Ağaç” adlı oyun yine 10:30 ve 13:30’da olmak üzere iki seans halinde sahne alarak, çocuklarımıza güzel anlar yaşatacak.

 

BİLECİK’TE FESTİVAL BAŞLIYOR!
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. çocuk oyunları okul saatlerine denk geliyor. gitmek isteyen öğrencileri okul idareleri organize ederek götürebilir diye düşünüyorum. ya da saatlerin akşama alınması gerekiyor. Selim başkanımızdan bu konuda destek bekliyoruz…

    Cevapla
Bizi Takip Edin