BİLECİK’TE DOLANDIRICILAR İŞ BAŞINDA!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İnsanları dolandırmak için sınır tanımayan dolandırıcılar, şimdi de muhtarları kullanarak ceplerini doldurmayı hedefliyorlar..

Köy muhtarlarının telefonlarına sms yoluyla mesaj gönderen dolandırıcılar, köyde ikamet eden, yalnız yaşayan ve yardıma ihtiyacı olan insanların bilgilerini “yardım edeceğiz” diyerek muhtardan temin ediyor, yaşları ve yalnızlıkları dolayısıyla da insanları dolandırmayı amaçlıyorlar.

 

İsminin açıklanmasını istemeyen bir köy muhtarı, Haber228 muhabirine yaptığı açıklamada, ilgili mesajların kendisine ulaştığını, durumdan şüphelendiğini ve cevap yazmadığını dile getirdi.

 

Diğer muhtar arkadaşlarına da durumdan bahseden muhtar, aynı duruma diğer köylerde de rastlandığını söyledi.

 

Diğer yandan, bir muhtarın telefonuna gelen mesajın içeriğinde “Selamunaleykum. Muhtarım ben ibrahim hoca. Sizde 60. 70. Yaslarında karısı ölmüş evinde tek duran biri varmış bu adamın evlenme durumu varmış kim olabilir” ifadeleri yer alırken, farklı numaralardan gelen diğer mesajlarda ise, “Selamunaleyküm muhtarım ben ibrahim hoca. Sizde 60. 65. yaşlarında bir iki sene içerisinde karısı ölmüş evinde tek kalan adam kim var. Bu adamın evlenme durumu varmış.” ifadeleri yer aldı.

 

İnsanların yaş ve yalnızlıklarından faydalanarak onları dolandırmaya çalışanlar hakkında ne tür çalışma yapılıyor bilmiyoruz ancak, kamuoyunu özellikle de bir kesimi temsil eden muhtarların bu konuda daha dikkatli olmaları, halkı bilinçlendirmeleri gerekiyor.

BİLECİK’TE DOLANDIRICILAR İŞ BAŞINDA!
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin