BİLECİK’TE ÇİLEK ÜRETİMİNE DESTEK ARTACAK

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce çiftcilere sertifikalı çilek eğitimi verildi.

 

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşen eğitime Kavaklı, Ulupınar, Yeniköy ve Gölpazarı gemiciler köyünden 28 kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.

 

İl Müdürü Necmettin Yoldaş konuşmasına tarımın önemine değinerek, çilek yetiştiriciliği konusunda teknik ve pratik bilgiler paylaştı. Çilek üretiminde yöreye uygun çeşidin belirlenmesi, kullanılacak malzemelerin seçimi, dikim yöntemleri ve çilekte sulamanın önemine dikkat çeken İl Müdürü Yoldaş, yetiştiricilerin karşılaştığı her sorunda kendilerine ulaşabileceğini ve her türlü teknik destekte bulunacaklarını belirtti.

 

Ardından Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdür Vekili Hatice Derya Aksu ‘nun Çilekte görülen hastalık ve zararlılar hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu. Arazide hastalık, zararlı etmeninden kaynaklanan gözle görülen belirtiler konusunda ipuçları verildi. Mücadele yöntemleri bitki koruma ürünleri uygulama zamanları konusunda bilinçlendirildi.

 

Toplantıda aktarılan bilgilerin arazi ziyaretleri ile devam edeceği belirtildi. Üreticilerin yoğun ilgi gösterdiği eğitim, yeni üretim planlaması yapmayı düşünen üreticilerin toplantıdan duyduğu memnuniyeti dile getirmesi ile sona erdi.

BİLECİK’TE ÇİLEK ÜRETİMİNE DESTEK ARTACAK
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin