Bilecik’te boşanmaya çalıştığı kişi tarafından öldürülmüştü adı hatıra ormanında yaşatılacak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’te boşanmaya çalıştığı kişi tarafından adliye çıkışında vurularak öldürülen Cemile Nur Duman’ın ismi, Bilecik Belediyesi ve Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı işbirliğinde hazırlanan hatıra ormanında yaşatılacak.

Başkan Şahin ve eşi Serpil Şahin, fidan dikimi öncesinde alanda bulunan Cemile Nur Duman’ın çocuğu Hızır Efe’yi severek, ailesiyle sohbet etti.

Bilecik Belediyesi Dikey Bahçesi karşısında yer alan bölgede gerçekleştirilen ağaç dikme programına, Belediye Başkanı Semih Şahin ve eşi Serpil Şahin, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Metin Yaşar, Merkez İlçe Başkanı Berna Pamukcu, İyi Parti İl Başkanı Halil Şahin, Merkez İlçe Başkanı Hatice Güzel, Belediye Başkan Yardımcıları Melek Mızrak Subaşı ve Ahmet Gürses, il genel ve belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Belediye Başkanı Semih Şahin, burada yaptığı konuşmada bugünün 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü olduğunu ve bu anlamda anlamlı bir çalışmayı gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

8 Mart’ın bütün dünyada Dünya Emekçi Kadınlar Günü olarak kabul edildiğini hatırlatan Başkan Şahin, ‘’Bütün dünya, 129 kadının öldürülmesi üzerine bugünü, Dünya Emekçi Kadınlar Günü olarak kabul etti. Biz de bu özel günümüzde, geçtiğimiz yıl, şehrimizde kadın cinayetine kurban giden Cemile Nur Duman’ın ismini böyle bir ormanda yaşatmak istedik. Ülkemizde yirmi yıla yakın süren iktidar ve iktidarın ideolojisi, bütün toplumun kültürel ve sosyal olarak tüm ülkeyi çoraklaştırması sonucu kadının bir birey değil, bir birey olamaması yüzünden tabi dünyanın en çok kadın cinayeti olan ülkelerinden biri haline geldik. Biz bunu aşmak için önce bu mantığı bu çoraklaştırmayı tekrar yeşertmemiz lazım. Aynı zaman bizi de simgeleyen bir çalışma bu ağaçları dikmemiz. İnşallah çorak olmuş toprağı tekrar çimlendirerek, yeşerterek, daha özgür daha eşitlikçi bir yaşam sunmuş olacağız.’’ İfadelerini kullandı.

Annesi adına hazırlanan fidan dikim programına yakınları ile birlikte gelen iki yaşındaki minik Hızır Efe, alandaki herkesi duygulandırdı.

Bilecik’te boşanmaya çalıştığı kişi tarafından öldürülmüştü adı hatıra ormanında yaşatılacak
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Allah razı olsun tüm emeği gecelerden buradan hariç daha bircok yerde yatılmalı kardeşimiz ve onun gibi bircok kardeşimizin isimleri 🙏🙏

    Cevapla
Bizi Takip Edin