Bilecik’te bir ilk: “Dil ve Konuşma Merkezi” açıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dil ve Konuşma Terapisti Zeynep Kaplan tarafından Bilecik’te ilk ve tek “Dil ve Konuşma Merkezi” Rasimbey Caddesi Vakıfbank üstü Kat:3 Daire:7 adresinde hizmete girdi.

Dil ve Konuşma Terapisti Zeynep Kaplan, merkez hakkında bilgiler vererek dil ve konuşma terapisi ihtiyacı olan bireylerin çevre illere gitmekten kurtulacağını ve bu sayede zaman ve emek tasarrufu sağlanacağını belirtti.

Bilecik’te yetiştiğini ve eğitimi hayatını tamamladıktan sonra yeniden Bilecik’e döndüğünü anlatan Zeynep Kaplan, Bilecik’e vefa borcu olduğunu ve mesleğini bu anlayışla icra edeceğini ifade etti.

DKT Zeynep Kaplan, çeşitli seviyelerde konuşma, dil ve iletişim sorunları olan ya da yutma, içme ve yeme zorluğu bulunan bebek, çocuk ve yetişkinlerde oluşabilecek; yarık damak, kekemelik, konuşmada gecikme ve ses bozuklukları gibi bir dizi rahatsızlıkları terapi yönetimiyle bu merkezde tedavi edilebileceğini bildirdi.

Açılışa katılan misafirlerine; Artikülasyon (dudak-damak yarığı, serebral palsi vb. bağlı ya da işlevsel gelişimsel yetersizlik, geç gelişme ya da nedeni belli olmayan) ve diğer konuşma sesi bozuklukları, Afazi (inme sonrası dil ve konuşma kaybı) ve diğer nörolojik kökenli (dizartri, apraksi) konuşma ve dil bozukluklarının değerlendirmesi ve devamında terapi yapılması, yutma, yutkunma bozuklukların terapisi, ses bozuklukları, özgül dil bozuklukları, özgül öğrenme güçlüğü (disleksi, disgrafi, diskalkuli) ile mantıksal işlemlemeyi/akıl yürütmeyi etkileyen bozukluklar, özel gereksinimli, gelişimsel yetersizliği olan (otizm gibi) çocuklara yönelik erken dil ve konuşma eğitimi ve terapisi, işitme kayıplı çocuklara ve edinilmiş işitme kaybı olan bireylere konuşma ve dil terapisi, larenjektomi, trakeostomi sonrası yutma ve konuşma terapisi, yaşlanmaya bağlı serebral bozuklukları (ALS, Parkinson, Alzheimer, Demans vb.) olan bireylere iletişim amaçlı terapi konularının başlıca çalışma alanları olduğunu anlatan D.K.T. Zeynep Kaplan, ihtiyacı olan tüm yaş gruplarını merkeze davet ederek merkezin Bilecik’e hayırlı uğurlu olmasını temenni etti.

Bilecik’te bir ilk: “Dil ve Konuşma Merkezi” açıldı
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. Hayırlı olsun inşallah. İyi olmuş açılması. İnsanlar çocuğunu alıp yakın illere gidiyordu. Donanımlı bir mekâna benziyor.

    Cevapla
  2. Bileciğimize hayırlı uğurlu olsun inşallah İhtiyaç vardı genç kardeşimize başarılar dilerim.

    Cevapla
Bizi Takip Edin