Bilecik’te Atatürk anıtında alternatif 19 Mayıs töreni

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’te Cumhuriyet Halk Partisi ile birlikte çeşitli sivil toplum kuruluşları 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla alternatif çelenk sunma töreni düzenledi.

Kent merkezinden marşlar eşliğinde Cumhuriyet meydanında düzenlenen alternatif çelenk sunma törenine gelen partililer, saygı duruşunda bulundu ve istiklal marşı okudular. Daha sonra CHP İl Başkanlığı ve Atatürkçü Düşünce Derneği’nce Atatürk anıtına çelenk sunuldu.

Burada konuşma gerçekleştiren Türk Kadınlar Birliği Bilecik Şube Başkanı Ayla Ercan Atatürk’ün gençliğe hitabesini okudu ve ardından “Sevgili öğrenciler en büyük gururumuz, mutluluğumuz ve güven kaynağımız sizlersiniz. Sizlere çok görev düşüyor. Atatürk yeni nesil cumhuriyeti biz kurduk onu yetiştirecek ve yüceltecek sizlersiniz diyerek gençlere düşen görevi birkez daha belirtmektedir.” ifadelerine yer verdi.

CHP İl Başkanı Mehmet Metin Yaşar ise yaptığı konuşmasında sabah düzenlenen törende Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin’in adının okunmamasına tepki gösterdi.

“ŞİDDETLE KINIYORUM”

Başkan Şahin’in adının okunmamasını Bilecik halkına yapılan bir saygısızlık olduğunu belirten Başkan Yaşar, “Bir şeyi söylemekten vazgeçemeyeceğim. Bilecik halkının bilmesini istediğim sabah 09:30’da düzenlenen törendeki saygısızlıktan belediye başkanımıza yapılan saygısızlıktan dolayı bu saygısızlığı yapanları ve bu saygısızlığı yaptıranları şiddetle kınıyorum. Bu saygısızlık sadece belediye başkanımıza yapılan bir saygısızlık değil, tüm Bilecik halkına yapılmış saygısızlıktır. Bilecik halkı kendilerine ve temsilcilerine yapılan bu saygısızlığı günü geldiği zaman affetmeyecek ve gerekeni yapacaktır.” dedi.

“BİR ÜLKENİN MİLLİ BAYRAMI OLMAZSA..”

Bir ülkenin Milli bayramları kutlanamıyorsa o ülkenin dini bayramının da olmayacağını belirten Başkan Yaşar, “Bugünün anlamını tüm ulusça çok iyi biliyoruz. Biliyorsunuz milli bayramlarımız bizler için son derece önemli. Bir ülkenin eğer milli bayramı yoksa, milli bayramını kutlayamıyorsa o ülkenin dini bayramı da olmaz. Milli bayramlarımıza karşı özellikle sistematik olarak kutlanmasını engelleyen zihniyetin bilmesini istiyorum. Kabul etseler de etmeseler de 19 Mayıs 1919 Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kuruluş yıl dönümüdür. 19 Mayıs olmasaydı 29 Ekim 1923’te cumhuriyetimiz ilan edilmemiş olacaktı ve bununla birlikte aydınlanma devrimleri gerçekleşmemiş olacaktı. Cumhuriyetin kazanımlarıyla kurulan kurumlar oluşmamış olacaktı. Bugün Cumhuriyetin kurumlarını işgal edenler bu ülkeyi yönettiğini zannedenler ve sonuçta şu makamlarda bulunuyorlar. O insanlara sesleniyorum, o valilere, o kaymakamlara bizleri böylesine anlamlı günleri halkımızla bütünleşerek kutlamamamız için elinden gelen gayreti gösterenlere sesleniyorum. Bunlara en az bizim kadar bizden de fazla sahip çıkmaları gerekiyor.” ifadelerine yer verdi.

“SÖZ VERİYORUM”

Belediye Başkanı Semih Şahin ise pandemi dolayısıyla bu yıl 19 Mayıs’ın coşkulu kutlanamadığını ancak önümüzdeki yıllarda daha coşkulu kutlanacağına söz vererek, “Bugün bizim en coşkulu günümüz. 19 mayıs 2019’da  kutladığımız coşkulu bayramlar gibi bu kez pandemi yüzünden çok da coşkulu kutlayamadık bayramımızı. Önümüzdeki yıllarda çok daha coşkulu kutlayacağımıza ben söz veriyorum. Çünkü bizim sınırsız coşkuyla kutlamamız gereken bir bayram ve gençliğe hediye edilmiş bir bayram. Gençliğe hitabede anlatıldığı gibi; Bugün gaflet ve delalet hepsi oldu artık. Gençlerle birlikte bizlerin de bu gençliğe hitabeyi tekrar okuyup hatta hergün okuyup ondan sonra güne başlamakta fayda var diye düşünüyorum.” dedi.

“KASITLI OLARAK YAPILDI”

Sabahki törende isminin okunmamasının kasıtlı olarak yapıldığını belirten Başkan Şahin, “İl başkanımın dediği gibi sabah bana göre kasıtlı olarak yapılmış, şahsımla ilgisi yok yani belediye başkanının burada telaffuz edilmemesi Bilecik halkına yapılmış bir hakarettir. Benim Semih Şahin olarak onların hiçbirşeylerine ihtiyacım yok. Bilecik halkının seçtiği bir belediye başkanıyım ve Bilecik halkını temsil ediyorum. Bilecik halkına yapılmış bu edepsizliği, bu hakareti yada bu saygısızlığı kabul etmiyorum çünkü halkımdan özür dilemelerini istiyorum derhal özür dilemeleri gerekiyor. Yapanlar ve yaptıranlar Bilecik halkından özür dilemek zorunda. Bilecik halkının ödediği vergilerle maaş alan insanlar, Bilecik halkına rağmen bu şehirde bürokratlık yapamazlar. Az kaldığı doğru toptan gidecekler. 19 mayıs öcncesi Mustafa Kemal Atatürk boğaza baktığında işgal gemilerini gördüğünde “geldikleri gibi gidecekler” demişti. Evet geldikleri gibi gidecekler.” ifadelerine yer verdi.

Milletvekili Yaşar Tüzün ise , 19 Mayıs’ın boyun eymeyenlerin adı ve emperyalizme baş kaldırma günü olduğunu belirterek, şu ifadeler yer verdi:

“BAŞKA SEÇENEĞİMİZ OLMAZDI”

19 Mayıs olmasaydı fikirleri, idealleri ve bağımsız Türkiye Cumhuriyeti düşüncesiyle çıkmasaydı Mustafa Kemal Samsun’a bugün ne kimliğimiz, ne duruşumuz, ne de söz söyleyecek hakkımız olurdu. Onursuzca ve gurursuzca kula kulluk etmekten başka seçeneğimiz olmazdı. Sağımızdaki şehir ingiliz şehri, solumuzdaki şehir fransız şehri bizim şehrimiz kim bilir hangi ülkenin şehri olurdu. İnanmak başarmanın yarısıydı, bu sefer yarısı değil tamamı oldu. Samsunda başlayan milli mücadele Türkiye’nin her karış toprağında etkisini gösterdi ve olmaz denilen oldu yapılamaz denilen yapıldı.

“AYNI ŞEKİLDE DEVAM EDECEĞİZ”

Kazananlar milli mücadele yolunca canını ortaya koyanlardı, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti uğruna Türkiye’ye kafa tutanlardı. Kaybedenler ise ingiliz ve fıransız uşakları ile emperyalizme kendini satanlardı. O gün emperyalistlere karşı yaptığımız bu milli mücadeleyi maalesef bugün de yapmak zorunda kalıyoruz. Ama bilsinler ki yılmayacağız, yorulmayacağız ve pes etmeyeceğiz. Bizim ideallerimiz ulu önderimizin de tam o günki gibi idealleri gibidir. O gün yapamaz dediler yaptı, bugün de her türlü yolsuzluğa ve yasaklara alışkanlık haline getirenlere 19 mayıs ruhuyla milli mücadelemizle aynı şekilde devam edeceğiz.

“HİÇ NİYETİMİZ YOK”

Unutmayınız ki bazı yolculuklar tarihin akışını değiştirir kimin kayığına binerse onun küreğini çekenlere inat bizler hala bandırma vapurundayız ve inmeye de hiç niyetimiz yok. Milli mücadeleyi yapıp bizlere bırakan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve silah arkadaşlarına varsa hakkımı helal ediyorum ve hemşehrilerimden haklarını helal etmelerini diliyorum. Bugün hakkımızı helal etmeyeceğimiz onlarca siyasi zihniyeti Bilecik Cumhuriyet meydanından birkez daha haykırıyor ve onlara da hakkımızı helal etmiyoruz diyoruz.

Konuşmaların ardından son olarak çekilen hatıraf fotoğrafının ardından alternatif çelenk sunma töreni sona erdi.

Bilecik’te Atatürk anıtında alternatif 19 Mayıs töreni
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

16 Yorum

  1. metin yaşar ve semih şahin ikilisi cahapede ipleri aldığından beri, sürekli olarak devletle bir kavga ve hesaplaşma peşindeler, hdp ye bakanlık verelim diyen partililerine, hdp ile ittifaklarına belediyecilikte gösterdikleri beceriksizliklere sıra gelmesin diye suni krizlerle 2023 ü getirme gibi bir stratejileri var anlaşılan.

    yok öğle yağma sayın bilecik cahapesi, hdp olmadan seçimi kazanmanız mümkün değil, mahkumsunuz, siz de bunun farkındasınız, öyleyse cevap vereceksiniz hdp ye neleri peşkeş çekeceksiniz,

    Cevapla
  2. 19 Mayıs 2021, 17:50

    Bende belediye Başkanının meclis toplantılarında Ak Parti li meclis üyelerine hakaret etmesini ve söz vermemesini kınıyorum.
    Kendinize oldumu bağırın ne güzel ya

    Cevapla
  3. Ulusal ve Resmi Bayramlar ile Mahalli Kurtuluş günleri, Atatürk Günleri ve Tarihi Günlerde Yapılacak Tören ve Kutlamalar Yönetmeliği’nin 5. Maddesi” okuyunuz…

    Cevapla
  4. 19 Mayıs 2021, 21:18

    Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı törenleri MADDE 6 – (1) Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı 19 Mayıs günü, Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’da karaya çıktığı saat olan 07.00’de başlar ve saat 24.00’te son bulur.
    (2) Gençlik ve Spor Bakanı, günün anlam ve önemini belirten mesajını medya aracılığıyla bildirir.
    (3) Gençlik ve Spor Bakanı bir il törenine katılır. (4) Atatürk anıt veya büstüne gençlik hizmetleri ve spor müdürlüğü, bulunmaması halinde
    mülki amirin görevlendireceği bir müdürlük tarafından çelenk konulur. Çelenk konulduktan sonra İstiklal Marşı ile birlikte bayrak göndere çekilir. (5) Kutlama komitelerince hazırlanan programda yer alan diğer faaliyetler uygulanır.
    Programda tören geçişi ve tebrikata yer verilmez.(1)

    Cevapla
  5. Hele şu Bileciğin gundemine bak hele ya. Yahu bu memleket marmara gibi bir bölgede imkanları en geride kalmış şehir şu anda. Her alanda bir çok şehirin gerisinde kalmışız. Diğer şehirler meydanlarıyla, yayalaştırılmış caddeleriyle, raylı sistemleriyle, ulaşımda kartlı sistemleriyle, hastaneleriyle, AVM leriyle, tarih turizmiyle birçok alanda ilerlerken Bilecikin maalesef gündemi bu. Çok yazık bu şehire.

    Cevapla
  6. Bu şehir çekişme değil hizmet istiyo artık. Siyasetçiler de bürokratlar da enerjilerini bu şehire hizmet için harcasınlar. Şehrimizin imkanları çok kısıtlı maalesef ama konuştuğumuz şeyler hala bu tür şeyler.

    Cevapla
    • bu olayları bir çekişme gibi görmemek lazım valilik tarafının bu adamı kaale almadığı belli, semih efendi şimarık çocuk gibi mızıkçılık peşinde o kadar, kendileri çalıp kendileri oynuyorlar, hani konuşma esnasında “az kaldı gidecekler” derken sinsi sinsi sırıtıyor ya, garibim bilmiyor ki bi sonraki belediye seçimlerinde görecek o müstehzi sırıtmanın bedelini

      Cevapla
  7. Bazı arkadaşlar mevzuyu kavrayamadığı için izah edeyim, bu haberin konusu şu: 19 Mayıs için düzenlenen devlet töreninin açılışında bütün protokol üyelerinin adı okunmuş ancak şehrin belediye başkanının adı okunmayarak belediye başkanı resmen yok sayılmıştır. Bu büyük bir rezalettir ve millet iradesine karşı yapılmış büyük bir saygısızlıktır. Başta Vali olmak üzere ilgili kurum yöneticileri olayın ardından sessiz kalarak bu rezalete ortak olmuşlardır. Evet, konu budur. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınız kutlu olsun.

    Cevapla
    • törende olmadığın nasıl da belli, chp lilerin yalan kayığına binmiş gidiyorsun, çelenk konulurken çelengi koyacak olan gençlik spor il müdürü anons edildi, vali bey gelirken de o anons edildi BÜTÜN PROTOKOLÜN ANoNS EDİLDİĞİ YALANINI kim uydurduysa git önden hesap sor

      Cevapla
    • ben sana asıl mevzuyu izah edeyim, malum chp erken seçim diye yırtınıyor ama şu kabak gibi ortada ki hdp olmadan seçimi kazanması mucize bile değil, İMKANSIZ, yani hdp ye mahkum, seçmen de doğal olarak soruyor “hdp ye ne vaadediyorsunuz, ne vereceksiniz, neyi peşkeş çekeceksiniz?” diye

      chp çözümü bulmuş, genel merkez ulusal çapta, chp li vekiller belediyeler ve il örgütleri de yerel bazda suni krizler yaratarak gündemi saptırıp 2023 e kadar salağa yatma talimatı almışlar

      128 milyar nerde iftirası, istanbul sözleşmesi yaygarası neden ortaya atıldıysa semihin zirlaması da aynı sebeptendir. 2023 e kadar daha çok zırlama dinleyeceğiz

      Cevapla
  8. sen başkan olduğun ilk günden buyana memleketin yüzde ellisinden fazlasının seçtiği cumhurbaşkanının hem kendisine hem de görevlendirdiği vali ve bürokratlarla sinsi sinsi sırıtarak fütürsuzca saldırırken saygı terbiye vs kavramlarını hiçe saymayı hak görüyorsun da, aynı muamele sana yapılınca niye sinirleniyorsun sayın SADECE CHP Lİ SEÇMENLERİN BELEDİYE BAŞKANI

    belediye meclisine bilecikli vatandaşların seçip gönderdiği üyelere nasil edepsizce tavır sergilediğin konusu daha gündemdeyken saygıdan terbiyeden bahsetme yüzsüzlüğünü nasıl yapabiliyorsun

    Cevapla
  9. lüzumlu lüzumsuz her şeyi açıkladınız da şu, hdp olmadan kazanamayacağız seçim için hdp ye neleri peşkeş çektiğinizin açıklamasını bi türlü yapmadınız, kaç kere sormamız gerekiyor sayin yaşar tüzün, sayın semin şahin ve sayın metin yaşar, böyle zırlayarak mağdur edebiyatı yaparak soruyu gargara getirebileceğiniziı mı sandınız, üçünüze de soruyorum 2023 seçimini kazanmak için mahkumu olduğunuz “HDP YE NELERİ PEŞKEŞ ÇEKECEKSİNİZ”

    Cevapla
  10. ben asıl mevzuyu izah edeyim, malum chp erken seçim diye yırtınıyor ama şu kabak gibi ortada ki hdp olmadan seçimi kazanması mucize bile değil, İMKANSIZ, yani hdp ye mahkum, seçmen de doğal olarak soruyor “hdp ye ne vaadediyorsunuz, ne vereceksiniz, neyi peşkeş çekeceksiniz?” diye

    chp çözümü bulmuş, genel merkez ulusal çapta, chp li vekiller belediyeler ve il örgütleri de yerel bazda suni krizler yaratarak gündemi saptırıp 2023 e kadar salağa yatma talimatı almışlar

    128 milyar nerde iftirası, istanbul sözleşmesi yaygarası neden ortaya atıldıysa semihin zirlaması da aynı sebeptendir. 2023 e kadar daha çok zırlama dinleyeceğiz

    Cevapla
    • Meraklı arkadaşım seni pek heyecanlı gördüm. Konuyla ilgisi olmayan bi kamyon laf yazmışsın. Evet törene katılamadım, konuyu da basında yazılanlardan anlamaya çalıştım. Sonuç itibarı ile bu şehrin seçilmiş belediye başkanı organize bir şekilde 19 mayıs törenlerinde yok sayılmıştır. Bu rezaleti alkışlayabilmen kafa yapın hakkında bir fikir veriyor. Son yerel seçimlerde apo’ya sığınan, osman öcalan’ı TRT’ye çıkaran, sonra da “bunlar kazanırsa otoparkları pkklılara verecekler” diye çamura yatan partinin militanı olduğun çok belli. Onun için siyasi analizlerini ciddiye alamayacağım, kusura bakma. Ama her şeye rağmen senin de 19 Mayıs’ın kutlu olsun.

      Cevapla
      • vatansever kardeşim, kendin söylemişsin törene katılmadığını, eğer bilecikte yaşıyorsan semih şahinin daha seçildiği ilk günden itibaren sürekli bir gerginlik agresiflik çatışma peşinde olduğunu bilirdin, her lafında tüm bilecik halkının belediye başkanı olduğunu idda ederek mağduriyet edebiyatı yapan ancak başkasına oy verenlerin tercihleri ile ilgili olarak sürekli “beceriksiz liyakatsiz yandaş” yakıştırmaları ile rencidi edici ifadeler kullanan semih beyin bu tavrı ile ilgili analızım hiç de konuyla alakasız değil, benim kafa yapıma laf söylemen, hele semih şahinin isminin zikredilmemesini alkışladığım gibi hiç bir şekilde kullanmadığım, ima dahi etmediğim aşağılık bir iftiranın altına imza atman asıl senin semih şahin ve cahape tayfasının kafa yapısının teşnesi olduğunun en büyük ispatıdır, yerel seçimde aponun mektubunun içeriğini bile bilmeden zırvalaman ise apayrı ayrı bir garabet, aponun mektubunda gidin cumhur ittifakına oy verin denmiyor ki, cahapenin teşnesi olmayın kendi başına hareket edin diyor, ama sizin apo hdp oylarını cahapeden koparacak korkusuyla yandınız tutuştunuz hala da devam ediyorsunuz. otopark mevzusu ise bizzat gerçekleşti zaten imamoğlu işletmeleri pkk yandaşlarına verdi

        son olarak sana da aynı soruyu soruyorum, cahape hdp olmadan seçimi nah kazanır, eli mahkum, adın gibi sen de biliyorsun, o yüzden bırakın kardeşim şu çamura yatma işini, adam gibi insan gibi cevap verin neyi peşkeş çekeceksiniz bu hdp ye,

        (bu soruyu yine bir ağız dolusu saçmalayarak cevapsız bırakacağını, çamura yatacağını, konuyu başka tarafa çekip dansöz gibi kıvıracağını bile bile yine de soruyorum)

        Cevapla
  11. 21 Mayıs 2021, 12:10

    zaten milli bayramlarda chp nin yapmış olduğu alternatif kutlama ne demek onu anlamıyorum

    Cevapla
Bizi Takip Edin