Bilecik’te Aşı Uygulaması Başladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, sağlık çalışanlarına yönelik yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşıları uygulanmaya başlandı.

 

Acil Kullanım Onayı verilmesinin ardından kentte ilk CoronaVac aşısı, Bilecik İl Sağlık Müdürü Dr. Ferhat Damkacı’ya uygulandı.

Vali Bilal Şentürk de, aşı uygulamasında sağlık personelinin yanında bulundu.

Vali Şentürk, burada yaptığı açıklamada, bugüne kadar sağlık teşkilatının özverili çalışmaları, kamu görevlilerinin de sahada görevini layıkıyla yerine getirmesi ve vatandaşlarında tedbirlere uyması sonucu vakalarda ciddi azalma sağlandığını vurguladı.

Türkiye’de olduğu gibi Bilecik’te de aşılama uygulamasının başladığını ifade eden Vali Şentürk, ”Sağlık personelimizden başlayarak uygulamaya başlıyoruz. İnşallah aşı ile birlikte bu sıkıntıdan tamamen kurtulacağız. Tedbirlerde olduğu gibi aşılamada da toplumun büyük bir çoğunluğunun aşı olması gerekir ki istediğimiz sonucu alabilelim. O yönüyle bütün sırası gelen vatandaşlarımızın aşısını yaptırmasını istiyoruz. Bugün sağlık teşkilatıyla başladık, bizim sıramız geldiğinde bizde aşımızı yaptıracağız.”

Vali Şentürk, merkez ve ilçelerde aşıların dağıtımın yapıldığını bildirerek, sistem üzerinden alınan randevuya göre aşılama yapılacak vatandaşların belirlendiğini kaydetti.
İl Sağlık Müdürü Dr. Damkacı’dan sonra randevu sistemine göre diğer sağlık personeli de aşılarını yaptırmaya başladı.

Bilecik’te Aşı Uygulaması Başladı
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin