Bilecik’te 9 Bin Yıllık Alanda Kazı Çalışması

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Belediyesi, Bahçelievler Mahallesinde bulunan ve kentin günümüzden 9 bin yıl öncesi hakkında önemli detayları barındıran kazı alanı çalışmalarına katkı vermeye devam ediyor.

İstanbul’daki Fikirtepe kültürünün öncesini barındıran, Bilecik Bahçelievler yerleşmesinde Bilecik Belediyesi’nin katkılarıyla yapılan karbon 14 testlerine göre Batı Anadolu ve Ege’nin en erken yerleşmesine dair kalıntıların bulunduğu kazı alanında bu yılki çalışmalara Bilecik Belediyesi’nin de katkıları sürüyor.

Belediye Başkanı Semih Şahin’in yakın takibi ve desteğiyle geçtiğimiz yıl itibariyle kazı çalışmaları başlayan ve ilimiz tarihine önemli derecede ışık tutan kazı alanında üniversite öğrencilerinin daha rahat ortamda çalışması ve kazı alanının korunması amacıyla dinlenme çadırları ve koruyucu tenteler yerleştirildi.

Bilecik Müze Müdürlüğü’nün başkanlığında devam eden kazının bilimsel danışmanı Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erkan Fidan, çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini belirterek, katkıları dolayısıyla Belediye Başkanı Semih Şahin ve belediye çalışanlarına teşekkür etti.

Bilecik’te 9 Bin Yıllık Alanda Kazı Çalışması
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin