Bilecik’te 8 Bin 500 Yıllık İskelet Bulundu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’te bir apartmanın bahçesinde keşfedilen ve Batı Anadolu’daki ilk yerleşim yerlerinden biri olduğu ortaya çıkan kazı alanında, 8 bin 500 yıllık insan iskeletine rastlandı.

Bahçelievler Mahallesi’nde yaşayan bir kişinin, boş arazide gördüğü seramik parçalarını Arkeoloji Müzesi’ne bildirmesi sonucu geçen yıl sonunda başlatılan arkeolojik kazı sürüyor.

 

Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, geçtiğimiz gün Bahçelievler Mahallesinde devam eden tarihi kazı alanında incelemelerde bulunmuştu.

“DÜNYA İNSANLIĞI İÇİN BÜYÜK BULGULARI BULACAĞIZ”

Yağcı; “Tarihsel anlamda baktığımızda Bilecik M.Ö. 4000. Yıllarda kurulduğu iddia ediliyordu buna ilişkin bulgular, belgeler vardı. Burada M.Ö. 8000. Yıllara dayanan bulgular bulundu. Ama bunların gerçekleştirip programa koyulması tabii ki zaman aldı. 2019 yılı içerisinde kültür bakanlığımız ve müzeler genel müdürlüğümüzle yapılan işbirliği sayesinde burada bu dönem içerisinde bir kazı başlattık ve kazı yapıldığı zaman buradan dünyaya ışık tutacak bir tarihi alanın olduğu tespit edildi. Eminim çalışmalar devam ettiği sürece burada sadece Bilecik için değil Dünya insanlığı için büyük bulguları hep birlikte bulacağız. Bizlerin görevi idareciler olarak dünyaya ışık tutan belgeleri ortaya çıkması noktasında gerekli destekleri vereceğiz. ” ifadelerine yer vermişti.

 

Milletvekili Yağcı ardından yaptığı açıklamada; “Bilecik Bahçelievler Mahallesi kazılarımızda, 8500 yıllık bir iskelet bulundu. Bugüne kadar bilinen en eski Bilecikli. Heyecan verici bulgular için kazmaya devam…” dedi.

Bilecik’te 8 Bin 500 Yıllık İskelet Bulundu!
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 26 Ağustos 2020, 19:59

    YOK BİN YIL OLMUS FALAN FİLAN MİLLET AÇ EKONOMİ NERDE BAHSEDEN VARMI BUNLAR NE DERTTE BASINA SHOW YAPIN ALLAH BİLDİGİ GİBİ YAPSIN SİZİ HELAK OLUN İNSALLAH

    Cevapla
Bizi Takip Edin