Bilecik’te 2022 yılı sulama sezonu başladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi Akca, Bilecik’te 2022 yılı sulama sezonunda toplam 27 bin 500 dekar tarım arazisinin sulanacağını bildirdi.

Akca, yazılı yaptığı açıklamada, DSİ Genel Müdürlüğü’nün, su kaynaklarının korunması, yönetilmesi, geliştirilmesi ve gelecek nesillere eksiksiz olarak aktarılması maksadıyla projeler üreten Türkiye’nin en büyük yatırımcı kuruluşlarından birisi olduğunu kaydetti.

Suyun hayatın merkezinde olduğu gibi kalkınmanın da merkezinde olduğunu kaydeden Akca, “Susuz bir kalkınmanın mümkün olmadığı aşikardır. Bu kapsamda sulama projelerimiz başta olmak üzere yatırımlarımızı en kısa zamanda tamamlayarak faydaya dönüştürmek, verimli topraklarımızın bereketine bereket katmak için çalışmaktayız. DSİ olarak modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koymaktayız. Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları, üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükseltiyor.” ifadelerini kullandı.

Bilecik’te 25 Nisan 2022 tarihinde başlayan sulama sezonunda toplam 27 bin 500 dekar tarım arazisinin sulanacağını aktaran Akca, “Bilecik’te yapılacak sulu tarım ile birlikte 2022 yılı birim fiyatları ile ülkemiz ekonomisine 152 milyon lira katkı sağlanması hedefleniyor. Çiftçilerimize bol ve bereketli bir sulama sezon dileyerek, bizler DSİ olarak ülke tarımı ve ülke insanı için özveri ile çalışmaya devam etmekteyiz. Tarım arazilerinin suya kavuşmasını, modern sulama sistemlerinin yaygınlaşmasını ve özellikle de su tasarrufu sağlanmasını önemsiyoruz. Çalışmalarımızı da bu yönde kararlılıkla sürdürüyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

       

Bilecik’te 2022 yılı sulama sezonu başladı
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. daha geçen hafta haberlere çıkan yeniköyün su problemi ne olacak ? haberlere çıkmayan selöz arazileri ne olacak ? vatandaşı kandırmayın su yok. patlaklar tamir edilmiyor.

    Cevapla
  2. Sekiz göletinden faydalanamıyoruz. Bir çok sorun var

    Cevapla
Bizi Takip Edin