BİLECİK’TE 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Bilecik’te çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki törende, Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Kutlamalar, hava muhalefeti nedeniyle Atatürk Spor Salonu’nda devam etti.

 

Valimiz Süleyman Elban, CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç ve Belediye Başkanı Selim Yağcı, Vali Yardımcıları, daire müdürleri ve vatandaşlar ile öğrencilerin katıldığı kutlamalarda, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız, yaptığı konuşmada, 19 Mayıs 1919’ün Türk milletinin haksızlığa, zulme, işgale karşı topyekun başlattığı bir harekatın, milli mücadelenin, milli direnişin ilk kıvılcımı olduğunu bildirdi.

 

Osmanlı İmparatorluğu’nun 19. yüzyılda büyük güç ve toprak kaybına uğradığını ve 1. Dünya savaşıyla ise tamamen Avrupa devletlerinin işgaline açık hale geldiğini ifade eden Yıldız, şöyle konuştu:

 

“Türk halkı Anadolu’da yüzyıllardır özgür olarak yaşamışlar ve bu haksız işgaller karşısında ”Ya İstiklal Ya Ölüm” parolasıyla milletin şerefli direnişini başlatmışlardır. Milli mücadelenin başladığı 19 Mayıs 1919, her yıl Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanmaktadır. Gençlik ve Spor Bakanlığımızda bu anlamda gençliğimize yapılan yatırımın geleceğimize yapılan yatırım olduğu inancıyla gençlerimize büyük yatırımlar yapmaktadır. Gençlik çalışmalarımız çok önemli ve mühim çalışmalardır. Bu milletin en büyük gücü iyi yetişmiş, her şeyin bilincinde ve donanımlı gençliğidir. Gençliğin önemini Kurtuluş savaşında, Çanakkale muharebelerinde ve 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında vatan ve millet söz konusu olduğunda gençlerimizin ve milletimizin neler yapabileceklerini, kahramanlıklarını görmekteyiz. ”

Kutlamalar çerçevesinde, halk oyunları, jimnastik, karate, tekvando ve judo gösterileri sunuldu. Kutlamalar Valimiz Elban ve beraberindekilerin, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde sportif faaliyetler ile branşlarında başarı gösteren sporculara hediyelerinin verilmesiyle sona erdi.

BİLECİK’TE 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin