Bilecikli Öğrencileri Hollanda’da

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Birleşmiş Milletler’in (BM) sürdürülebilirlik hedeflerini desteklemek amacıyla 2. hareketliliğini Hollanda’nın Almere kentinde gerçekleştirdi.

Bilecik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 2019-1-DE03-KA229-059537_5 nolu “LOOK! For a Better Place” isimli Erasmus+ KA229-Okullar Arası Değişim Ortaklıkları Projesi kapsamında 2. hareketliliği 10 Ekim – 16 Ekim 2021 tarihleri arasında Hollanda’nın Almere kentinde gerçekleştirdi.

Proje hareketliliğine, okulun İngilizce öğretmeni Ali Oktay Uygun ve Tuğçe Akyel’in rehberliğinde 10 öğrenci katılım sağladı.

“PROJE, 17 HEFEDE ODAKLANIYOR”

2030 Birleşmiş Milletler gündemi tarafından belirlenen sürdürülebilir kalkınma için 17 hedefe odaklananan proje ile öğrencilerin küresel vatandaşlar olmak için bağlantı kurması, fikirlerini paylaşarak günümüzün zorluklarına ilişkin farkındalığı yayarak topluluklarına yardım etmesi beklenirken, adil ve sürdürülebilir bir yaşam tarzına yönelik güncel gelişmeleri ve eğilimleri öğrenmeleri ve bilgi ile yeterlilik kazanmaları hedefleniyor.

Proje ile ayrıca öğrencilerin, bilgilendirici materyaller üreterek UN2030 hedeflerine hizmet eden yerel girişimcilerin ve girişimlerin tanıtımına dahil edilip, tanıtım materyali geliştirmelerine de yardımcı olması düşünülüyor.

Öğrencilerin bu proje ile dijital becerilerini geliştirmekte ve sürdürülebilir geleceğe yönelik konseptler hakkında bilgi sahibi olması sağlanıyor.

“BİLECİK’İN EV SAHİPLİĞİNDE GERÇEKLEŞECEK”

Diğer yandan, toplantının 3. hareketliliği Bilecik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ev sahipliğinde Almanya, Hollanda, İtalya ve Danimarka’dan katılım sağlayacak öğretmen ve öğrenciler ile beraber Mart ayında gerçekleşmesi planlanıyor.

“LOOK! For a Better Place” projesinin tanıtım sayfasına https://www.lookforabetterplace.dk bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Bilecikli Öğrencileri Hollanda’da
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin