Bilecikli Öğrenci Matematik Dalında Altın Madalya Kazandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rusya Federasyonu tarafından düzenlenen XV. Uluslararası Bilim Temelleri Bilgi Olimpiyatlarında, Edebali Ortaokulu 7.sınıf öğrencisi YiğitCan Arzuman Matematik dalında altın madalya almaya hak kazandı.

2018-2019 eğitim-öğretim yılında URFODU tarafından düzenlenen XV.Uluslararası Bilim Temelleri Bilgi Yarışması online formatında MATEMATİK dalında final etabına katılarak 100 puan üzerinden 95 puan ile online formatında Altın Madalya almaya hak kazanmıştır.

 

URFODU Bilim Temelleri Bilgi Olimpiyatlarının amacı 5. 6. 7. 8. 9.10. ve 11. sınıf öğrencileri arasında Matematik, Coğrafya, Biyoloji, Türkçe, İngilizce ve Almanca’da öğrencilerin bilgi seviyesini tespit edip, en başarılı ve en iyi öğrencileri seçmektir. “URFODU Bilim Temelleri Bilgi Yarışması”yla ülkelerin stratejik kaynak olarak gördüğü entellektüel yeteneklerin ortaya çıkarılması ve ilerleyen zaman içerisinde öğrencilerin temel bilime ilgisinin
güçlenmesini hedeflenmektedir.

 

Uluslararası Yarışma Komitesi (UOK)’nin sorumlu olduğu URFODU Bilgi Yarışması’nın organizasyon komitesinde Rusya Federasyonu, Türkiye Cumhuriyeti, Ukrayna, Kazakistan, Beyaz Rusya, Çek Cumhuriyeti, Bulgaristan, Polonya, Tacikistan ve Almanya eğitim bakanlık uzmanları yer almaktadır. Yarışmaya birçok ülkeden 382.560 öğrenci 2007 okul katılmıştır.

 

Öğrencinin Eğitim Danışmanı ve Matematik Olimpiyat Öğretmeni Ramazan Yalçın, Olimpiyatların uzun soluklu bir yarışma olduğunu ve düzenli çalışıldığı zaman başarının geleceğini belirtti.

 

Ramazan Yalçın, “Bu uzun soluklu çalışmada her daim bana desteklerini esirgemeyen öğrencim Yiğitcan Arzumanı’ ın babası Bahattin beye ve annesi Özlem hanıma çok teşekkür ederim. Bu başarılarından dolayı öğrencimin ailesini, okuldaki öğretmenlerini ve tabi ki bu hazırlık sürecinde en büyük çalışmayı gösteren öğrencimi tebrik ediyorum”Uluslararası platformdaki başarı sıralamasında yer almamızı sağlayan öğrencimi kutluyorum. Bilecik ili adına başarısı ile gurur duyuyorum.” dedi.

Bilecikli Öğrenci Matematik Dalında Altın Madalya Kazandı
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 11 Haziran 2019, 11:18

    MATEMATİK GİBİ ZOR BİR BİLİM DALINDA BAŞARILI OLAN KARDEŞİMİZİ TEBRİK EDİYORUM. BAŞARILARININ DEVAMI DİLİYORUM.

    Cevapla
Bizi Takip Edin