BİLECİKLİ GENÇ SESİNİ DUYURACAK MERCİ ARIYOR!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecikli genç Emrah Çetinkaya, çamaşır kurutma makinelerinde sarfiyatı 10 da 1’e kadar indirebilecek yeni bir teknik geliştirerek patentini aldı.

Birçok yerli firmaya ulaştığını ancak herhangi bir sonuç elde edemediğini aktaran Çetinkaya, yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

 

“GELİŞTİRDİM VE PATENTİNİ ALDIM”

Yerli bir iletişim firmasında Supervisor olarak görev yapmaktayım. Temiz ve ucuz enerji üretimi kadar az enerji tüketen cihazlar geliştirmenin, bu düşünceyi her eve giren cihazlara uygulamanın önemini bilen biriyim. Kendi imkanlarım ile çamaşır kurutma makinelerinde sarfiyatı 10 da 1 e kadar indirebilecek yeni bir teknik geliştirerek patentini aldım.

 

“AMACIM ÜLKEMİZE KAZANDIRMAK”

Amacım patenti yerli firmalar ile paylaşıp ülkemiz yerli üretimine kazandırmaktı. Bu düşünce ile yerli firmaların kapılarını çalmaya başladım.

 

“ÜLKEMİZDE NEDEN BEYİN GÖÇÜ OLDUĞUNA ŞAHİT OLDUM”

Firmaların ar-ge bölümlerine ulaşmak, dinlemelerini sağlamanın ne kadar zor olduğunu gördüm. Bu bana ülkemizden neden beyin göçü olduğunu yakında şahit olmamı sağladı.

“BAŞLARINDAN SAVIYORLARDI”

Tüm yerli firmalarımız birlik olmuş gibi kendi çalışmaları olduğunu beyan ederek benden geliştirmiş olduğum teknik ile ilgili bilgi almadan konuyu kapatıyor kısacası başlarından savıyorlardı. Ülkemizde, ben ve benim gibi yerli üretime katkı sağlayacak ürünler tasarlayan, geliştiren insanlara kulaklarımız kapalı olduğu sürece ithalata bağlı kalacağız ve üreten bir toplumdan tüketen bir topluma hızla dönüşeceğiz.

 

Diğer yandan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hemşehrimiz Fatih Dönmez’in enerji tasarruflarıyla ilgili yaptığı önemli çalışmalar bilinirken, Bilecikli gencimiz Emrah Çetinkaya’nın patentini aldığı bu önemli buluşa da destek çıkarak, katkı vereceği tahmin ediliyor.

BİLECİKLİ GENÇ SESİNİ DUYURACAK MERCİ ARIYOR!
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

7 Yorum

  1. 29 Nisan 2019, 17:11

    ülkemizdeki bu vurdum duymazlık ve ilk ben bilirim diye makam edinen teknokratlar asla kendinden olmayanı kabul etmezler . sonuç daima yabancı firmaların yararına olur . burnumuzun dibindeki ARÇELİK bunu incelemeden baştan savma yapıyorsa başka söze hacet yok. ÜLKELER AKILLI İNSANLARIN KIYMETİNİ BİLMİYORSA nametde muhtaç olur . çok üzüldüm

    Cevapla
  2. 29 Nisan 2019, 19:10

    Sonra neden beyin gocu

    Cevapla
  3. İşlerine gelmiyor elektrik firmalarıda aynı holdinglere bağlı olduğu için makineyi satıyo sonrada elektrikten geçiriyo

    Cevapla
  4. başarılarının devamını diliyorum enerji ve tabii kaynaklar bakanımız yardımcı olacaktır.

    Cevapla
  5. Burası Türkiye cahilliğin diz boyu olduğuülke bu yüzden bu ülke hayatta ilerlemez

    Cevapla
  6. 30 Nisan 2019, 12:06

    Erhan bu kardeşimiz bir şekilde ALİ KOÇ a ulaşsın.

    Cevapla
Bizi Takip Edin