BİLECİKLİ DOLMUŞÇULAR: “EVLERİMİZİN GEÇİMİNİ SAĞLAYAMAZ HALE GELDİK”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Selman Aydeniz, yaptığı basın açıklamasında, “Mazot zamlarının devam etmesi halinde kontak kapatma ve yapılan sözleşmeleri de göz önünde bulundurarak araçları takoza çekmeyi düşünmekteyiz.” dedi.

Başkan Aydeniz konuya ilişkin yaptığı yazılı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“10.06.2022 günü Bilecik Şoförler Odasında servis, yolcu, taksici ve kamyoncu esnaf çalışanları ile yapmış olduğumuz toplantıda 2019 ile 2022 yılları arasında çok zor günlerden geçmekte olduğumuzu ve çalışmakta olduğumuz araçların özellikle yakıt teminini karşılayamaz durumlara düşmekteyiz.

Bilindiği üzere odalarda olduğu gibi yolcu ve yük nakli yapan esnafımızı da devletimizin en azından indirimli yakıt kartı vermelerini istiyoruz. Mazot zamlarının devam etmesi halinde kontak kapatma ve yapılan sözleşmeleri de göz önünde bulundurarak araçları takoza çekmeyi düşünmekteyiz.

Bizler çalışarak iflasa giden elinde bulunan mal varlığını icraya verme durumlarına düşmüş bulunmaktayız.

Şoförler Odasında yapmış olduğumuz toplantı sonucunda son aylarda akaryakıta peş peşe yapılan zamlardan sonra pandemi döneminde en çok zarar gören esnaf gruplarından biri olan şoför esnafını yapılan zamlar sonucunda zorunlu olarak kontak kapatmaya zorluyor. Bizler yolcu ve yük naklinde Türkiye’mizin şah damarlarıyız ancak yapılan zamlar esnafımızı içinden çıkamayacak durumlara sokmuştur. Araçlarımızın makul giderleri karşılayamamaktadır, gelirimizin üçte ikisini akaryakıta verdiğimizden dolayı ailelerimizin geçimini sağlayamamakta, evimizin temel ihtiyaçlarını karşılayamamaktayız.

Aldığımız zamlar her geçen gün eriyip gitmiştir. Bizler akaryakıt almaktan kredi, kredi kartlarımızın ödemez hale geldik, bunun neticesinde, vergi borçları, bağ kurlarımızı ödeyemez hale geldik ve en önemlisi akaryakıt almaktan evlerimizin geçimini sağlayamaz hale geldik.

Hani akaryakıt zamlarını “Ti” ye alan arkadaşların dediği gibi 50 liralık akaryakıt alıyorlar ya geçen sene 50 lira ile 7 TL akaryakıt alıyorken bu sene sadece 1,76 litre akaryakıt alabiliyorlar.

Geldiğimiz noktada acilen şoför esnafına “Akaryakıt Desteği” verilmelidir. Akaryakıt görünen yüzü birde görünmeyenler var ki onları da hesaba kattık mı işin içinden çıkılmaz hale geliyor.”

BİLECİKLİ DOLMUŞÇULAR: “EVLERİMİZİN GEÇİMİNİ SAĞLAYAMAZ HALE GELDİK”
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

7 Yorum

  1. 10 Haziran 2022, 16:07

    Köy dolmuşlarıyla 15 kişilik dolmuşa 35 kişi bindirerek insanların canlarını tehlikeye atarak her sınavda zam yaparak öğrencilerin ahını alıyorsunuz. Madem geçinemiyorsunuz dolmuş sayısını azaltın belediye 10 tane otobüs koysun. Zamanında belediye otobüslerine karşı çıkıp kontak kapatmıştınız.

    Cevapla
  2. ne yazık ki durum çok çok vahim!!! devlet buna önlem alamaz çünkü dışa bağımlı. en sağlıklısı yürümek!!! pandemi nedeniyle fabrikada çalışan işçi bile arabayla işe gidip geliyordu ama bu lüksün de bir sonu varmış hep birlikte gördük. nerde trak orda bırak diyorum.

    Cevapla
  3. Bu şehir içi dolmuşlar gideceği yere gitmeyip nazlanıyorlar hatta yol bozuk yok orası uzak gibi bahaneler üretiyorlar hatta küfür edenleride gördük özellikle 4 nolu minübüs güzergahı bu seferde müşteriler minübüse binmek istemiyorlar bu seferde müşteri bulamıyorlar

    Cevapla
  4. akaryakıt zamlanınca sizde zam yapıyorsunuz sanki hiç zam yapmıyormuş gibi geçinemiyoruz diyorsunuz. Araçlarınız zaten köy tipi beş para etmez araçlardan oluşuyor gidinde kurtulalım sizden yeter artık

    Cevapla
  5. Hadi canım sizde,gecinemiyorsan sat minibüsünü gir başka işe.6 lira yaptınız ücretleri kimi kandırıyorsunuz,çoğunuz da kaba.

    Cevapla
  6. Zam yaparken hiç feryat figan etmiyorsunuz, ya gariban bordrolu ne yapsın.
    Belediye 5 tane ring otobüs koysa yeter. 60 bin nufuslu şehirde minübüse ne gerek var. Trafiği felç etmekten başka ne işe yarıyor.

    Cevapla
  7. ESNAF NE YAPSIN MAZOT 7 TL DEN 1 SENEDE CIKMIŞ 28 TL YE ADAMLAR HAKLI KAPATSIN BİR HAFTA KONTAK O ZAMAN GÖRSÜN HERKEZ

    Cevapla
Bizi Takip Edin