BİLECİKLİ ÇİFTÇİLERE MÜJDE

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hacı Dursun Yıldız düzenlediği basın toplantısında, Bilecik İl Özel İdaresinden almış oldukları destekle Bilecik’te faaliyet gösteren çiftçilere buğday tohumu ve ceviz fidanı desteğinde bulunacaklarını duyurdu.

Yıldız, İl Müdürlüğünde gerçekleşen toplantıda, daha Bilecik İl Özel İdaresinin kaynaklarını kullanarak proje yaptıklarını hatırlatarak, bu sene çok yağışlı geçtiği için, kurakta, aşırı yağış ve zamansız yağmurun, tarımda büyük zarara sebebiyet verdiğini belirterek, hububatta, özellikle buğday da çok büyük zarar yaşandığını kaydetti.

Yıldız, buğday da, sertifikalı buğday tohumu kullanılması gerektiğini ve bakanlığın sertifikalı kullanımlara destek verdiğini belirterek, çiftçilerin sertifikalı buğday tohumu kullanması durumunda, dekara 8,5 lira verildiğini söyledi.

Yıldız, konuşmasına şöyle devam etti: ”Bu sene verim o kadar düşük oldu ki çiftçimiz kendi tohumunu kendisi üretemez hale geldi. İlimizde çeşit çok fazla ve karışık, yani herkes tohumunu kendi üretmeye çalıştığı için çeşitte çok fazla. İstedik ki bu vesileyle hem çeşit sayısını azaltmış oluruz, hemde çiftçimize bir cansuyu babında bir miktar tohum temin etmiş oluruz. O amaçla bir proje yapmıştık ve İl Özel İdaresine sunmuştuk. Özel idaremiz başlangıçta yeterli ödenek olmadığı için çekimser ve olumsuz cevap vermişti ama son anda bir gelişmeyle birlikte Özel İdaremiz bize 150 bin lira aktarabileceklerini söyledi. Akabinde 100 bin lirada ceviz fidanı için. Biz bunların tabi paylaşımını yaparken şu anda köylerimizden ilçelerimizden talepleri topluyoruz ama ceviz verdiğimiz yere buğday tohumu az vereceğiz. Buğday tohumu verdiğimiz yere ceviz fidanı az vereceğiz. Dengelemek gerekiyor. İhtiyaçlar sınırsız ama kaynaklar sınırlı bunu yapmaya çalışacağız. Ben bu vesileyle hem Sayın Valimize, hem İl Özel İdare Sekreterimize, encümenimize, meclisimize ve bunu her zaman gündemde tutan siz basın mensuplarımıza teşekkür ediyorum. Ekim zamanı olduğu için hızlı bir şekilde buğday tohumu temin etmek zorundayız. Cevizin ise genelde bir fidanı yerinden oynatabilmek için mutlaka doğal şartlarda yaprağını dökmüş olması gerekir. Onun için yaprağını dökmesini bekleyeceğiz, ondan sonra ceviz fidanını vatandaşımıza aktaracağız. hem dikimini, bakımını bunları da vermiş oluyoruz vatandaşımıza bu şekilde bir proje uygulayacağız. ”

BİLECİKLİ ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. 12 Ekim 2015, 17:26

    yeni pazar kukurt koyunde ikamet etmekteyim siz degerli buyuklerimden ureten ciftcimizi desteklemenizden dolayi tesekurlerimi sunuyorum yenipazar ilcemizede yardimci olursaniz evinirim nereye bas vuracagiz saygilarimla

    Cevapla
  2. 13 Ekim 2015, 20:13

    hangi cesit tohumlarlacak odemeleri nasil olacak

    Cevapla
Bizi Takip Edin