BİLECİKLİ ARICININ “AYI” KÂBUSU!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik TOKİ Bölgesi Yediler Mevkiinde arıcılık yapan Rıza Yıldırım’ın kovanlarını ayılar parçaladı.
Tüm kovanları darmadağın eden ayılardan korktuğunu söyleyen arıcı Yıldırım, 10 yıldır bu işle uğraştığını dile getirirken, yetkililerden bu duruma çözüm bulmalarını talep etti.

Yakın zamanda kiraz ve elma gibi ürünlerinde meyve vermeye başlayacağını aktaran Yıldırım, ayıların insanlara da zarar verebileceğini söyleyerek, “Bugün buna vermiş olduğu zararı yarın bir çocuğumuza verebilir.” şeklinde konuştu.

“TAMAMIYLA TELEF ETTİ”

Tüm kovanları telef olan arıcı Rıza Yıldırım, şöyle konuştu:

Aşağı yukarı 10 yıldan beri arıcılık yapıyorum. 16-17 kovan arım vardı. Bu seneye kadar böyle bir şeyle karşılaşmadım.

Maalesef bu sene 10 günden beri her akşam ziyaret ediyor. 16-17 kovan arımı tamamıyla telef etti. Diğer arıcı arkadaşlara şöyle söyleyeyim tedbirlerini alsınlar. Hiç bırakmıyor tamamıyla telef ediyor. Kovanları kırıyor. Lavra olan petekler tamamıyla gidiyor.

“BEN ŞU ANDA MAĞDURUM”

Yetkililerden şunu istiyorum; biran önce bunlara bir tedbir alınması lazım. Tamam ayıyı vurmak suç teşkil ediyor ama gerçekten de zarar veriyor. Ben şu anda mağdurum. Belki benim gibi kaç kişi mağdur bu konuda. Yetkililerden ricam biran önce tedbir almalarını istiyorum. Çünkü bugün bu burada kalmayacak, kirazlar olacak kiraz dallarını kıracak, elma olacak elma dallarını kıracak. Bu benimle alakalı bir konu değil. Bu tip konularda insanları mağdur bırakmamak gerekiyor.

Tamam bunlarında bir yaşantıları var, en azından bunu tutup, kapan kurup Bursa Uludağ eteklerine götürebilirler yani. 10 günden beri her akşam geldiği saat belli. 23:30 ile 03:00 saatleri arasında kesin geliyor. Kaçmıyor da öyle bir riski de var. Hanım arkadan geliyor, ben önden koşuyorum, döndü birde bize baktı. Birde kır bir ayı, yani çok büyük.

“YARIN BİR ÇOCUĞUMUZA ZARAR VEREBİLİR”

Şunu da ifade edeyim, Şu anda bulunduğumuz konum gerçekten çok önemli bir konum. Yani evlerle nizamı bitişik. Burası şehrin dışında kırsal bir bölge de değil. Bugün buna vermiş olduğu zararı yarın bir çocuğumuza verebilir.

BİLECİKLİ ARICININ “AYI” KÂBUSU!
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. 20 Mayıs 2022, 21:21

    Uludağ etekleri de olmaz yellowstone ormanlarına götürmek lazım, Allah Allah ayının ormanda ne işi var ya bir bilen açıklasın.

    Cevapla
  2. 21 Mayıs 2022, 08:13

    Bu Ayılar yıllar önce tef çalarak Ayı oynatanKişilerin elinden alınıp toplatıldı.Tüm Türkiyedeki Ayılar toplatıldı.Orman Genel Müdürlüğü bunları BursaKaracabey de ormanlık bir alandaDoğaya alıştırildı yani Rehabilite edildiler.Sonra Ayılari Rastgele yerlere bıraktılarHayatımizda Söğüt ve köylerinde Ayı yokkenAyılar hayatimiza girdi.yıkıp döküyorlar kırıp parçalıyorlar.Yarın insanlarada saldıracaklarKorkusu ile yaylalarımıı ekip biçemiyoruz.Bu ayıları buralara koyan OGM bu Ayıları toplayıpInsanların hiç yaşamadığı yüksek yerlere bırakmalidırlar.Bu konu Suriyeliler kadar önemlidirDoğ

    Cevapla
Bizi Takip Edin