BİLECİK’İN YÖRSEL LEZZETLERİ GÖRÜCÜYE ÇIKTI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle organize edilen 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri çerçevesinde Bilecik’in yöresel lezzetleri görücüye çıktı.

Gerçekleşen etkinlikte Bilecik türkülerine konu olan Bıldırcın Kebabı ise ilgi odağı oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı kitabından hareketle hayata geçirilen, Türk Mutfağı Haftası kapsamında Bilecik İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü galeri salonunda gerçekleşen etkinlik Halk Oyunları gösterisi ve yöresel türkülerin seslendirilmesi ile başladı. Ardından haftanın önemine ilişkin İl Kültür ve Turizm Müdürü Serkan Bircan yaptığı konuşmada Bilecik’in yemek kültüründeki zenginliğine dikkat çekti.

“BİLECİK ZENGİN BİR MUTFAK KÜLTÜRÜNE SAHİPTİR”

Müdür Bircan, “Marmara, Ege, Batı Karadeniz, İç Anadolu Bölgelerinde toprağı bulunan Bilecik bulunduğu coğrafi şartlar itibariyle zengin bir mutfak kültürüne sahiptir. Bilecik’te doğal yapı, ekolojik sistemler meyvecilik için elverişlidir. Buna bağlı olarak çok sayıda farklı bitkinin üretimi yapılmaktadır. Buğdaydan, Zeytin’e, Nar’dan, Şerbetçiotuna kadar geniş bir yelpazede bitkisel üretim yapılmaktadır. Türkiye’nin hemen her şehrinde olduğu gibi Bilecik’in de kendine has, yöresel lezzetleri bulunmaktadır. Sebze yemeğinden, et yemeğine, salata çeşitlerinden, tatlılarına kadar Bilecik kendini diğer şehirlerden ayırmaktadır.

Ardından Bilecik’in yöresel ürünleri görücüye çıkarken, yemekler hakkında katılımcılara bilgiler sunuldu.

Etkinliğe, Bilecik Vali Yardımcısı Yunus Fatih Kadiroğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Gürses, Kurum Müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 

BİLECİK’İN YÖRSEL LEZZETLERİ GÖRÜCÜYE ÇIKTI
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. yazık devletin yaptıkları siyasilerin gösteriş yeri oldu

    Cevapla
  2. Vatandaşa ne faydası var incik boncuk işlerle ugrsın siz bunun hesabını vereceksiniz bir gün

    Cevapla
Bizi Takip Edin