BİLECİK’İN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN 93. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLANDI..

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

6 Eylül Bilecik’in düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıldönümü dolayısıyla “Kurtuluş Günü” etkinlikleri çerçevesinde program düzenlendi.

kurtulus (4)

Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde Vali Ahmet Hamdi Nayir, AK Parti Bilecik Milletvekilleri Halil Eldemir, Cumhuriyet Halk Partisi Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, 2. Jandarma Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan, siyasi parti temsilcileri, kurum ve kurum temsilcileri, daire amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar’ın katılımları ile düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.

Ardından Belediye Başkanı Selim Yağcı günün anlam ve önemini belirten bir konuşma gerçekleştirdi.

Belediye Başkanı Selim Yağcı burada yaptığı konuşmada, ”Bugün burada bundan 93 yıl önce şaha kalkan bir milletin bağımsızlığı uğrunda vermiş olduğu takdire şayan bir mücadeleyle canları pahasına kendilerine vatan edindikleri ve bizlere miras bıraktıkları bu güzide topraklarda kurtuluş mücadelemizin yeni bir yıldönümünü kutlamak için bir araya gelmiş bulunmaktayız.” ifadesine yer verdi.

kurtulus (6)

”MİLLİ MÜCADELE VE KURTULUŞ HAREKETİNİ BUGÜN BİR KEZ DAHA BÜYÜK BİR MİNNET VE GURURLA HAYKIRIYORUZ”

Selim Yağcı, ”Bizler ata yadigarı güzide şehrimizde şanlı Osmanlı Devleti ve Cumhuriyetimizin kuruluş ruhundan aldığımız güçle muasır medeniyetler hedefinden asla taviz vermeden bu vatan uğruna canlarını seve seve feda eden kahramanlarimizi her zaman olduğu gibi yine bugün de minnetle anıyoruz” ifadesine yer veren Selim Yağcı, şunları kaydetti:

”Dönemin şartları içerisinde askeri kuvvetlerimizden kat kat üstün bir ordu karşısında hazırlanan kurtuluş mücadelesi birlik ve beraberlikten hürriyet ve istiklalden en zor koşullarda dahi vazgeçilemeyeceğini adeta rum dünyaya kanıtlamıştır. Milletçe sahip olduğumuz vatan sevgisi ve hürriyet aşkı dün düğü gibi bugün de mehmetçiğimizin, polisimizin ve her Türk evladının kahramanlık ve cesaretinde vücut bulmaktadır. Cumhuriyetimizin temellerinde yer alan bu yüksek ruh ve şuur her an, her saniye canlı kalacak, yolumuzu aydınlatmaya devam edecektir. Öyle ki şanlı tarihimizin buna benzer nice zaferler kazanan ve destanlar yazan, büyük Türk milletinin neferleri olarak bizler; Milli Mücadele ve Kurtuluş hareketini bugün bir kez daha büyük bir minnet ve gururla haykırıyoruz.

ŞEHİTLERİMİZİ RAHMETLE YAD EDİYORUZ, MEKANLARI CENNET OLSUN”

Konuşmasında ”Şehitlerimizi rahmetle yad ediyoruz, mekanları cennet olsun” ifadesine yer veren Selim Yağcı,
”Kuruluş ve Kurtuluş hamurunun aziz milletimizin kanlarıyla yoğurulduğu Türkiyemiz; son günlerde hepimizin malumu çirkin ve kalleş bir gundemle meşgul edilmekte. İstikrarın huzur, yüreğimizdeki imanın en büyük güç olduğu cennet vatanimizda sükunetle vızıltılariyla mani olacaklarını düşünen şer odaklarının önlerinden çıktıklarını hepimiz görüyoruz. Milletimizin böyle boş işlerle, kalleş oyunlarla, hain pusularla kaybedecek vakti yok. Masum insanları, cocuklarimizi, askerimizi, polisimizin şehit ettiler. Milletimiz inşallah bugün yaşadığımız tehditleri tez zamanda bertaraf edecektir. Bayraklarimizı bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır.” dizesinde ifade edildiği gibi, bir gül bahçesine girer gibi toprağa düşen her şehidimiz, bu toprakları vatanımızda olarak tescilleyen önemli unsurlardır. Şehitlerimizin her biri Allah katındadır, rahmetle yad ediyoruz, mekanları cennet olsun dedi.

 

Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın konuşmasının ardından Bilecik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Kuddisi Demir tarafından “Bayrak” isimli şiir okundu.

Program daha sonra Şeyh Edebali Üniversitesi Söğüt Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Taner Bilgin’in “Milli Mücadelede Bilecik’in yeri ve Düşman İşgalinden Kurtuluşu” konusunda konferans vermesiyle sürdü.

Tugay ve Garnizon Komutanlığı bando bölüğünün konseriyle devam eden programda daha sonra Bilecik Belediyesi Mehter Takımının gösterisi gerçekleşti. Fotoğraf sergisi ve pilav ikramının ardından program sona erdi.

 

Yazı Sona Erdi!

Yüklenemedi, lütfen tekrar deneyiniz.

BİLECİK’İN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN 93. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLANDI..
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin