Bilecik’i 2023’e Taşıyacak 23 Vizyon Projeler Açıklandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Nihat Can; ‘’ Cumhuriyetimizin 100. Yılında Bilecik’i Vizyon Projelerle Buluşturuyoruz’’ adlı proje tanıtım toplantısında Bilecik’i şahlandıracak 23 Vizyon Projelerini açıkladı.

Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen tanıtım programına; AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık, Milletvekili Selim Yağcı, Belediye Başkanı Nihat Can, AK Parti Gençlik Kolları Başkanlığı MKYK Üyesi Enes Malik Ay, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mehmet Karuk, ilçe başkanları, belediye meclis üyesi adayları, il genel meclis üyesi adayları, muhtarlar ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.

 

‘’BİLECİK İÇİN HAZIRLADIĞIMIZ 23 VİZYON PROJEMİZ HAYIRLI VE UĞURLU OLSUN’’

Bilecik’in 2023 Vizyonunu ortaya koyacak 23 adet büyük proje hazırladıklarını kaydeden Belediye Başkanı Nihat Can, şunları söyledi:

‘’Bugün şehrimiz için insanımız için neler yapacağımızın müjdesini vermek için bir aradayız. Bizler çok şükür; ‘’Yaptıklarımız Yapacaklarımızın  Teminatıdır’’ anlayışı ile hareket ediyoruz. 3 dönem boyunca şimdiki Milletvekilimiz ile birlikte Belediye Başkanlığı döneminde yapacaklarımızın sözünü verdik ve bunların çoğunu tamamladık. Bugün ise önce Cenabı Allah daha sonra Milletimiz onay verirse; yeni dönemde yapacaklarımızın müjdesini vermek için bir araya geldik. Bugün Dirilişin Şehri Bilecik’imizde Aziz hemşehrilerimize müjdelerimiz olacak. Bu müjdeleri gerçekleştirmek için sizlerden dua talebimiz olacak. Bugün bizler için çok önemli bir gün. Liderimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçelinin önderlik ettiği Cumhur İttifakımız ile birlikte 31 Mart Yerel Seçimleri için yapacaklarımızın vaadini verme günü.’’ İfadelerini kullandı.

 

‘’PROJELERİMİZİN TAKİPÇİSİ VE DESTEKÇİSİ OLACAĞIM”

Bilecik için hazırlanan Vizyon projelerinin takipçisi ve destekçisi olacağını kaydeden Milletvekili Selim Yağcı, şunları kaydetti:

‘’Bugün Bilecik için çok mutlu, çok onurlu ve gururluyuz. Bugün Bilecik Belediyesi tarafından vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak olan projelerin tanıtım günü. Ben bu anlamda Cenabı Allah’tan bu projelerimizin bir an önce şehrimize kazandırılmasında güç ve inayet vermesini niyaz ediyorum. Canla Başla İlk Günkü Heyecan’la bizden almış olduğu hizmet bayrağını en iyi yerlere ulaştırmak için büyük gayretler gösteren Belediye Başkanımız Nihat Can kardeşim, Bilecik’imizi 2023 hedeflerine taşıyacak 23 adet vizyon projesini açıkladı. Cenabı Allah, Milletimize hizmet yolunda çaba sarf eden bütün kardeşlerimizin gayretini arttırsın, güç versin, irade versin. Cumhur’un dediğini yaptık ve Cumhur İttifakı ile vatandaşlarımızın karşısına alnımızın akıyla çıktık. Her bir projemiz çok önemli ve Bilecik’i 2023 hedeflerine taşıyacak projeler. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere hükümetimizin değerli üyelerinden alacağımız güçle bu projeleri gerçekleştireceğimize inanıyorum. Milletimizin Vekili olarak, bizler de İnşallah bu konuda üzerimize düşen her türlü çabayı ve katkıyı ortaya koymaya ve sunulan projelerin bir an önce insanımıza kavuşturulmasında gayret göstereceği ve takip edeceğiz. Şehrimiz ve insanımız için niyetimiz hayırdır. Akıbetimiz de hayırlı olur İnşallah. Cenabı Allah bu kadrolara bu projeleri yapmayı nasip etsin.’’ İfadelerini kullandı.

Programda konuşan AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık ve Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mehmet Karuk da Cumhur İttifakının önemi, amacı ve ülkemiz siyasetinde taşımış olduğu sorumluluk ve işlevine yönelik açıklamalarda bulundu.

Başkan Can, Cumhuriyetimizin 100. yılında Bilecik’i 2023 vizyonuna taşıyacak 23 projeyi sırayla açıkladı.

 

PELİTÖZÜ HAMAM PROJESİ

Pelitözü Bilecik’in 12. Mahallesi’ne, 2023 hedefleri doğrultusunda çok özel ve güzel eserler kazandırılacağının müjdesini veren Başkan Can, Pelitözü Mahallesinin şehrin 30 yıllık gelecek vizyonunda önemli yere sahip olacağını belirterek, imar plan düzenleme çalışmalarının tamamlandığı atıl ve metruk tarihi yapıyı tekrar canlandıracaklarını,
çalışma için gerekli izinlerin alındığını ve kapsamlı bir düzenlemeyle tekrar vatandaşların hizmetine sunulacağını kaydetti.

MOBİL MAHALLE SAĞLIK ARACI

Sağlık hizmetleri vatandaşların ayağına geliyor. İlk etapta 2 adet mobil mahalle sağlık aracı hizmete girecek.
Mobil sağlık araçları ile hizmet kalitesini artacak. Mobil sağlık araçları mahalleler, okullarımız ve halkın yoğun olduğu alanlarda hizmet verecek. Diyabet ve obezite ile mücadele, sağlıklı yaşam hareketli yaşam, kanser ile ağız ve diş sağlığı konularında hizmet verecek.

TEK TİP TAKSİ DURAKLARI

Bütün taksi durakları yaklaşık 20 metrekarelik alanlarda tek tip ve tek renk ile değer kazanacak.

KENT ESTETİĞİ ÜST GEÇİT PROJESİ

Devlet Hastanesi önünde gerçekleştirilecek. Osmanlı Mimarisi ile yapılacak. Şehir mobilyasına ve estetiğine değer katacak.

KAYKAY PİSTİ, TAŞIT TEMALI OYUN PARKI PROJESİ

Şehrin uygun alanlarına kaykay ve paten pistleri yapılacak. Böylelikle gençler tehlikelerden uzak güvenli alanlarda eğlenebilecek. Ayrıca proje kapsamında taşıt temalı oyun parkları kurulacak.

ATIŞ POLİGONU VE SOSYAL YAŞAM ALANI

58 dönüm üzerine kurulacak projenin genel amacı TRAP-SKEET ATIŞ POLİGONU olacak.3500 metrekarelik kısmında; giriş alanı,  çocuk oyun alanı, fitness alanı, kafeterya bulunacak. 4000 metrekarelik kısmı otopark olarak hizmet verecek. Projede; yeşil alanlar, dinlenme mekanları, at ve gezinti alanları yer alacak. Ulusal ve uluslararası organizasyonların yapılacağı bir alan olarak planlanan projede, konser alanı, gezinti alanları ile avcılık spor alanları bulunacak.

TAŞ KONAK PROJESİ

Sultan 2. Abdulhamid’in eseri Bilecik’te tekrar gün yüzüne çıkacak. İstiklal Mahalesinde yer alan taş mektep ve kız mektebi olarak bilinen tescilli tarihi eser, kapsamlı restorasyon çalışmasından sonra Taş Konak olarak şehre kazandırılacak.

ŞEYH EDEBALİ VADİ PROJESİ

Bilecik Açık Hava Müzesine kavuşacak. Emirler, Karacalar ve Osmangazi Camileri ve Emirler, Süleyman Paşa hamamlarının restorasyon ve konservasyon çalışmaları yapılacak.

KENT ORMANI YÜRÜYÜŞ YOLU

Yüzde 53’ü yeşillik Bilecik’e Kent Ormanı yürüyüş yolu yapılacak. Proje kapsamında bisiklet yolları, yürüme parkurları, 6 adet fitness spor aletleri yer alacak.

MERKEZ SOKAK SAĞLIKLAŞTIRMA

İstiklal Mahallesi, Belediye, Kasaplar, Terzihane ve Santral Sokakta uygulayacağız ve 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Meydanı ile bir bütün halinde belirtilen sokaklar trafiğe kapalı vatandaşlara açık olacak.

ADRENALİN PARK

Hamsu Vadisi ve Pelitözünde gerçekleştirilecek projede, tırmanma alanları, sallanan halat köprü, yamaç kızağı..vb alanlar olacak. Yaklaşık 1500’er metrekare alanlar üzerinde kurulacak. Yeme içme, eğlence alanları ve seyir terası da yer alacak.

YENİ KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ

Bursa Bilecik karayolu güzergahında yer alacak Küçük Sanayi Sitesi ile yeni yatırımların şehri Bilecik’e kazandıracak 3. OSB ile entegre ve bütün olacak. Toplamda 300 dönümlük alanı kapsayacak 3. OSB içerisinde aktif yeşil alanlar, sosyal tesisler, ibadethane alanı, yeme içme alanları, idari alanlar ve ticaret alanları yer alacak. Küçük Sanayi Sitesi ile 3. OSB arasında entegrasyonu sağlayarak, sanayi endüstrisinin temel ihtiyacı olan temel mal ve hizmetlere erişim kolaylaştırılacak.

ABDULHAMİT HAN CAMİ

1000 kişilik kapasiteye sahip olacak, 100 araçlık otopark, 10 adet dernek binası, 8 adet dükkan, kız ve erkek kuran kursu, muhtarlık binası ve taziye evi, 450 metrekarelik market,11 kubbe ve iki minareye sahip olacak.

HAMSU VAGON KAFE

Hamsu Vadisi içerisinde İŞKUR binası arkasında yer alan bölgede gerçekleştirilecek. 1000 metrekarelik alanda yeni bir cazibe noktası oluşturulacak. Alanın konseptine uygun demiryollarında ekonomik ömrünü tamamlamış vagon mutfak olarak kullanılacak. Masa tenisi, bilardo, hava hokeyi gibi masa oyun alanları, mini bowling alanı yer alacak.

SEMT PAZARLARI PROJESİ

Yeni semt pazarları ile vatandaşlarımız ve esnafımıza konforlu alışveriş imkanı sağlanacak. 1500 metrekarelik alanda gerçekleştirilecek projede her mahallenin kendi ihtiyacına göre belirlenecek oturma alanına sahip olacak. Erkek, kadın ve engelli WC, Görevli odası, çok amaçlı depoları bulunacak. Proje ile aynı zamanda mahallelere kapalı otopark alanı Düğün ve Özel Gün Mekanı kazandırılmış olacak.

ERTUĞRULGAZİ SOSYAL YAŞAM ADASI

Proje kapsamında; Otopark, kaskatlı geçişli ana aks yollar, kafeterya, gezinti yolları, bisiklet yolları, yürüyüş alanları, spor alanları, kaykay ve paten pisti, süs havuzları, engelli rampaları, çocuk oyun alanları, masal kahramanlı figürler, piknik alanları, çim terasları ve seyir alanları yer alacak.

BOTANİK PARK

12500 metrekare alanda gerçekleştirilecek. Bilecik’e özgü ve ikliminde yetişebilen, endemik bitkilerle şehri süsleyecek. Endemik, tropik ve yöreye özgü bitki türleri açık hava müzesi teması ile yeni bir turizm mekânı haline gelecek.

BİSİKLET YOLU

TELEFERİK PROJESİ

Kent Ormanı- Akasya Altı- Şeyh Edebali olmak üzere 3 istasyondan oluşacak. Proje ile tarih ile gelecek arasında köprü oluşturacak.

KENTİN MERKEZİNE MİLLET BAHÇESİ

Yeni Devlet Hastanesi’nin tamamlanması ile boşalan eski devlet hastanesinin bulunduğu 33 dönüm alan üzerinde vücut bulacak.

RESMİ KURUMLAR YERLEŞKESİ

Resmi Kurumlar Yerleşkesi; İl Özel İdaresi’nin bulunduğu 37.980 metrekare alanda gerçekleştirilecek. Projede; Valilik, Emniyet Müdürlüğü ve Adliye gibi kamu kurumlarının bulunduğu bir yerleşke haline gelecek.

Proje ile aynı zamanda bölgeye yeni bir otopark kazandırılacak.

100. YIL BİLECİK CUMHURİYET KENT MEYDANI

Cumhuriyet Meydanı ve etrafında gerçekleştirilecek. Valilik Binası, Kültür Merkezi olarak planlandı. Proje kapsamında; Kültür Merkezi, Millet Kıraathanesi, Muhtarlık, Cumhuriyet Kent Meydanı, Atatürk Heykeli, Su Öğesi,Su – Işık – Ses Oyunları, Tematik Bahçe, Meyve Bahçesi, Yeşil Amfi, Ahşap Üst Teras, Yürüyüş Yolu, Kapalı Otopark yer alıyor.

1299 ULUÇINAR PROJESİ

Özel Tasarım 11 Tematik Alandan ve tur rotalarından oluşacak. 1299 Uluçınar Tematik Parkta; Osmanlı Müzesi, Sembol Anıt, Seyir Terası,Osmanlı Bahçeleri, Üzüm Bağları ve meyve bahçeleri, Eğitim, ilim, irfan, kültür ve sanat külliyesi, Osmanlı’da tören kültürü alanlar, Osmanlı yemek kültürü, atölyeler ve restoran,Etnospor Olimpiyatları’nın yapılacağı, at ahırlarının da yer alacağı açık kapalı spor alanları,Doğal yaşam alanına kurulu 120 kişi kapasiteli Oba Otel, Geleneksel Osmanlı Çarşısı ile Osmanlı’da gündelik hayatın ve mahalle kültürünün birebir yaşanacağı Osmanlı Evleri Sokağı yer alacak.

 

 

Bilecik’i 2023’e Taşıyacak 23 Vizyon Projeler Açıklandı
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

15 Yorum

  1. 7 Mart 2019, 14:24

    başkan bilecik şehir içi trafıği adlı çalışma göremedım ”otopark” dışında yanı güzel projeler tamamlanır inşallah kazanan halk olur .halkın istek ve dogrultusu kapsamında olan projenız hangisi ögrenebilir miyim .hastane çalışmaları ve yenışehir yolu akabinda şehir içi ulaşım ^^ otopark demıyorum ^^^batçık olabilir yada farklı bı çalışma düşünülemez mı araç sayısı çok yol yok küçüçük bilecikte bu da partı ve çalışamalarınız ile sonuçlanması halkın temennisi halkın isteklerı ne derece uygulanıyor anketörler var mı sorunlara nasıl deginiliyor saygılarımla .

    Cevapla
  2. 7 Mart 2019, 14:31

    Stad gerekli değil.Gençlik Spor Müdürlüğünün de umurunda değil.

    Cevapla
  3. 7 Mart 2019, 14:55

    Acaba Pelitözüne en yakın zamanda doğalgaz gelecek mi? ki..
    ve Sayan Sokak , Elmas Sokak Çamurdan kurtulabilecek mi…O sokaklardan çıkıp kışın ve yağışlı havalarda o ÇAMURLU ayakkabılarla işe ve okula gitmek ÇOK ZOR OLUYOR…

    Cevapla
  4. 7 Mart 2019, 15:31

    Hayaller Paris, hayatlar Bilecik. 50 yılda bitecek projeleri 5 yılda başlayıp bitireceklermiş gibi gösteriyorlar. Seven Çarşısının yerine yapılan binanın yıkılmasından bu yana 3 yıla yakın zaman geçti. Hâlâ faaliyete geçen bir şey yok. Yeni otogarı bilen biliyor. Yenişehir yolunu da anlatmaya gerek yok zaten. Gerçekçi projeler yerine başka belediyeden kopyala yapıştır projeleri koymuşlar. Bilecik’in belediye eliyle yapılacak kafeye, hamama ihtiyacı yok. Merkezdeki sözde Osmanlı hamamı doldu taştı da Pelitözü’ne hamam yapacaklarmış. Yapsınlar bakalım. Unutmadan… Eski hastane binasının tapusu tek bir şartla devlete ait, o da orasının hastane olarak kalması kaydıyla. Bunu bile bilmiyor ak partili yöneticiler çünkü Bilecik’te ceketlerini assalar kazanacaklarına inanıyorlar. Her şeyin hayırlısı olsun bakalım.

    Cevapla
  5. 7 Mart 2019, 17:52

    hepsı ölü yatırım bilecigın ıcıne batcık yol lazım trafık kesmekes

    Cevapla
  6. 7 Mart 2019, 18:12

    projelere bakk hep görüntü bu sehre fabrika lazım gençler işsiz fabrika demek ekonomi gelişmesi demek bilecikli gençler bilecikte calısmasıı gerek kendi sehrinde para kazanması gerekk esnaf gelişmesi demek coğu proje gereksizz bilecik büyümesi gelişmesi için organize sanayi bölgesi kurulması demek gebze izmit sanayicleri sanayi odalarına gidip tesvik edilmesi lazımm

  7. Hamsu köprüsünün başına bir şey gelirse alternatif yol varmı? Görüyorum ki teleferik projesi yine hortlamış bisiklet yolu demiş sanki bileciğin kaldırımları müsait kaldı ki iki yaya yanana yürüyemiyor

    Cevapla
  8. hiç bir zaman yapmayacakları projeleri insanları kandırıp oy alabilmek için sunuyorlar. planlama yapılırken bunun maliyeti, uygunluğu bakılır da proje çıkarılır. milleti kandırmak için çıkarılmaz. biraz çalışında gerçekçi projeler üretin

    Cevapla
  9. 8 Mart 2019, 11:17

    HAMAN PROJESİ VARMIŞ.ONA KADAR TELEFİRİK KURULACAK DENİLİYOR.PEKİ TELEFİRİKTEN İNSANLAR
    ŞEYH EDEBALİ YOLUNUN HARABELİĞİNİMİ SEYREDECEK.NEDEN BURALARA BİR PROJE YOK.ÖNCE DİRİLİŞİN YOLLARININ ONUN ETRAFINDAKİ YIKILMIŞ HARFİYATLARI TEMİZLETİN.

    Cevapla
  10. stat nerede stat?

    Cevapla
  11. 8 Mart 2019, 15:25

    Buradan anlıyoruz ki ne kadar yapılması gereken temel şeyler var ama sadece gösteriş eserleri yapmayı seviyoruz

    Cevapla
  12. Her yer düşünülmüşte yine Hürriyet mahallesi düşünülmemiş buralarda cok yapılacak seyler var

    Cevapla
  13. 9 Mart 2019, 10:01

    Teleferik park nedir ya isdikdam yaratin boş boş projeler hamamı yapıcaklarmıs yaptınız bittimi havuzsuz ucube

    Cevapla
  14. 11 Mart 2019, 19:52

    Bilecik teki trafik ve park sorunu ne olacak acaba görmüyor mu kimse bunu ¿dedeoğlu camini geçtikten sonra solda kalan bina için verilen imar ne kadar doğru neye göre verildi kimse düşünmüyor. İçi boş yapılmayan vaatler ile milleti keklemeyin artık

    Cevapla
Bizi Takip Edin