BİLECİK YENİ STADINA NE ZAMAN KAVUŞACAK?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, Bilecik’e yapılacak yeni statla ilgili açıklamalarda bulundu.

Haber228’e özel açıklamalarda bulunan Milletvekili Selim Yağcı, Edebali Stadının ihalesinin yapıldığını ve belirlenen süre içerisinde yapımı noktasında gerekli takibi yaptıklarını söyledi.

Kendisinin belediye başkanlığı döneminden bu yana stadın Bilecik’e kazandırılması için çaba sarf ettiğini anlatan Milletvekili Selim Yağcı, gerekli tüm işlemlerin yapıldığını ancak belediye başkanı Semih Şahin’in 3 ay boyunca inşaat ruhsatı vermediğini ifade etti.

Yapılacak olan stadın 5 bin 300 kişi kapasiteli olduğunu, içerisinde değişik branşlarda birçok çalışma ve kurs alanının olacağını aktaran Milletvekili Selim Yağcı, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

“GEREKLİ TAKİBİ YAPIYORUZ”

Şuanda stadyumun ihalesinde bir sıkıntımız yok. Bizim belirlenen süre içerisinde yapımı noktasında gerekli takibi yapıyoruz. Maalesef stadyum geriye dönmek istemiyorum ama ben o stadyumun bu noktada yapılıp ödeneğinin çıkması için 4 yıldır uğraşıyorum. Belediye başkanlığımda başladım, Allah’a çok şükür milletvekilliğimde yapmak muktedir oldu.

“BAŞKAN ŞAHİN, İNŞAAT RUHSATI VERMEDİ”

Bilecik için 4 yıldır harabe şeklinde kalan stadyum biran önce hayata geçmesi için bizler çabalarken, 3 ay boyunca önceki belediye başkanından (Semih Şahin) oraya inşaat ruhsatı alamadık. Eğer 3 ay önce alınsaydı ve başlansaydı bugün 3 aylık daha iş yapılmış olacaktı. Belki de 2023’te önümüzdeki yıl içerisinde stadyumun hızlı bir şekilde bitmesi daha da öne gelmiş olacaktı.

“AKSAYAN BİR DURUM YOK”

Ama şuanda aksayan bir durum yok, Bilecik inşallah güzel, alttan ısıtmalı ve çok fazla çalışma alanı olan, sadece stadyum değil altında değişik branşlarda da birçok çalışma ve kurs alanları olan büyük bir komplekse kavuşacak.

“40 MİLYON LİRAYA İHALESİ YAPILDI”

Şuanda 5 bin 300 kişilik gözüküyor ama şehrin ihtiyacı olduğunda da bu stadyum 10 ila 12 bin kişiye kadar yükseltilebilecek kapasitesi olacak. Stadın maaliyeti de biz 18 milyon lira ile başladık şuanda 40 milyon liraya ihalesi yapıldı yeni fiyatlarıyla belki yaklaşık 70 milyon liralık şehir adına çok büyük bir yatırım olacak. İnşallah 2023’ün içerisinde stadyumu hizmete sokmak istiyoruz.

[ilgiliMakale icerik_id=”127034″]

BİLECİK YENİ STADINA NE ZAMAN KAVUŞACAK?
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

15 Yorum

  1. 8 Nisan 2022, 17:32

    şehrin göbeğine stadyum yapılacağına park, millet bahçesi gibi birşey yapılsaydı keşke. ertuğrulgazi mah. park, çay bahçesi gibi alanlara ihtiyacı var.

    Cevapla
  2. YA SAYIN VEKİLİM BU STAD NE ZAMAN YIKIM KARARI ALINDA BUNDAN 10 YIL ÖNCE KİM VARDI SİZ NE YAPTINIZ ÖNÜNDEN GEÇTİNİZ BİR ŞEY YAPMADAN O ZAMANDA PARASI GELMİŞTİ SİZ YER VERİLMESİ TARAFTARI OLDUNUZ OLAN İLİMİZE OLDU KİMSE KUSURA BAKMASIN DOĞRU TEKDİR VE GÜN KIVIRMA İFTİRA VAKDİ DEĞİL DOĞRUYU SÖYLEYİN YAPMAK İSTEMEDİK

    Cevapla
  3. 8 Nisan 2022, 17:47

    Stadı filan boş verin de, bakan beyin Şeyh Edebalî Türbesinin başının belası olan lağım sularının aktığı (vakti zamanında AKP belediyesinin seyir terası vs yaptığı güzergah) bölgenin temizlenmesi ıslah edilmesi söz konusuydu. O proje ne alemde acaba?

    Cevapla
  4. 8 Nisan 2022, 19:09

    stad kamu ihalesi ile alınıyor, belediyenin inşaat ruhsatı ile ne alakası var ? ihale alındıktan sonra belediye ruhsat vermiş vermemiş belediyelik bir durum değil ki…

    Cevapla
  5. Hadi stad için ruhsat vermedi Yenişehir yoluna ve küplü soğuksu kavşağın mi ruhsat vermedi bırakın bu şekilde muhalefet yapılmaz

    Cevapla
  6. Kendi döneminde yapsaydın

    Cevapla
  7. 9 Nisan 2022, 17:04

    ADmin yorumlarım neden onaylanmıyor?

    Cevapla
  8. 9 Nisan 2022, 18:03

    16 yıla yakın belediye başkanıydınız. Kendiniz onay alıp yıkımı yaptırıp ihaleye verseydiniz ya? Stad = Yenişehir Yolu. Şaşmaz. Aynı söylem hep.

    Cevapla
  9. Ahhh canımmm kıyamam ben sanaa. Sen geleydin ruhsat nereye 50 katta oraya verirdin herhalde

    Cevapla
  10. Neden 5-6 aydır inşaat durdu hiç bir şey yapılmıyor o stat yapımı akp döneminde yıkıldı yenisini yapmak için ne diye beklediz

    Cevapla
  11. 10 Nisan 2022, 13:24

    Sayın başkanım ve vekilim bizler bilecik de vadandaşız haberler de türkiyede heryere toki olmakta Bilecik de olmamakta neden bunu bir açıklarmısınız. Tşk ederim.

    Cevapla
  12. AT MEYDAN BOŞ BİZYEMEYÜKTE YİYENLER VAR

    Cevapla
  13. 11 Nisan 2022, 08:55

    bu alana stad yapılması gerçekten akıl dışı. ağaçlandırın , cafe, çay bahçesi şeklinde düzenleyin. etrafı yine yürüyüş yolu olsun . şehrin ortasında stad olmaz. üniversite stadı boş duruyor, 2 tane sentetik saha var yetmez mi ? sanki süper lig de oynuyoruzda 50 bin kişilik stad yapılcakmış gibi lanse etmeyiniz. alt tarafı 5 bin kişilik stad. başka yere yapın

    Cevapla
  14. 12 Nisan 2022, 18:49

    Sayın Vekilim Muharrem TÜFEEKÇİOĞLU na bu ruhsat teklifini yaptnız ama muharrem bey korktu vede kabul etmedi ve de davayı biliyordunuz sonuç ankardan bağladınız Belediye başkanını görevden aldınız sırf bu ruhsat vermedi diye sıra yeni başkanlarda bakalım ne olacak Yeni başkanların elnizde yaptığı yolsuzluk var ne zaman dügmeye basacaksınız

    Cevapla
  15. Dört tarafı catiyla kapalı sahaya yakın tribünleri olan stat niye yapılmadı.taaaa 2011 seçim broşüründe stat sözü vermiştin.

    Cevapla
Bizi Takip Edin