Bilecik Valiliğinden gölet çevresindeki iş yerinin yıkılmasıyla ilgili açıklama

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Valiliği, Pelitözü Göleti çevresindeki mesire alanında bulunan iş yerinin yıkılmasıyla alakalı açıklama yaptı.

Yazılı açıklamada, söz konusu iş yerinin, İl Özel İdaresi ve Bilecik Belediyesi arasında imzalanan protokol kapsamında 2015 yılında Belediyeye piknik ve mesire yeri amaçlı kullanılmak üzere tahsis edildiği belirtildi.

İş yeriyle alakalı İl Özel İdaresinden izin alınmadan yapılaşma yapılmayacağı ve piknik ve mesire yeri dışında kullanılamayacağı hususuyla ilgili tahsis protokolünün yapıldığı aktarıldı.

Bilecik Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi;

İlimiz merkez sınırlarında bulunan Pelitözü Gölpark, İl Özel İdaresi ve Belediye arasında imzalanan protokol kapsamında 2015 yılında Belediyeye piknik ve mesire yeri amaçlı kullanılmak üzere tahsis edilmiştir. İl Özel İdaresi’nden izin alınmadan yapılaşma yapılmayacağı ve piknik ve mesire yeri dışında kullanılamayacağı hususu ilgili Tahsis Protokolünde hüküm altına alınmıştır.

O tarihlerde özel idarece belirlenen Seyir Terası, Yüzen ada işletmesinin mütemmim cüzü olarak gölet alanına gelen misafirlerin çevreyi izleyebilmeleri amacıyla Bilecik Orman İşletme Müdürlüğü’nden şifahi alınan izin kapsamında gölet çevresindeki tahsislere istinaden tamamen ahşap, ıslak zemini olmaksızın geçici yapı olarak yapılmıştır.

Ancak yüzen adanın mütemmim cüzü olarak tahsis edilen ve ormana ait alanda bulunan yel değirmeni, Belediye tarafından yüzen ada işletmesinden ayrı olarak ihale edilmiş ve yüklenici tarafından mevcut yel değirmeni eklentilerle genişletilerek çelik ve beton malzeme kullanılmak suretiyle kalıcı hale getirilmiştir.

Bilecik Orman İşletme Müdürlüğü, il özel idaresince yapılan ahşap yapıda inşaat ve genişletme çalışmaları yapıldığını ve orman arazisine izinsiz yapılan bu yapının kaldırılmasını İl özel idaresinden talep etmiştir. Aynı talep içerikli yazı Bilecik Belediyesi’ne de gönderilmiştir.

Özel İdaremiz tarafından günlük yapılan kontrollerde inşaatın durmadığı, aksine genişletme ve ilave inşaatin devam ettiği tespit edilerek yapılan tespitler Bilecik Belediyesi’ne bildirilmiş ve inşaatin durdurulması ile yıkımın belediyesince gerçekleştirilmesi istenilmiştir. Ancak Orman İl Müdürlüğü tarafından verilen 10 günlük sürenin dolmasına rağmen inşaata devam edilmiştir.

775 sayılı Gecekondu Kanununun 18.maddesine göre Bilecik Orman İşletme Müdürlüğü’nün talebi, Valilik Makamının Onayı ile sözkonusu yapının yıkımı gerçekleştirilmiştir..

Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur.


İLGİLİ HABER İÇİN RESME TIKLAYINIZ

 

Bilecik Valiliğinden gölet çevresindeki iş yerinin yıkılmasıyla ilgili açıklama
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4 Yorum

  1. 1 Temmuz 2020, 10:01

    Bileceğin tanıtımına ve halkının anılarına güzel bir not düşmek için yapılan bu hizmetlerde, bütün kurumlarımız ahenk ve hizmet aşkıyla çalışsa ve milli servetimiz heba olmasa,
    Ne demek şifai olarak izin almak(belediye)
    Ne demek izin vermemek ( il özel idaresi ve orman)
    Bu güzide kurumlar vatandaşı için değil mi, nasıl anlaşamazsınız, nerede ombusmanlık müessesesi,
    İnşallah bu mesele tatlılığa bağlanır cebir daha yaşanmaz, Ankaradan sevgi ve saygılarımla ,
    Bir sevdalı,

    Cevapla
  2. O zaman bizde özel idarenin sorumluluk alanı içinde şifai görüş alıp ıslak zemini olmadan tamamen etrafı izlemek amaçlı yapı yapabılıyormuyuz. Bir kurum amiri yapılan kaçak yapıyı ancak boyle tarif edebilir. Bence özel idare haksız.

    Cevapla
  3. Ormanlar kaltedilirken muğlaya Marmaris’e köşkler saraylar yapılırken acaba neredeydi orman bakanlığı lakin burda amaç farklı olduğunu düşünuyorum yıktınız ya umarım başınız göğe ermiştir

    Cevapla
  4. Umarım bu kaçak yapılaşmaya göz yuman ve bu yapıyı inşaa eden tüm görevlilere idari soruşturmalar açılır ve kamuyu uğrattıkları zararların hesapları sorulur.

    Cevapla
Bizi Takip Edin