Bilecik Valiliğinden EDS Açıklaması

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İlimizde faaliyete geçtiği 12 Mart 2018 tarihinden itibaren, trafik kurallarına riayet edilmesi konusunda giderek artan bir duyarlılığın oluştuğu memnuniyetle gözlemlenen Elektronik Denetleme Sistemleri (EDS) hakkında, 30 Mart 2018 tarihinde yerel basında çıkan haber dayanak alınarak, son günlerde ulusal basında; uçan kuşa, yürüyen, koşan yayalara, hayvanlara, bekleyen veya kırmızı ışıkta duran araçlara dahi ceza kesildiği, haksız cezanın böyle kanıtladığı, vs. şeklinde gerçek dışı haberler yapıldığı görülmektedir.

 

İlimizdeki kavşaklarda kurulu bulunan EDS’ler harekete duyarlı olarak çalışmakta ve 7 km/saat hızın üzerinde hareket eden nesneleri algılayarak tepki göstermektedir. Ancak bu nesnelerin tanımlanan en düşük (motosiklet kütlesi) kütleden büyük olmaları gerekmektedir.

 

Ayrıca sistemin kaydettiği veriler EDS merkezinde uzman trafik personelimizce incelenerek titizlikle değerlendirilmekte ve her flaş patlaması ceza kesildiği anlamına gelmemektedir.

 

2018 yılında EDS’nin faaliyete geçmesiyle İlimiz şehir içi trafik kazalarında %15, yaralanmalarda % 30, ölümlerde ise %100 oranlarında azalma meydana gelmiş olması, halkımızın can ve mal emniyetinin sağlanması açısından büyük önem arz etmektedir.

 

Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.

BİLECİK VALİLİĞİ

Bilecik Valiliğinden EDS Açıklaması
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

18 Yorum

  1. 16 Aralık 2018, 10:11

    Sayın valim çok haksız cezalar kesiliyor buna bir önlem alınması gereklidir saygılarımla.

    Cevapla
  2. 16 Aralık 2018, 10:14

    Duyarlı olmak güzel.tşk.ederim.kazalar hem cana hem mala(milli servet)zarar veriyor.

    Cevapla
  3. bu haberde yazıldığı gibi uzman trafik personeli bu işi titizlikle incelemediği her halinden belli koşan insana patlayan ışığı da gördük sarı ışıkta geçince gelen cezaları da insanların cebinden para çalmanın kanun haline getirilmesinden başka bişey değil bu

    Cevapla
  4. kayda değer bir haber değildi zaten

    Cevapla
  5. Sayın valilik görevlileri Cahil olana anlatmak zor bence haberi yapan şahsa dava açın normal vatandaşın yediği ceza var mı ispatlasın kurumları düz mantıkla inceleyip iftirayla rezil etmek cezasız kalmamalı foto çekiyor diye ceza yazıyor sanan şovmenlere duyurulur

    Cevapla
  6. Tabi eminim çok titizler,o yüzden kapalı pzara dönerken yok yere cezayı yapıştırmışlar

    Cevapla
  7. 16 Aralık 2018, 18:50

    Öncelikle insanların ceza ve ödül sistemi ile eğtilmeye çalışılmasını doğru bulmuyorum burada asıl sorun e d s ler değil sanayi rampasında iki e d s arasına radar kuruluyor ve iki e d s nin arası yaklaşık 500 metre buna ne demeli ve carşı içinde heykelin olduğu kavşakta kırmızı ışık yanıp sönüyor dikkatli geç anlamında bu arada resim çekilerek kırmızıda geçmiş gibi ceza yazılıyor Bi diğer yaşadığım sorun ise aracım da hasta var dörtlüleri yakıp hastane ye gidiyorum bunada hız cezası geliyor bu gibi durumların da dikkate alınması gerekmektedir saygılarımla iyi çalışmalar.

    Cevapla
  8. 16 Aralık 2018, 20:33

    Slm yeşil yanıp sonerkende ceza yedim olcelikle saniyeli ışık olmalı sayın valim

    Cevapla
  9. hikaye..ilk kurulduğu zaman vurdular zaten vuracakları parayı.kırmızı ışıkta hayatta geçmeyen ben 3 tane ceza yedim yeşil yanıp sönerken ve sarıda

    Cevapla
  10. Benımde arkamdan gelmıs,onumdekı arac gectıkten sonra sarı yandı,gectım 2 metre gectıkten sonra ceza gelmıs

    Cevapla
  11. Bence cok ıncelenmeden cezalar gelıyor,ısık lar gecıs arası zamanıda cok az

    Cevapla
  12. Eds takana kadar sağlı sollu parkla daha da daralan yollara çare bulun. Bir de degnekçi misali araba önü kesen otoparkçılar var ki evlere şenlik. Gelişmemiş köykentin küçük mevzuları.

    Cevapla
  13. 18 Aralık 2018, 11:14

    tokiden bileciğe çıkarkenn 68 le mobil radar ceza yazdı sonra aynı yere 70 km hız tabelası koyuldu…gelde anla…..

    Cevapla
  14. HAKSIZ CEZALAR KESİLİYOR. açıklama yapılarak konu kapatılıyor o kadar.

    Cevapla
Bizi Takip Edin