”Bilecik, üretim potansiyeli ile özel bir kent”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce yapılan ve yapılması planlanan projeler, köy ve mahalle muhtarlarına anlatıldı.

Vali Bilal Şentürk, Tarım ve Orman İl Müdürü Necmettin Yoldaş’ın köy ve mahalle muhtarlarına, 2019 yılında yapılan çalışmalar ve 2020 yılında yapılması planlanan projeler hakkında bilgi vermesinin ardından yaptığı konuşmada, Bilecik’in, üretim potansiyeli, verimliliği ve güzelliği ile özel bir kent olduğunu ifade etti.

Özel kentte üretilen ürünlerin katma değerini arttırmak üzere yürütülen çalışmaların önemli bir ayağının Tarım ve Orman Müdürlüğünce gerçekleştirildiğini anlatan Vali Şentürk, şunları kaydetti:

”2020 yılında da üretimi ve kaliteyi arttırmaya dönük çalışmalar yapılacak. Şehir merkezine veya komşu illere göç etmiş olan genç neslimizin bir ayağının toprakla, köyü ile bağlantısının olmasını istiyoruz. Bu kapsamda, 2019 yılında ceviz üretiminin yaygınlaştırılması projesini uyguladık. Hemen hemen bütün köylerimizde muhakkak bir ürün yetişiyor. Merkez Ulupınar köyünde de kaliteli çilek üretilebiliyor. Köylerimizde farklı ürünler üzerinde desteklerimizi ortaya koyalım. Çalıştıktan sonra güzel ürünler ortaya çıkabiliyor ama olmayan nüfusla bir şey üretemeyiz. Biz mihmandarlık yapalım, destek olalım istedik. Muhtarlarımızdan da köyünde iş tutabilecek olanları cesaretlendirmelerini, gurbete gitmiş olan hemşerilerinin köyle bağlarını güçlendirmelerine destek olmalarını istiyoruz. Yol standartlarımızı peyderpey sağlamlaştıracağız ama asıl harcamalarımızı üretime yapmalıyız. Yatırımları, gelire dönük ve köyden beklentileri arttırırsak insanların bir ayağı burada olur. Köylünün gelirini arttıralım. Gelir arttırdıktan sonra, yolda yapılır diğer ihtiyaçlarda karşılanır.”

Ceviz üretiminin yaygınlaştırılması projesi kapsamında Orman Bölge Müdürlüğünce 50 bin aşılı fidan dağıtılacağını bildiren Vali Şentürk, işletme noktasında da katma değerini arttıracak ve üretilen ürünün hakkettiği değeri bulması için uygun pazarlar oluşturacaklarını sözlerine ekledi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halis Nalbant, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Yılmaz ile Bilecik ve İlçe Ziraat Odası Başkanlarının katıldığı toplantıda, muhtarlar görüş ve dileklerini iletti.

”Bilecik, üretim potansiyeli ile özel bir kent”
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 26 Şubat 2020, 15:48

    Sanayi yok millet hep göç ediyor memleket ten fabrika larda anlaşmış asgari ücret dışında hiçbir hak yok

    Cevapla
Bizi Takip Edin