Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Oldu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’te eğitim gören ortaokul ve lise öğrencilerinin bir gün boyunca kamu kurumlarında yöneticilik yapmasına ilişkin Bilecik Valiliğinin himayesinde başlatılan proje kapsamında, Refik Arslan Öztürk Fen Lisesi 12. Sınıf öğrencisi Hüseyincan Turan Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi (BŞEÜ) Rektörlük koltuğuna oturdu.

Rektör Prof. Dr. İbrahim Taş ile bir gün geçiren ve üniversitenin işleyişine ilişkin tecrübe edinen Hüseyincan, çok özel bir günü deneyimleme fırsatı buldu.

Sabah saatlerinde makam aracıyla okulundan alınan Stajyer Rektör, Rektörlük girişinde görevli personel tarafından karşılandı. Rektör Taş ile makam odasında bir araya gelen Hüseyincan, Rektör Taş’ın üniversitenin genel işleyişi ve yürüttüğü çalışmalar hakkında yaptığı bilgilendirmenin ardından Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Nurgül Özbay, Prof. Dr. Harun Mindivan, Prof. Dr. Hanife Mut ve Üniversite Genel Sekreteri Alper Yıldırım’la tanıştı. Tüm gününü Rektör Taş ile geçiren Hüseyincan, aynı gün gerçekleşen Senato Toplantısına katıldı. Rektör Taş ile kampüsü gezen Stajyer Rektör, üniversite yemekhanesinde öğrencilerle birlikte yemek yedi ve okul takımları için sporcu seçmelerine katılan öğrencileri izledi.

Günün sonunda duyguları sorulan Stajyer Rektör Hüseyincan Turan, kendisine bu deneyimi yaşama fırsatı sundukları için Vali Bilal Şentürk’e ve Rektör Prof. Dr. İbrahim Taş’a teşekkür etti. Lise son sınıf öğrencisi olduğunu ve üniversite sınavına hazırlandığını söyleyen Hüseyincan, beklediğinden de yoğun bir gün geçirdiğini, üniversitenin işleyişi hakkında fikir sahibi olduğunu ve yaşadığı bu günün gelecek hayatında kendisine yol gösterecek çok güzel bir deneyim olduğunu ifade etti.

Koltuğunu bir günlüğüne devreden Rektör Taş ise, Bilecik Valiliğince, öğrencilerin aidiyet duygusunun ve motivasyonlarının artırılması, kamu idaresi hakkında fikir sahibi olmalarını sağlamak ve meslek seçimi konusunda yol göstermek amacıyla gerçekleştirilen uygulamayı son derece anlamlı bulduğunu ifade etti. Hüseyincan Turan’la birlikte geçirdikleri gün boyunca yönetimin her kademesinde işleyişi birlikte takip ettiklerini ve faydalı olduğunu düşündüğü bir gün geçirdiklerini belirten Rektör Taş, kendisine bundan sonraki hayatında başarılar diledi.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Oldu
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. şimdiden kral olmayı öğretiniz insan olmayı değil,

    Cevapla
Bizi Takip Edin