Bilecik Pelitözü Gölpark’ta Kapsamlı İnceleme

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Valisi Bilal Şentürk, İl Genel Meclisi Üyeleri ve İl Özel İdaresi personeli ile birlikte Pelitözü Göleti ve çevresinde incelemelerde bulundu.

Son günlerde vatandaşlar tarafından bakımsızlığıyla sıkça gündeme gelen, 2015 yılında Bilecik Belediyesine tahsis edilen ancak geçtiğimiz günlerde tahsis iptali yapılarak İl Özel İdaresince geri alınan Pelitözü Gölpark Mesire Alanında kapsamlı inceleme yapıldı.

Vali Bilal Şentürk, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Yılmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Seda Bayrakçı, İl Genel Meclisi Üyeleri, Orman İşletme ve Özel İdare Personelinin katılımıyla gerçekleşen incelemede, Pelitözü Göleti mesire alanının temizlik ve bakımı ile genişletilmesi konuları elen alındı.

Burada açıklamada bulunan Vali Şentürk, Pelitözü Göleti mesire alanını Bilecik’in göz bebeği, reklam ve tanıtım açısından da insanların hizmetine sunulabilecek güzel bir alana dönüştürmek istiyoruz.” dedi.

Halkın nasıl daha iyi istifade edebileceği konusunda değerlendirme ziyareti gerçekleştirdiklerini aktaran Vali Şentürk, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

“ARZU ETMEDİĞİMİZ ŞEYLER YAŞANDI”

İşin başlangıcında bu noktaya varmasını istemediğimiz, arzu etmediğimiz şeyler yaşandı. Bunlar tamamen hukuki çerçevede gerçekleşti. Pelitözü Göleti, arazisi kamulaştırılarak sulama amaçlı yapılan bir gölettir. Daha sonra ilimiz için önemli bir park ve mesire alanı haline geldi. Bu amaçla kullanılmak üzere zamanında belediyeye tahsis edildi. Daha etkin hizmet verileceği düşüncesiyle böyle bir uygulama yapıldı ve belirli bir süre hizmet verdi. Daha sonra bu amacın dışında farklı amaçlarla kullanım amacı ortaya çıkınca bizler de özel idare olarak amacına uygun kullanılmadığını değerlendirip duruma itiraz ettik. Ancak amaç dışı bir takım yapılaşmalara gidilince de doğal olarak hukuki hakkımızı kullandık yetki ve sorumluluğumuzu da kullanarak bu duruma engel olmak durumunda olduk.

“O HAKKIMIZI İCRA EDECEĞİZ”

Hiçbir zaman kurumlar arası çekişmeyi tartışmayı amaçlayan bir şey değildir, olamaz da zaten. Esas olan kamu hizmetinin en üst seviyede verilmesidir. Özel idarenin tapulu mülkü olan bu alanın tasarrufları olan iş yerleri ile park ve mesire alanı olarak kullanılabilecek alanlar var burada. Bunların kirası da belediyeye gidiyordu tahsisi öyle yapılmıştı, şimdi biz özel idare olarak devraldık burayı, kendi mülkümüzde olup da kirasız tahsis ettiğimiz mülkleri devraldık yani. Bu mülkler üzerinde tasarrufta bulunma hakkımız var ve o hakkımızı da burada icra edeceğiz. Bu hakkı kullanırken de mümkün mertebe Bilecik Halkının da en geniş şekilde istifade etmesini arzu ediyoruz.

“OTURUR KONUŞURUZ”

Burası belediye mücavir alanında ise belediyenin takdirinde olan bir durumdur buraya hizmet getirip getirmemesi. Burası belediye sınırları içerisinde bir alansa, imar yapılaşması da belediyenin yetkisindedir. Alt yapı hizmetlerinin sunulması da belediyenin yetki ve sorumluluğundadır. Biz bunları kendi aramızda oturur konuşuruz kurumsal anlamda. Yetki karmaşası varsa de onu masaya yatırırız her detayını ortaya koyarız. Bu kısmı vatandaşımızı çok ilgilendirmez vatandaşımız buradan alacağı hizmete bakar. Belediye de özel idare de insanlara hizmet için var olan kuruluşlardır. Bu anlayış içerisinde biz burada sorumluluğumuzda olan kısımlarını, devlet noktasında ilerisi için de yapabileceğimiz şeyler varsa onları da yapacağız.

“DAR GELİYOR, SELÖZ GÖLETİNE KADAR..”

Orman bölge müdürlüğümüzle yürüttüğümüz bir çalışmamız var. Bu alanın belirli dönemlerde çok yoğunlaştığını, vatandaşımız için dar geldiğini görüyoruz. Bunun için Çakırpınar bölgesi de dahil olmak üzere Selöz göletine kadar olan alanla burayı entegre eden bir anlayış içerisinde farklı mesire alanı olarak hazırlamak istiyoruz. Bu bölgenin B tipi bir mesire alanı olmasıyla ilgili bir protokolümüz oldu, Bakanlığa projesi gitti inşallah onaylanmasını bekliyoruz.

“BİLECİK’İN GÖZ BEBEĞİ”

Pelitözü Göleti mesire alanını Bilecik’in göz bebeği, reklam ve tanıtım amaçlı da insanların hizmetine sunulabilecek güzel bir alana dönüştürmek istiyoruz. Bu noktada eski valimiz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın beyle de bir görüşmemiz var. Oradan da gelecek bir kısım katkılarla burayı tam bir göz bebeğine dönüştürmek istiyoruz ve buraya kullanıcılar başta olmak üzere herkesin sahip çıkmasını istiyoruz.

“PROJEYİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ”

Burada birinci önceliğimiz temizlik. Nasıl buluyorsak öyle bırakmamız gerekir. İl Genel Meclisi Başkan ve Meclis üyelerimizle beraber geldik buraya beraberce mevcut hali nedir ve bu yapı üzerine bizim yasal çerçevede mülkiyetimizde olan alanlar içerisinde özellikle halkın daha iyi nasıl istifade edebilmesi için ne yapabiliriz konusunda bir değerlendirme ziyareti gerçekleştirdik. İnşallah buradan gelen önerilerle beraber teknik ekibimiz bu alanı projelendirecek ve bu projeyi hayata geçireceğiz.

“BURANIN EN SON ASFALTINI DA ÖZEL İDARE ATTI”

Tabi ki tabela ve yolların bozukluğunu görüyoruz biz bunu. Buranın en son asfaltını da özel idare attı, aradan geçen yıllar sonra geldik burayı tekrar teslim aldık, şu haliyle aldık burayı ve bizim mülkiyet ve sorumluluğumuzdaki kısımlarını elden geçireceğiz ama o proje çerçevesinde üstün körü yapıp geçmekten ziyade kalıcı bir hale getirmek istiyoruz burayı.

“GÖLETİMİZİN SUYU PIRIL PIRIL”

Burada bir çok güzellik doğacağını düşünüyorum, bütün vatandaşlarımızın katkılarını bekliyoruz, bir göz bebeği olarka Kirletmeden, tüketmeden en verimli şekilde faydalanmamız lazım, göletimizin suyu pırıl pırıl su sporları ve balıkçılık dahil olmak üzere bütün aktivitelerin yapılacağı bir yer. İnşallah hayırlı olur.

Bilecik Pelitözü Gölpark’ta Kapsamlı İnceleme
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

8 Yorum

  1. Sayın Valimiz, seloz göleti ile pelitozu göleti arasında aydınlatma lambalı yürüyüş yolu ve mola noktaları olsa daha da güzel olur ve ayrıca gölette bankolarin sayısının artması ve bankolarin sabit olması daha iyi olur, kurumlararasi birlik içinde daha çabuk hallolur.

    Cevapla
  2. Vali Bey Selöz ile Pelizözü arasındaki mesafeyi bilmiyor herhalde yada beyim bizimle eyleniir.

    Cevapla
  3. Evet gölet suyu pırıl pırıl :)))))) bir iki yer dışında hepsi detarjanlı pis lavabo sularını gölete akıtıyor. İl çevre ve şehircilik müdürlüğü bi el atsın.

    Cevapla
  4. 23 Nisan 2021, 10:56

    ak parti yapar cehape bozar

    Cevapla
  5. Gölet yoluna giderken tupseklerin renkleri belirgin olursa iyi olur ve biran önce gölet içindeki yollarında yapılması gerekir köstebek yuvası gibi olmuş

    Cevapla
  6. Şehir ormanına da kim bakıyorsa oraya da bir el atılsın çok bakımsız

    Cevapla
  7. Yap işlet HURDA devret, güzel model. Tüm Kamu iktisadi teşebbüsleri de aynı duruma düşürüldü Memlekette. TELEKOMUN direkleri yıkılıyor, TEKEL çöktü gitti, SEKA bitti gitti, SÜMERBANK yerinde yeller esiyor, Olan MİLLETİN vergilerine oluyor. YAZIK Gariban Milletin EMEKLERİNE!

    Cevapla
  8. Asfaltı Bayram Gelmeden atın, gerisini sonra düşünürsünüz. Özel İdare asfalt işini yapsın, Orman ağaç diksin, Köylüde temizliğini yapsın, parasını alsın. Bedava Börek kalmadı Memlekette.

    Cevapla
Bizi Takip Edin