BİLECİK MERMERİNİ TASARIM İLE BULUŞTURDULAR

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Mermerini sanat ve tasarımla buluşturmayı amaçlayan Şehir ve nesneler atölyesinin sonuçlanmasının ardından Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik Ak Parti Milletvekili Halil Eldemir, İl Genel Meclisi başkanı Serkan Yıldırım, BEBKA kalkınma kurulu başkanı Ömer Zeydan, temsilcileri ve vatandaşların katılımları ile  Bugün Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen “Bilecik Mermer Zirvesi” ile tasarımlar görücüye çıkartıldı.

DSC_0091

İnovasyon ve tasarım buluşmaları kapsamında, Bursa Eskişehir ve Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA), Bilecik Valiliği himayelerinde, Bilecik Belediyesi, Bilecik Ticaret Sanayi Odası ve Bilecik Şeyh Edebali Üniversiteleri işbirliğinde 2-13 Eylül 2015 tarihleri arasında “Bilecik Mermeri Tasarımla Buluşuyor: Şehir ve Nesneler” atölyeleri düzenlenmişti.

DSC_0092

Atölyelerde, iş mimarlık, endüstriyel tasarım, grafik tarsım ve heykel bölümünden öğrenciler yer aldı, Anadolu Üniversitesi akademisyenleri yönetiminde 10 gün boyunca çalıştı. Bu süre zarfında, Bilecik’in tarihi, kültürel ve coğrafi konumunu da daha yakından tanıyabilmek amacı ile ünlü tasarımcılar ile ilham toplantıları, çevre gezileri düzenlendi. Bilecik mermerinin özelliklerini incelemek amacı ile mermer ocağı ve firmalara ziyaret yapıldı. Atölye grupları Bilecik mermerinden şehir nesneleri tasarladı ve bu tasarımları sundu.

DSC_0162

“ÇALIŞMALARDA KATKISI OLAN HERKESE CANI GÖNÜLDEN TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Bilecik belediye başkanı Selim Yağcı, Bilecik’i taşı mermer, toprağı seramik, yaprağı ipek, kuruluş ve kurtuluşun beşiği, Şeyh Edebali diyarı, Osmanlı toprağı, Ertuğrul sancağı olarak tarif ederiz. Taşı mermer diyoruz ama mermeri istenilen oranda şekillendirerek, toplumun her katmanının kullanabileceği noktalarda tasarımlar oluşmuyordu. Mutlaka serbest girişimcilerin eliyle bu şekilde özel çalışmalar yapılıyordu ama biz ilk günden beri Bilecik’e özgü bir çalışma olsun istedik dedi.

Yağcı, “Bu çalışmalar belirgin ekonomik imkanların oluşmasıyla gerçekleşebilecek bir şeydi ve kalkınma ajansımızın kurulması bizlerin bu hayalinin gerçeğe dönüşmesine katkı sağladı. Bilecik, taşı mermer olan bir şehir. İsteğimiz taşın sanatla buluştuğu şehir olması. Taşın da tabiri caizse bir ruhunun olduğunun ortaya çıkartılması açısından bu çalışmaları son derece önemsiyorum. Çalışmalarda katkısı olan herkese canı gönülden teşekkür ediyorum” dedi.

DSC_0164

“BU ZİRVE İLE BERABER ULUSAL VE ULUSLAR ARASI ALANDA PAZAR ŞANSIMIZ ARTACAK”

Bilecik valisi Ahmet Hamdi Nayir, İlimizin ekonomisinde başta gelen sektörlerde çağımızın vazgeçilmezi olan tasarım ve inovasyonun bir kültür olarak benimsenmesi, bir kültür olarak gelişmesi ve sürekliliği için çok büyük önem arz etmekte. Bu kültür tek tek kurumların çabasıyla değil, ekonominin tüm ayaklarının birlikte hareket etmesiyle gelişebilir. Bugün buz irve üniversitemiz, Ticaret Sanayi Odamız, belediyemiz, sivil toplum kuruluşlarımız, kalkınma ajansımız, sektörümüz temsilcileri ve öğrencilerimizle birlikte gerçekleşiyor. Bu zirvede mermerin geleceği, mermer sektöründe tasarım ve inovasyon alanında yapılanlar ve gelecekte neler yapılması gerektiği konuları ele alınacak dedi.

Nayir, “Malumunuz olduğu gibi Bilecik mermeri Türkiye ekonomisinde önemli bir yer tutmakta. Hem ulusal hem uluslar arası pazarda iyi tanınmakta. Ancak Bilecik mermerinin tasarımla yeniden buluşması ve şekil alması katma değeri yüksek ürünlere dönüşmesi ve kullanım alanlarının genişletilmesinde bir katkı sağlayacak bu zirvedeki sunumlar. Böylece uluslar arası pazarda rekabet şansımız ve gücümüz artacak diye düşünüyorum.Bu etkinliklerle aynı zamanda Bilecik ilimiz de tanıtılmış olacak.Bu değerli çalışma için katkısı bulunan herkese, yurt dışından ve yurt içinden gelen konuşmacılarımıza ve etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese huzurlarınızda teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum” dedi.

DSC_0170

Prof. Dr. Fikret Uçar’ın Bilecik Mermeri Tasarımla Buluşuyor Atölye Çalışması Sunumu ve plaket takdimiyle sona eren Açılış programı, Yeni teknolojiler ve tasarım, Mermer Sektöründe yeni teknolojiler, Ar-Ge, Tasarımı ve Verimlilik konuları ile devam etti.

DSC_0232

DSC_0150

DSC_0162

 

DSC_0164

DSC_0170

DSC_0179

DSC_0184

DSC_0188

DSC_0196

DSC_0197

DSC_0198

DSC_0200

DSC_0203

DSC_0214

DSC_0215

DSC_0217

DSC_0218

DSC_0219

DSC_0220

DSC_0222

DSC_0223

DSC_0225

DSC_0228

DSC_0230

DSC_0231

DSC_0092

DSC_0091

 

BİLECİK MERMERİNİ TASARIM İLE BULUŞTURDULAR
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin