Bilecik İHH Arama Kurtarma Ekibi Çağrıda Bulundu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik İHH Arama Kurtarma Ekibi, doğal afetlerde görev almak üzere gençlere çağrıda bulundu.

Gençlere çağrıda bulunan arama kurtarmacılar, şunları paylaştı:

Bilecik ihh arama kurtarma ekibinde senide aramıza bekliyoruz…

Bilecik de gönüllülük esası ile yola çıktığımız İyilik Her Zaman Her Yerde diyerek mazlumun, yetimim, yardıma muhtacın yanında olma yolunda ve Afetlerde Müdahale ve Yardım Ekimlerimizde Bilecik te senide aramıza bekliyoruz .

Üzerinde yaşadığımız topraklar depremlere yabancı değil. 17 Ağustos 1999’da meydana gelen Yalova Depremi’nde binlerce vatandaşımız enkaz altında kaldı. Son 30 yılda sadece doğal afetlerden dolayı dünya genelinde 2.3 milyon insan hayatını kaybetti. İHH Arama Kurtarma ekipleri, bugüne kadar dünyanın birçok yerinde meydana gelen olağanüstü durumlar için Türkiye’den yola çıktı. Bu ekiplerin önceliği her zaman olayı ve bölgeyi hızlı bir şekilde inceleyip merkeze rapor sunmak oldu. Anlık raporlara göre projeler hazırlandı, mağdurların ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmalar yapıldı.

İHH Arama Kurtarma ekipleri yetkinlik elde edebilmek için birçok farklı eğitimden geçer. Göçükte, su altında ve yangında arama kurtarma eğitimleri kurlar halinde alınır. Yangında arama kurtarma eğitimleri İtfaiye Eğitim Merkezi’nde oluşturulan yangın simülasyonları eşliğinde uzman ekiplerce verilir. Yangının gerçekleştiği mekandan yaralı tahliyesi, tahliye düzenekleri kurulması ve benzeri eğitimleri alan ekipler mekan yapısına özel müdahale edebilme kabiliyeti kazanır.

Göçük ve yıkıntıda arama kurtarma yapabilmek için AFAD eğitimcileri öncülüğünde enkaz alanında birebir arama kurtarma ve arama ekipmanlarını kullanma eğitimleri verilir. İletişimin çöktüğü, telefon ve internet şebekelerinin çalışmadığı afet durumlarında kullanılmak üzere telsiz eğitimleri alan ekipler telsiz istasyonu kurma ve afet durumları için iletişim ağı oluşturma konularında yetkinlik kazanır.

Sualtı arama kurtarma eğitimleri ise açık havuz ve denizlerde hedef üzerine arama kurtarma yapılarak gerçekleştirilir. İlkyardım eğitimlerini de tamamlayan ekipler farklı kaza ve afetlere müdahale etme ehliyetine sahip olur.

Bu eğitimler belli periyotlarda ve belli seviyelerde verilir. Uzmanlaşmanın uzun yıllar aldığı arama kurtarma eğitimleri İHH bünyesinde devam ediyor. Şimdiye kadar farklı seviyelerde 850 kişi bu eğitimleri almış ve afetlere hazır durumda.

Bilecik İHH Arama Kurtarma Ekibi Çağrıda Bulundu
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin