Bilecik, Ertuğrul olacaksa Ertuğrulgazi Bilecik veya Gazi Ertuğrul Bilecik olmalı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Vali Tahir Büyükakın’ın “kent isminin Ertuğrul ya da Ertuğrulgazi olarak değiştirilmesi” önerisine ilişkin, “Bilecik, Ertuğrul olacaksa Ertuğrulgazi Bilecik veya Gazi Ertuğrul Bilecik olmalı. Ama Ertuğrul’la birlikte Bilecik’e ve Bilecikli hemşehrilerimize gazilik unvanının verilmesini de buradan talep ediyorum. Bütün olarak bunları bir arada düşünmek lazım.” dedi.Yağcı, belediye binasında düzenlediği basın toplantısında, Vali Tahir Büyükakın’ın “kent isminin Ertuğrul ya da Ertuğrulgazi olarak değiştirilmesi” önerisine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

 

 

Şeyh Edebali Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşen ”Uluslararası Marka Değerleriyle Bilecik” konulu sempozyumda, değerli fikirlerin ortaya çıktığını aktaran Yağcı, Vali Büyükakın’ın Bilecik’in yıllardan beri gündeminde olan bir konuya parmak basmasının yeni bir gündem oluşturduğunu kaydetti.Bilecik isminden vazgeçilemeyeceğini, Ertuğrul ve Ertuğrul Gazi’nin de aynı şekilde değerli olduğunu dile getiren Yağcı, “Bunların her birini kullanmaktan ve bunlarla anılmaktan tüm Bilecikliler olduğu gibi bizler de büyük gurur duyuyoruz. Bunlardan Bilecik isminden gocunduğumuzdan dolayı değil ama böyle bir genişlik imkanı varsa da bunu değerlendirmek isteriz.” dedi.

 

 

Yağcı, şahsi fikrinin Bilecik’i bir kenara bırakarak Ertuğrul ismi olmadığını anlatarak, şöyle konuştu:

“Ama Bilecik’le birlikte Ertuğrul Bilecik olabilir. Ertuğrul ismine de karşı değilim. Bence ‘bütün şehir’ uygulaması tam bu süreç anlamında iki tarafı da mutlu edebilecek güzel bir aşama. Bu aşamada mutlaka Ertuğrul isminin de şehir adına düşünülmesi gerektiği kanaatindeyim. ‘Bütün şehir’ kapsamına şehrimiz girerse, bir isim ihtiyacı var… O da Ertuğrul olması kadar doğal bir şey olmaz. Şehrimizin gazilik unvanı da düşünüldüğünde… Bilecik, Ertuğrul olacaksa Ertuğrulgazi Bilecik veya Gazi Ertuğrul Bilecik olmalı. Ama Ertuğrul’la birlikte Bilecik’e ve Bilecikli hemşehrilerimize gazilik unvanının verilmesini de buradan talep ediyorum. Bütün olarak bunları bir arada düşünmek lazım.”

 

Bilecik, Ertuğrul olacaksa Ertuğrulgazi Bilecik veya Gazi Ertuğrul Bilecik olmalı
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4 Yorum

  1. 19 Aralık 2017, 03:11

    Doğru dürüst hastahane yok yenişehir yolu bitirilemiyor,şehir içinden tır geçiyor,bi ton sorun var yöneticiler nelerle uğraşıyor.Bilecik in neden bu durum da olduğunu gösteren net bir olay.Cumhurbaşkanımız böyle sığ düşünen yöneticileri tasviye etmeli.

    Cevapla
  2. street bilecik veya kovl bılecvık bileyvicik olmalı

    Cevapla
  3. 20 Aralık 2017, 09:34

    Memlekette şehir içinden 40 tonluk kamyonlar geçerken isimle uğraşan sayın yöneticiler Allah aşkına Memlekette çarşı pazara çıkan insanların araçlarını adam gibi park edip gönül rahatlığı ile alış veriş yapacakları bir sistemi bi zahmet düşünün artık. Bursa yolunun çilesinden insanlar Bilecik ten kaçar olmuş haberiniz olsun.

    Cevapla
  4. ŞEYH EDEBALİ YOLLARI ÜZERİNDEKİ İSTİKLAL MAHALLESİ VİRAN GÖRÜNTÜYÜ DEĞİŞİTİRİN ÖNCE.NASIL ADINI ANIYORSUNUZ ŞEYH EDEBALİ DİYE HİÇ GÖRMÜYORMUSUNUZ ORALARIN PİSLİĞİNİ.ŞEYH HAZRETLERİ BU DURUMDAN RAHATSIZLAR.

    Cevapla
Bizi Takip Edin