“Bilecik Eğitim ve Sağlık Şehri Olacak…”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi üst yönetimi ile Bilecik’te faaliyet yürüten Anadolu Ajansı(AA), Haber228, İhlas Haber Ajansı(İHA) ve BilecikOlay temsilcileri ile değerlendirme ve istişare toplantıları yapıldı.

BŞEÜ Gölpark Sosyal Tesislerindeki toplantılara Rektör Prof. Dr. Şükrü Beydemir’in yanı sıra Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Koyun ve Prof. Dr. İlhami Yurdakul, Genel Sekreter Doç. Dr. Cenk Karakurt, Rektör Danışmanı Öğr. Gör. Özgür Özcan ve Üniversite basın sorumluları katıldı.

“Bilecik Eğitim ve Sağlık Şehri Olacak…”

Basın temsilcilerine bilgilendirme yapan Rektör Beydemir, üniversitenin kısa, orta ve uzun vadeli projeleri hakkında detaylı bilgiler paylaştı.

Üniversiteye Tıp Fakültesinin açılmasının önemine vurgu yapan Rektör Beydemir, “Bir hayalimiz vardı; üniversitemize Tıp Fakültesi kazandırmanın hayalini kurduk, kısa süre içerisinde bu hayalimizin gerçekleşmesi yönünde ilk olumlu sonucu aldık. İlimizin bir sağlık kenti olması yönünde atılan ilk ve en önemli adım olan tıp fakültesi açılma kararı her şeyden önce ekibimizin özverili ve samimi çalışmalarının sonucudur. Tıp fakültesi ile başlayan süreç bundan sonra da yeni hayallerin gerçeğe dönüşmesi ile ilimizi bir eğitim ve sağlık üssü haline getirecektir.” ifadelerini kullandı.

“Coğrafya ve Tarih Misyonu İlimizin Önemli İki Unsuru…”

Toplantıda konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhami Yurdakul, “Eğitim ve sağlık şehri.” kavramının önemine değinerek, Bilecik’in iki temel unsur üzerinde durduğunu belirtti.

Coğrafya ve Tarih vurgusu yapan Prof. Dr. Yurdakul, ilimizin hem tarihi zenginliğinin hem de büyükşehirler çevresinde konumlanmış coğrafyasının yapılacak çalışmalara kaynak teşkil ettiğini belirtti.

“Her Şey Hayal Etmekle Başlar…”

Rektör Yardımcsı Prof. Dr. Mustafa Koyun ise biyolojik bir kurala atıfta bulunarak, büyümek için kabuk değiştirmek gerektiğini belirtti. Prof. Dr. Koyun, “Her şey hayal etmekle başlar, tıp fakültesi açılması da bir hayalle başladı ve gelinen noktada üniversitemiz ve ilimiz için çok önemli bir aşama kaydedildi.” şeklinde konuştu.

Basın yayın kuruluşlarının temsilcileri ise yapılan istişare ve değerlendirme toplantısından duydukları memnuniyeti ifade ettiler.

Önümüzdeki dönem için de belirli aralıklarla bu gibi organizasyonların yapılmasına ve üniversite de yaşanan gelişmelerin, yapılan çalışmaların kamuoyu ile paylaşılmasına karar verilen toplantı sonucu Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir basın mensuplarına, gösterilen ilgi ve katılımdan dolayı teşekkür etti.

“Bilecik Eğitim ve Sağlık Şehri Olacak…”
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin