Bilecik Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü Basın Açıklaması

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyamızda sürmekte olan küresel rekabet teknolojik alanın dışında da sürmektedir. Bunların başlıcaları; verimlilik temelli tutum, yatırım ve bilinçli tüketim gibi konulardır. Uluslararası alanda yaşanan patent savaşları bu rekabetin en somut örneklerindendir.

Dünyamız gerçek bağımsızlığın ekonomik bağımsızlıkla mümkün olabileceğini gösteren örneklerle doludur.

Ülkemizde artık pek çok alanda Dünya standartlarında ürün ve hizmetler üretilmekte ve ihraç edilmektedir. Firmalarımız pek çok alanda yabancı rakiplerinden daha uygun ve üstün üretim yapma gücüne sahiptirler. Türk Malları dünya pazarlarında aranan ve tercih edilen mallar arasına girmiştir.

İlimiz yatırım ortamının iyileşmesi sayesinde sanayi yatırımlarının ve ihracatın Ülkemiz ortalamasının üzerinde arttığı, işsizliğin Türkiye ortalamasının altında seyrettiği ve diğer illerden nüfus alan bir karakter kazanmıştır.

İl Müdürlüğümüz; girişimciliğe, yenilikçiliğe, bilimsel gelişmeye ve yüksek katma değerli teknolojik üretimine dayalı, bilgi tabanlı ve rekabetçi ekonomik yapısıyla dünyanın gelişmiş ülkeleri arasında yer alan bir Türkiye oluşumunda öncü rol alma vizyonunu temsil etmektedir. Bu vizyonun temsilcisi olarak bilginin ürüne ve ticari değere dönüşmesi sürecini destekleyici programların tanınması başta gelen konularımızdan biridir.

Aynı zamanda yüksek katma değerli, ileri teknolojiye dayalı, verimli, çevreye duyarlı, dışa bağımlılığı azaltan, güvenli ve sürdürülebilir bir üretim yapısının oluşmasını sağlamaya, haksız rekabeti önlemeye ve kullanıcıları korumaya yönelik olarak güvenli ürün arzını ve dolaşımını sağlama yönünde görev icra etmekteyiz.

İçinde bulunduğumuz Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftasının ithalat-ihracat dengesini Ülkemiz lehine geliştirecek bilince katkı yapmasını temenni ediyorum.

Değerli Bilecik basınına saygı ile duyurulur.

Bayram KAYA
Bilecik Bilim, Sanayi ve Teknoloji
İl Müdürü

Bilecik Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü Basın Açıklaması
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin