Bilecik Belediyesi, yıkım kararı olmamasına rağmen yıkmaya kalktı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçtiğimiz aylarda Pelitözü Gölpark’ta yıkımı gerçekleşen Yel değirmeni ile ilgili hukuksuzluk olduğunu her fırsatta dile getiren Bilecik Belediyesi, herhangi bir mahkeme sonucu ile yıkım kararı olmamasına rağmen yıkım yapmaya kalktı.

Bilecik merkez Bahçelievler Mahallesi İstiklal caddesi üzerinde Cem Senemoğlu tarafından yan yana yapılan iki binanın 3’er metrelik çekme payına 2017 yıllarda araba garajı yapıldı. Şahıs 2017 yılının sonunda Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne imar barışından yararlanmak için başvuru yaptı. İl müdürlüğü yapılan ilk başvuruyu onaylarken, 6 ay sonra bu başvuruyu iptal etti ve olay yargıya taşındı.

Ardından Bilecik Belediyesi encümen kararıyla şahsa 75 bin lira ceza kesilirken, alanla ilgili emsallerin olduğunu belirten ve bu parayı ödemeyen Senemoğlu, belediyeye karşı dava açtı. Bunun üzerine sonuçlanan mahkeme ve yıkım kararı olmamasına rağmen Bilecik Belediyesine ait iş makineleri ile zabıta ekipleri yıkım işlemi için geldi.

Yıkım için gelen ekiplerin ardından olay yerine gelen Cem Senemoğlu’nun Avukatı Edip Maltaş, süreci devam eden dosyayla ilgili verilmiş herhangi bir yıkım kararının bulunmadığını, kendilerine şu aşamaya kadar idari para cezası verildiğini, idari para cezasına ilişkin mahkeme sürecinin devam ettiğini aktardı ve Belediye ekipleri olay yerinden ayrıldı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Avukat Edip Maltaş, yıkım kararının verilmiş olmamasına rağmen yıkım kararı vermişçesine buraya gelerek hem çevre halkı hem de tüm toplumu rahatsız edecek şekilde Belediye ekiplerinin girişimde bulunduklarını belirterek, şu ifadelere yer verdi:

“NE YAZIK Kİ ANLAMLANDIRAMADIK”

Burada bir hukuka aykırılık vardır diyerek kendilerine bu durumu izah etmeye çalıştık. Bir yıkım kararı verilmediğini, burada şu aşamada idari para cezası verildiğini onun için yıkımı gerçekleştiremeyeceklerini kendilerine izah ettik ve yıkımı gerçekleştiremediler. Burada belediyenin yapmak istediği işlem tamamen hukuka aykırıdır. Öncelikli olarak bir yıkım kararını vermeleri ardından bize bunu tebliğ etmeleri ve biz dava açarsak dava neticesini bekleyerek hareket etmeleri gerekmesine rağmen bu şekilde alel acele buraya gelmelerini biz ne yazıkki anlamlandıramadık.

“MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Yıkım kararı vermeden ve mahkeme kararı olmadan yıkıma geldikleri her zamanda da bu mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz. Bilecik Belediyesi encümeninin almış olduğu karara göre burada sadece yıkım kararı vermeksizin idari para cezası verdikleri ve idari para cezasının uygulanması gerektiğine ilişkin kararlar var. Yıkım kararı vermemelerine rağmen yıkıma gelmiş durumdadırlar.

Yer sahibi Cem Senemoğlu ise yapmış olduğu açıklamada, Belediye’nin hukuksuzluk olarak düşündüğü Pelitözü Gölpark’ta ki durumu kendilerine uyguladığını vurgulayarak şu ifadelere yer verdi:

“YANGINDAN MAL KAÇIRIR GİBİ..”

Belediye burada daha önceki zaman diliminde Pelitözü Gölpark’ta uğradığını düşündüğü hukuksuzluğu şuan burada bize karşı uyguluyor. Tamamiyle kişisel olarak siyasi hareket ediyorlar. Yıkım kararı verilir, mahkeme sonuçlanır, encümen kararı alınır ve tebliğ edilir bende içerideki eşyalarımı alırım ve gelir yıkar. Fakat şimdi böyle yangından mal kaçırır gibi mahkemesi devam eden bir yeri yıkmak için neden uğraşıyorlar.

“BİLECİK’TE BİN TANE ÖRNEK VEREBİLİRİM”

Bunun gibi çekme payına garaj yapılan Bilecik’te bin tane örnek verebilirim. Çevremizdeki örneklerini gösterdiğimizde projelendirildi deniliyor e ozaman hani çekme payına birşey yapmak yasaktı. Siz izin verince kanun raftan kalkıyor da biz yapınca mı kanun karşımıza çıkıyor. Buranın mahkemesi devam ediyor mahkeme bitsin, hukuk karşısında benim suçlu olduğum kanıtlansın ondan sonra gereği yapılsın. Ben bu şekilde bin tane örnek gösteririm hangisini yıkacak belediye merak ediyorum. İlgilileri burada göreve davet ediyorum..

Bilecik Belediyesi, yıkım kararı olmamasına rağmen yıkmaya kalktı!
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. Belediyeye sonuna kadar güveniyoruz geri bos

    Cevapla
  2. Şehirde böyle bir çok örnek var.besiktas mahallesi dolu

    Cevapla
Bizi Takip Edin