Bilecik Baro’su Dava Açtı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Barosu başkanlık seçimi ertelenmesine Bilecik Barosu Başkanı Av. Halime Aynur Baro adına dava açtıklarını söyledi.

Bilecik Barosu Başkanı Av. Halime Aynur basın açıklaması yaparak şu ifadelere yer verdi;

“139 meslektaşımız bu seçimde oy kullanacaktı”

“Avukatlık kanununda Temmuz ayında yürürlüğe giren değişiklikle, tüm baroların genel kurulları ve seçimlerinin Ekim ayının ilk haftasında yapılması amir hüküm olarak düzenlenmiştir. Bu amir düzenleme doğrultusunda tüm diğer barolarla birlikte, baromuz yönetim kurulunca, genel kurul ve baro seçiminin 03 Ekim 2020 tarihinde yapılması kararı alınmıştır. Bu doğrultuda hazırlık işlemleri tamamlanmış ve tüm meslektaşlara gerekli duyurular yapılmıştır. Merkez İlçe Seçim Kuruluna oy kullanacak meslektaşlarımızın listesi verilmiş, seçim kurulunca bunlar askıya çıkarılarak kesinleştirilmiştir. 139 meslektaşımız bu seçimde oy kullanacaktı. İçinde bulunduğumuz pandemi dönemi nedeniyle sosyal mesafenin korunabilmesi için ilimizin en büyük salonu olan Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde genel kurul ve seçimlerimizin yapılmasına karar verildi. Sağlık ve hijyen anlamında her türlü tedbirimizi aldık. Avukatlarımıza dağıtılmak üzere hijyen setlerini, herkesin kendisine özel kalemlerini, maskelerini ve gerekli bütün malzemeleri hazırladık. Durum böyle iken genel kurul ve seçimimizden bir gün öncesi Cuma sabahı İçişleri Bakanlığı’nın İl Valiliklerine gönderdiği bir genelge ile pandemi gerekçe gösterilerek Sivil Toplum Örgütleri ve kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının tüm etkinliklerinin 01 Aralık 2020 tarihine dek ertelenmesi, bu konuda il ve ilçelerdeki Umumi Hıfzıshha Kurullarınca ivedilikle karar alınması istenilmiş ve bu doğrultuda Bilecik İl Hıfzısıhha Kurulları karar almıştır.

İçişleri Bakanlığının genelgesinin yayınlanmasından sonra Yüksek seçim kurulu da bir utanç tablosu olarak tarihe geçecek olan bir kararına imza atmıştır. Bu kararda; il/ilçe umumi hıfzısıhha kurulunun karar alması durumunda baro seçimlerinin yapılamayacağına, siyasi partilerin kongrelerinin yapılmasında sakınca bulunmadığına karar verildiği belirtilmiştir. Yaşanan bu hukuksuzluğu Bilecik barosu yönetimi olarak ilk saatlerinden itibaren titizlikle takip ettik, halen de etmekteyiz

“Baromuz adına dava açtık”

İçişleri Bakanlığının genelgesinin yayınlanmasından ve İl Hıfzısıhha Kurulunca karar alınacağını öğrenir öğrenmez, Bilecik Valiliği İl Hıfzısıhha Kuruluna baromuz adına yazılı olarak başvuruda bulunduk. Baro genel kurulu ve seçimlerinin Ekim ayının ilk haftasında yapılması gerektiğini, 1136 sayılı Avukatlık Kanunu ve 7249 sayılı kanunun 22’inci maddesinin amir hükümleri gereği yasal bir zorunluluk olduğunu, kanundan kaynaklanan yasal gereğin genelge ile değiştirilemeyeceğini ve kısıtlanmayacağını, bu nedenle seçim ve genel kurulun genelge kapsamında sayılamayacağını belirtik. Genel kurul ve seçimimizin ertelenme kararı dışında tutulmasını talep ettik. Aynı gün valilik tarafından bu talebimizin uygun görülmediğine dair karar tarafımıza bildirildi. Ve yine aynı gün Cuma günü, Merkez İlçe Seçim Kurulunun baromuz genel kurul ve seçimlerinin 1 Aralık tarihine kadar ertelendiğine dair yazısı baromuza tebliğ edildi. Yönetimimizce vakit geçirilmeksizin kararın kaldırılması talebiyle İl Seçim Kuruluna itirazda bulunduk. Yine Bilecik İl Hıfzısıhha Kurulu kararının iptali için yürütmeyi durdurma talepli olarak Sakarya İdare Mahkemesinde Baromuz adına dava açtık. Yürütmenin durdurulması kararı verilmesini bekliyoruz. Bu süreçlerin yürütülmesi ile ilgili olarak başından beri yönetim kurulumuzla birlikte sürekli toplantı ve görüşme halindeyiz”

Av . Halime AYNUR
Bilecik Barosu Başkanı

Bilecik Baro’su Dava Açtı
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Ne kadar boş iş varsa bu kadın yapıyor. Baro başkanı değil boş işler sorumlusu.

    Cevapla
Bizi Takip Edin