Bilecik 81 il içinde birinci sırada!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından başlatılan “Gıdanı Koru, Sofrana Sahip Çık” projesi kapsamında nüfusa oranla katılımın sağlandığı puan tablosuna göre Bilecik, 81 il içinde birinci sırada.

Özel Mutlu Çocuklar Gündüz Bakım Evinde çocuklarla buluşan ve çocuklara Boyama kitabı ve Maske dağıtımı yapan Bilecik İl Tarım ve Orman Müdürü Necmettin Yoldaş, “Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık ” kampanyası ile ilgili açıklamalarda bulundu.

 

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan “Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık” kampanyası kapsamında başta okullar olmak üzere il düzeyinde farkındalık oluşturmak için çalıştıklarını belirten Yoldaş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“İHTİYACIMIZ KADAR SATIN ALMALIYIZ”

Maalesef, bilerek veya bilmeyerek, hepimiz gıda israfı yapıyoruz. Önemli olan bunu elimizden geldiğince en aza indirebilmektir. Ülkemizin en değerli hazinelerinden biri olan gıdamızı korumak ve soframıza sahip çıkmak hepimizin görevi olmalıdır. Farkında olmadan kaybettiğimiz ve israf ettiğimiz gıdalarımızı korumak için öncelikle ihtiyacımız kadar satın almamız ve doğru koşullarda saklamamız gerekmektedir.

“SÖZ VERİYORUM DEMEK YETERLİ”

Tüm halkımızı gıda israfının önlenmesi konusunda daha duyarlı olmaya ve bu amaçla  “Gıdanı Koru, Sofrana Sahip Çık” projesi kapsamında hazırlanan www.gidanikoru.com sitesine girerek “Soframa Sahip Çıkacağıma Söz Veriyorum” denilerek kampanyaya destek vermeye davet ediyorum.

“BİRİNCİ SIRADAYIZ”

Ayrıca şunu da belirtmek isterim ki bugün itibariyle baktığımız da bu kampanyaya nüfusa oranla katılımın sağlandığı Puan Tablosuna göre 81 İl İçinde Birinci Sıradayız…

“OKULLARIMIZA DAĞITTIK”

Bizde İl Müdürlüğümüz olarak Gıda israfının önlenmesi amacıyla özellikle okullarımızda farkındalık yaratmak ve çocuklarımızı bilinçlendirmek amacıyla 1000 adet Gıda İsrafı Kitapçığı ve 1000 adet aktivite kitabı hazırlanarak İl bazında okullarımıza dağıtımları gerçekleştirdik.

“ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDİYORUZ”

Halkımızı bilinçlendirmek amacıyla 100 adet poster hazırlanarak İl genelinde toplu tüketim noktalarına asmış bulunmaktayız. Yine internet sitesinde halkımızın gıda kayıp ve israfı konusunda mücadele edeceği ve bireysel olarak söz vereceği imza kampanyasının il genelinde tanıtımı ve katılımın sağlanması için çalışmalarımıza devam etmekteyiz.

Bilecik 81 il içinde birinci sırada!
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 20 Kasım 2020, 09:36

    Muhteşem Bir Proje
    Başarılar

    Cevapla
Bizi Takip Edin