Eğim hatası yolda değil, şoför de!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik o kadar enteresan bir il ki biz yazmaktan bıktık, “O” inkar etmekten bıkmadı:  Eğim hatası yolda değil, şoför de!…

Bu yazımda, günümüze kadar Türkiye’nin kaderini değiştirecek noktalarda rol almış onlarca bakan çıkartan, milletvekilleri olan, siyasetçileri olan, bürokratları olan bir ilden bahsedeceğim sana. Yalnız, bu isimlerden nasıl faydalanamadığımız kısmına bu yazımda girmeyeceğim. Siyaset ve büyük yatırımlar da konuşmayacağız.. Konumuz: yol..

Biliyorum! Çağrışım yaptı sende: Meşhur Ölüm Rampaları..

Bilecik’te gazeteciler olarak gündeme gelen konuları ve trafik kazalarını tüm detaylarıyla sizlere aktarmaya çalışıyoruz. Ne yazık ki; Bilecik’in kanayan yarası ve son günlerde sıkça ziyaret ettiğimiz! söz konusu yollarda meydana gelen trafik kazaları ve yapılan haberler yıllardır olduğu gibi bugün de göz ardı ediliyor.

İnsan hayatının ne kadar değerli olduğu nu tartışabilir miyiz? Tabii ki hayır.

Peki bu kazalar neden kulak arkası ediliyor, Bir insan evladının canına mı mâl olmalı?..

Bu “bariz yapım hatası bulunan ve hatalı Asfaltlama çalışması yapılan yollarda” onlarca kişi can verdi, yüzlerce kaza meydana geldi. Bakanlarımız, milletvekillerimiz, siyasetçilerimiz ve bürokratlarımız buradaki sıkıntının farkında değil mi? Neden gündeme getirmiyorlar, bakanlarımızı neden kullanmadık bu zamana kadar? neden çalışma yapılmadı?.

Ama hayır!.. “Sıkıntı yolda değil, şoför de eğim hatası var! Viraja hızlı girmiştir..”

Kendimizi kandırmayalım.. Daha dün Toki rampalarında bir kazaya gittik, ondan önceki günde, ondan bir önceki günde. Son iki aydır da böyleydi, yıllardır da böyle. Artık her gün kazaya gider olduk hatta günde aynı mevkide iki yada üç kazanın olduğu da oluyor. Bizim Bilecik’in şoförlerinde de hep eğim hatası varmış be..

Herkesi de aynı kefeye koymamak gerekir. Eski Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Azmi Özcan, 2014 yılındaki il koordinasyon toplantısında bu konuyu gündeme getirmiş, Gülümbe Rampalarını bizzat kendisinin incelediğini, yolda virajlarda aracın sağa ve sola yattığını farkettiğini ifade etmiş, bu yolda öğrencilerin seyahat edeceğini ve onların can emniyetinin bir bakıma kendilerinde olduğunu söylemiş ve yolda gerekli önlemlerin alınması gerektiğini aktarmıştı.

Sene oldu 2020.. Kazalar olmaya devam ediyor, onca geçen senede kaç bürokratın ağzından duyduk bu cümleleri?

Siyaseti, Boş Siyaseti, Bel Altı Siyaseti bırakalım!.. Bilecik hizmet bekliyor ama önceliğimiz bu yollar olmalı. Zira; Bu yollar bir gün can alacak, canlar alacak! Ha birde bizim şoförler kambur kalacak..

Kazalarda tek sorunun yol olmadığını, şoförlerin de trafik kurallarına riayet etmeleri ve direksiyon başında dikkat etmeleri gerektiğini ekliyor, Kazasız bir günde, başka bir Bilec(e)ksiniz köşe yazısında görüşmek umuduyla diyorum..

HOŞÇAKALIN..

Ali Osman Çelikal
info@haber228.com


İLGİLİ HABERLER:

 

Ve dahası!…

Eğim hatası yolda değil, şoför de!
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4 Yorum

  1. Yüreğine sağlık kardeşim.Eski Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Azmi Özcan gibi yöneticileri mumla arar olduk. Bilecik’imizin sağa sola çekmeden göstermelik günlük değil uzun soluklu hizmete ihtiyacı var.

    Cevapla
  2. İlimiz bağlantı yollarındaki hatayı görmeyen veya görmek istemeyen yöneticiler olduğu sürece her şey olduğu gibi kalır taki onlar kaza yaparsa çözüm olur gönül ister kaza olmasın lakin yollar yapılsın

    Cevapla
  3. Çok önemli bir konu. Kalemine ,yüreğine sağlik.

    Cevapla
  4. 24 Ağustos 2020, 22:17

    bu sözün üstüne hiç bir söz olmaz .

    Cevapla
Bizi Takip Edin