BELEDİYEYE YENİ ARAÇLAR VE MÜDÜRLÜK GELİYOR

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Belediye Meclisi Şubat ayı toplantısını Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı başkanlığında gerçekleşti.

Meclisin olağan gündeminde Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü kurulması, sevk ve idaresi için ise 1 adet 1. Derece Ruhsat ve Denetim kadrosunun ihdası ve imar konularının görüşülmesi yer aldı.
bilecik haberleri
Belediye Başkanı Yağcı Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’nün kurulması hakkında ruhsatla ilgili işlemlerin şu ana kadar Zabıta Müdürlüğü tarafından yapıldığını fakat Bilecik’teki işyerlerinin gelişmesi sebebiyle Zabıta Müdürlüğü’nün bu işe yetersiz kaldığını belirtti. Başkan Yağcı değişen mevzuatların takibi ve işlemlerin daha geniş çaplı yapılabilmesi adına bu işlemler için bir müdürlük, sevk ve idaresi için de bir müdür kadrosunun oluşturulması gerektiğini savundu.

Gündem maddesi oy birliğiyle kabul edildi. İmar konularının görüşülmesinin ardından ise olağan gündem maddeleri sona erdi.

MÜDÜRLÜKLERE YENİ ARAÇLAR

Belediye Başkanlığı tarafından ise Fen İşleri, Veteriner İşleri ve İtfaiye  Müdürlüklerine araç alımı konusu gündeme getirildi. Başkan Yağcı gündemle alakalı şöyle konuştu:

“Fen İşleri Müdürlüğümüzde kullanılmak üzere kar kürüme ve tuz serpme amacıyla 2 yıl önce bir tane araç aldık ama şehrimizin büyümesi  ve özellikle araç trafiğinin de fazla olması sebebiyle diğer araçlarda istenilen oranlarda hizmetler sunulamıyor. Onun için arkadaşlarımız bir tane daha kar kürüme ve tuz serpme aracına ihtiyaç olduğunu belirtti. Ayrıca asfalt yaması için de bie silindir aracına ihtiyaçları olduğunu belirttiler.

İtfaiye müdürlüğümüze ilişkin olarak araziye yangın ve benzeri noktalarda araziye gidip gelme öncü birliklerin özellikle durumu kontrol etme noktasında araçlarında sıkıntı olduğunu belirttiler. Arazi kaptı kaçtısı denilen bir araca ihtiyaçları olduklarını söylediler.

“BÖLGENİN EN DONANIMLI BARINAKLARINDAN BİRİSİ YAPILIYOR”

Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından da başıboş hayvanları toplamak amacıyla bir araca ihtiyaç olduğunu belirten Yağcı hayvan barınağının yapımında da son noktaya gelindiğini ifade etti. Bölgenin en donanımlı barınaklardan birisi olduğunu dile getiren Yağcı barınak hakkında şu bilgileri verdi:

“Yazın açmayı planladığımız barınağımızda ameliyathaneleriyle, eğitim alanlarıyla, gelecek çocuklarımıza dinlenme alanları sağlayacağız. Kedi barınağı da var. Başladığımız günden itibaren anlayışımızı biz de yeniliyoruz. Bilecik’te ilk barınağı kurduk ve şimdi de modern bir çalışmayı gerçekleştirdik. Kamu vicdanı için de güzel bir şey olacak. Aracı kiralamak istedik fakat kiralama çok makul gelmedi hesaplarımıza göre. Onun için bir araç alımı noktasında arkadaşlarımıza müracaat ettik.”dedi

Başkan Yağcı araç alımlarına yönelik gündem maddesinin meclisten geçmesinin ardından öncelikli olarak Veteriner İşlerinin aracına öncelik verileceğini belirterek diğer araçlarının alımıyla ilgili de malzeme ofisiyle görüşeceklerini dile getirdi. Araçların alım hususu oy birliğiyle kabul edildi.

BELEDİYEYE YENİ ARAÇLAR VE MÜDÜRLÜK GELİYOR
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin