Belediye’den Hafriyat Atıkları Çalışması

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Belediyesi tarafından şehrin bazı bölgelerine atılan hafriyat, inşaat molozları ve evsel atıklara ilişkin çalışma başlatıldı.

2
Bilecik Belediyesi Zabıta Müdürü Erdem Tetik, gerçekleştirilen çalışma hakkında şu bilgilere yer verdi:
”Şehrimizde özellikle son günlerde şehrimizin uygunsuz, hafriyat ve çeşitli atıkların atılmaması gereken bölgelerinde hafriyat, inşaat malzemeleri ve evsel atıkların atıldığını tespit ettik. Bilecik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü olarak bu konu hakkında gerekli çalışmaları yerine getirdik. Şehrimizin muhtelif bölgelerine atılan atıklar ve hafriyat birikintileri, ormanlık ve yeşi alanlara zarar vermekle birlikte beraberinde çevre kirliliğini de getirmektedir. Atılan atıklar ayrıca ağaç ve bitkilere de zarar vermektedir. Doğal yaşamdaki canlıların da zarar gördüğü bu hafriyat ve atıklar ile ilgili olarak bir çalışma başlattık. Birçok noktaya, hafriyat ve atıkların atılmamasına ilişkin yazı ve uyarı levhaları yerleştirdik. Buna ilişkin olarak Müdürlüğümüz tarafından denetimler, sıklaştırılarak devam ediyor. Ayrıca, hafriyat atığı ya da herhangi bir evsel atığı çevreye atanlar hakkında 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu’nun 41/4 Çevreyi Kirletme Kabahati çerçevesinde (İnşaat atık ve atıklarını bunların toplanmasına veya depolanmasına özgü yerler dışına atan kişiye idari para cezası verilir. Bu atık ve atıkların kaldırılmasına ilişkin masraf da ayrıca kişiden tahsil edilir.) gerekli cezai işlem gerçekleştirilecek.  Bu kapsamda kurallara uymayanlara, 208 TL ile 10 bin 635 TL arasında cezai işlemler uygulanacaktır. Bu konuda halkımızın duyarlı olması son derece önemlidir” dedi.
Zabıta Müdürü Erdem Tetik, vatandaşların çevre kirliliğine neden olan bu tür olaylarla karşılaştıklarında ihbar için 153 Zabıta Müdürlüğü ihbar hattını aramaları gerektiğini kaydetti.

12 11

10 9

8 7

6 5

4 3

2 1

13

Belediye’den Hafriyat Atıkları Çalışması
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin