BELEDİYEDE OSMANLI İZLERİ SİLİNİYOR

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Memur-Sen İl Temsilcisi Ahmet Selöz, Osmanlı’nın kurulduğu ve ilk başkentliğini yaptığı Bilecik’te, 31 Marta Yerel Seçimlerinde yönetime gelen CHP’li Belediye Başkanı Semih Şahin tarafından Belediyede bulunan Osmanlı Motiflerinin sökülmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bilecik’ten Canlı yayın konuğu olarak katılan Ahmet Selöz, Bilecik Belediyesi Osmanlı Motiflerinin yer aldı sanat eserlerini kaldırması nedeniyle A Haber’e açıklama yaptı.

 

Osmanlı Tuğrasının önünde gerçekleştirilen canlı yayında Ahmet Selöz; “Kuruluştan, kurtuluştan ve dirilişten bahsettiğimiz Bilecik’imizde 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde, belediyemizde bir yönetim değişikliği oldu. Cumhuriyet Halk Partisi halkımızın özgür iradesiyle sandıktan birinci çıktı. 1 Nisan itibariyle tüm halkımızın beklentisi hizmet görmekti. Ancak üzülerek görüyoruz ki, Bilecik Belediyemizin ilk icraatı; Sultan Abdülhamithan’ın Bilecik’imize armağanı, 104 yıllık bir eseri Rüştiye İdadiyesi olarak miras bıraktığı bu belediye binasında var olan Osmanlı Minyatür eserlerini sökerek işe başladı. Bu durum bizleri son derece üzdü.” Diyerek binanın daha önceden atıl ve harabe bir vaziyette olduğunu hatırlatarak 2005 yılında restore edilerek belediye binası olarak kullanılmaya başlandığının altını çizdi.

Gelinen süreçte mevcut belediye yönetiminin ilk icraatı olarak Osmanlıyı hatırlatan nadide Osmanlı Eserlerinin sökülmesinin Bilecik halkını üzdüğünü vurgulayan Selöz; “Mevcut belediye başkanımızın seçim süreci boyunca pek fazla vaadini duymadık. Sadece şehrimizin belirli noktalarında bulunan anıtların ortadan kaldırılacağını ve farklı bir hale dönüştürüleceğini duymuştuk. Bugün 3 boyutlu bir Osmanlı Armasının önündeyiz, belki de ilerleyen süreçte bu Osmanlı Armasının önünde bir daha böyle bir görüntü veremeyeceğiz. Bunun gibi gerek tarih gerek Şeyh Edebali ve Ertuğrul Gazi hazretleri adına eserler yapıldı eve isimler verildi. Zaman zaman isim değişikliği de yapılacağı kulağımıza geliyor. İnşallah doğru değildir.” dedi.

BELEDİYEDE OSMANLI İZLERİ SİLİNİYOR
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

28 Yorum

  1. Yapılacak Atatürk heykellerinden, cumhuriyeti bize kazandıran savaşları anlatan tabloların koyulacak olmasından bile bu kadar korkuyorsunuz. Atatürk’ün yolunda gitmemiz bu kadar acı vermesin.

    Cevapla
    • 16 Nisan 2019, 18:58

      Başka koyacak yer yokmu Atatürkü kendinilerine paravan olarak kullanıp her istediğinizi yapamazsınız.

      Cevapla
  2. Ben çok üzülerek buraya yazıyorum,bugüne kadar kadar Atatürk resimleri, heykelleri, andımız,Türkiye Cumhuriyeti yazıları kaldırılırken yaygara kopartmayan insanlar şimdi bunlar için basın açıklaması dahi yapıyorlar. Objektif olmak gerekirse samimi bulmuyorum o dönemlerde yapılan ne kadar yanlışsa buda o kadar yanlıştır ama hiç bu kadar yankı uyandırmadı. İyi günler.

    Cevapla
  3. memur-senli zihniyet belli şaşırdımmı yoo dakika 1 hazımsızlık başladı daha 10 günlük belediyeye çamur atmak, atmaya çalışmak, algı yaratmak, algı yaratmaya çalışmak, söyleyecek yazacak kelime bulamıyorum yazıklar olsun bunun için bu sendikadan istifa ettim işte iyikide etmişim

    Cevapla
  4. Tebrik ederim gundeme getirdiginiz icin…
    biz halkın, ilimizin değerlerinekarşı yapılan saldırıyı halk olarak ancak sandikta ortaya koyabiliyoruz. Ilk geldigi gunden buyana yapilanlar hos degil. Bilecik in Yeni belediye baskani umarim kurulus ve kurtulus sehrine yakisir sekilde osmanli eserlerinide, cumhuriyet eserlerini de yasatarak hizmet eder. Bu şekilde giderse ertugrulgazinin, şeyh edebalinin topraklarında fazla hizmet etme şansı bulamayabilir. Artık halk tarihi manevi değerlerine sahip çıkanları istiyor…

    Cevapla
    • 18 Nisan 2019, 07:08

      vay vay aglayın aglayın tilki selim bu tarihi yeri tahrip ederken bişey ypok biz pisliginizi temizlerken kötü

      Cevapla
  5. 16 Nisan 2019, 11:36

    Kudurmaya başladınız durun yahu daha yeni başladık. Osmanlı’nın izleri silinirmi böyle birşey mümkünmü ha siz tabi sadece figürlerden tanıyorsanız ecdadı o başka elbette.Keşke zamanında ATATÜRK ve Cumhuriyetimiz adına yapılan kötü eylemleride çıkıp böyle karalasaydınız ama onun için biraz yürek gerekli tabi ki.Sarımıydı sendikanız pardon yeşildi yaa ;)

    Cevapla
  6. Bu Bilecik Cumhurbaşkanının Hizmetçisi olurum deyip kızını üniversiteye sokan Belediye başkanları ile ulusal basına çıkmıştır. Nedir yani….

    Cevapla
  7. Yazık. Nedir Osmanlı ya olan bu kin. Bir belediye baskani ilk iş olarak halka geçmişini unutturmaya mi çalışıyor? Halkın beklediği hizmeti vermek yerine kinini kusma siyaseti bu. Bakalım bir sonraki icraat ne olacak Şeyh Edebali olabilir mi?!..

    Cevapla
    • Osmanlı osmanlı osmanlı bırakın şu diriliş mevzusunu hayata dönün gerçeklere bakın biraz.

      Cevapla
    • 18 Nisan 2019, 07:12

      mustafa BOZUNTUSU bi tilki selimin yaptıklarını da ANLATIN ya kızı yuzunden öleni ve şarlatan oglu hastane etrafındaki arsaları nasıl aldıgını yüksek kulelerden kac tane daire aldıgını İLK GÜNDEN beledıyeye bagışlanan audı a 6 yı nereye gittigini acıklayın tuturmussunuz osmanlı osmanlı şimdiye kadar osmalı yok tu tilki selimdemi osmanlıyı anr oldunuz

      Cevapla
  8. bu ne telaş arkadaş!!! hem yeni başkan semih hoca için hem de her türlü medyayı silah olarak kullanan hükümet yanlısı sendika temsilcileri ve diğer destekçilerinin yeni başkanı karalama çabalarından ötürü!!! eeyyyy semih başkan, osmanlı minyatürleri seni neden rahatsız etti?? osmanlı sanatının değerli eserlerini verdiği minyatür neyi ifade edebilir ya da çağrıştırabilir??? bayıla bayıla baktığınız avrupadaki kiliseler, şapeller, heykeller günümüz sanat anlayışının eserleri mi yoksa o ülkenin geçmişinden gelen sanatın izleri mi??? her ülkenin geçmişinden gelen izleri vardır ve siz ilk icraat olarak bu eserlere mi göz diktiniz?? başka işi yok mu bu bileciğin?? peki ya bir sendika başkanının ne işi var tvde?? yoksa ileride siyasi bir mevki mi gelecek?? koca bilecikte başka insan mı kalmadı röportaj verecek?? neden?? çünkü medya silahıyla kendi ayağına sıkmaz kimse!!! özetle seçimden sonra bilecik için hayırlısı olsun demiştim ancak semih hoca genç ve dinamik kişilerle çalışacağına yaşlı ve çözüm odaklı olmayan kişilerle çalışmayı seçmiş ve sonrasında ise minyatür olayı ile gelecek pek hayırlı olmayacak gibi görünüyor…

    Cevapla
  9. 16 Nisan 2019, 14:55

    İlimizde Atatürk heykelleri kaldırılıp Rabia işaretinin heykeli yapılırken hiç kimse sesini çıkarmadı . Osmanlı nasıl bizim tarihimiz sahip cikiyorsak Atatürkte bizim tarihimiz ona da sahip çıkılmaliydi . Sizde biliyorsunuz bu belediye başkanınin Bilecik için çok iyi olacağını o yüzden bu karalama politikaniz. Artık bazı şeyleri hazmetmeniz lazım . Semih başkan bence ise ilk olarak soda dağıtmakla baslamaliydi

    Cevapla
    • Rabia da mı Osmanlı kültüründe var? Qsmanlı bizim gururumuz elbet ama Türk tarihi sadece Osmanlıdan mı ibaret? Mustafa Kemal, Alparslan, Kürşat ve daha niceleri … Ahmet Selöz bunları tanıyor mu acaba. Millet uyandı , artık yeter.

      Cevapla
  10. Yeni başkan çok büyük icraatlerle görevine başladı. Önemli işler tabi. Duvardan minyatür kazıma, personellerin yerini değiştirme … Atomu da parçalar Semih hocanız. Baya da yorulurlar bu icraatler için. Kendinizi bu kadar da yormayınız arkadaşlar.

    Cevapla
  11. 16 Nisan 2019, 16:03

    Habere bakıyorum birde açıklamalara yahu biraz bilginiz olsun o yapılan eserler OSMANLI zamanından kalma değil öyle bir şey olsa zaten müzeye kaldırılır madem Osmanlı diyorsunuz haksızlık hukuksuzluk yapan bir sendika genel başkanı ülkemizde ne kadar baş kaldıran pkk fetö den tutuklanan lara sahip çıkmasa iyi ederdi derdim fakat sizler masadaemekliyi , memuru yüzde 3.5 zamma satan bir sarı sendika olarak anılacaksınız sizler TC ibaresinden KORKAN TÜRKÜM DİYEMEN BİR SENDİKA SINIZ

    Cevapla
  12. Acilen basın aöıklaması yapılmalı…

    Cevapla
  13. 16 Nisan 2019, 17:04

    ahahahahaha ne güldüm bee kanala bakk neye hizmet ettğide ortadaa

    Cevapla
  14. 16 Nisan 2019, 17:44

    kudurunnn kudurunn

    Cevapla
  15. Ak Parti nin yaptıkları ne zamandan beri Osmanlı Eseri oldu? Biraz beyin çok değil.

    Cevapla
  16. YAŞASIN MUSTAFA KEMAL ATATÜRK….BAŞKANI TEBRİK EDERİM…İYİ YAPMIŞ

    Cevapla
  17. 104 yıllık bir eseri Rüştiye İdadiyesi olarak miras bıraktığı bu belediye binasında var olan Osmanlı Minyatür eserlerini sökerek işe başladı.(külliyen yalan atıyor) ne zaman varmış ki orada yalancı utanmaz.

    Cevapla
  18. Ahmet Başkan kusura bakmayında bu kadar cahil olduğunuzu bilmiyordum

    Cevapla
  19. 17 Nisan 2019, 16:15

    Sayın Başkan osmanlının izlerini yunan silemedi bunlar hiöç silemez

    Cevapla
  20. şöhret olmak isteyen bi tip daha …

    Cevapla
  21. 18 Nisan 2019, 09:20

    O minyatürler orijinal değil ki, sonradan yapıldı.Tarihi değeri yok yani.Tarihine atasına Atatürk’üne sizin kadar zarar veren insanların bunu diline dolaması çok saçma. Mal bulmuş mağribi misali hepiniz buradan saldırıyorsunuz. Geçmişte kalan belediye yönetiminin rant uğruna neleri yok ettiğinden de dem vursanıza.

    Cevapla
Bizi Takip Edin