Belediye Başkanı Semih Şahin’den ilk açıklama

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Belediyesindeki rüşvet iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma nedeniyle İçişleri Bakanlığınca geçici olarak görevden uzaklaştırılan Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin, “Görevden geçici uzaklaştırma yapılmışım ve 2 aylığına görevden uzaklaştırılmış bulunmaktayım.” dedi.

Makamında basın toplantısı düzenleyen Şahin, İçişleri Bakanlığı’ndan kendisine ulaştırılan kararı okudu.

 

Şahin, kararın Belediye Kanunun 47.maddesince alındığını belirterek, “Söz konusu kanunda ‘Görevleriyle ilgili bir suç nedeniyle haklarında soruşturma veya kovuşturma açılan belediye organları veya bu organların üyeleri kesin hükme kadar İçişleri Bakanı tarafından görevden uzaklaştırılabilir. Görevden uzaklaştırma kararı 2 ay için verilir. 2 aydan sonra uzatma gerekirse uzatılır.’ deniliyor. Görevden geçici uzaklaştırma yapılmışım ve 2 aylığına görevden uzaklaştırılmış bulunmaktayım.” ifadesini kullandı.

 

Şahin, Belediye Kanunun 47.maddesinde “Görevleriyle ilgili bir suç nedeniyle hakkında soruşturma ve kovuşturma açılan belediye organları veya bu organların üyeleri kesin hükme kadar İçişleri Bakanı tarafından görevden uzaklaştırılabilir.” İbaresi bulunduğunu aktararak sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“Davalar süresince o davaların salahiyeti için 2 aylığına uzaklaştırılmış bulunmaktayım. O süreçte 2 aylığına başka başkan burada durur. Çok iyi bilmiyorum ama bildiğim kadarıyla söyleyeyim bir süre meclis olana kadar Meclis Başkanvekili Sadık Kaya’dır. Belediye Başkanlığını o sürdürecek. Buna emin değilim ama bildiğimi söyleyeyim ben size. Meclis sonra kendi içinden 2 aylığına bir başkan seçecek. 2 ay o kişi devam edecek.”

 

Şahin, Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu kapsamında da kendisine yönelik mal varlığı soruşturması başlatıldığı yönündeki bir soru üzerine “Öyle bir şey bana mahkemeden gelmedi. İddianame çıkmadan öyle bir şey olmaz zaten. Şu anda yok. Benden hiç ifade de alınmadı. Bende ‘Olay şahsidir belediyeyle ilgisi yoktur’ diye söylüyorum. Çünkü biliyorsunuz alan özel firma, satan özel firma. Burada belediyenin hiçbir unsuru yok. O yüzden şu anda soruşturmaya müdahil edilemiyorum. Ederlerse bakacağız.” diye konuştu.

 

Şahin Yalova Belediyesi’nde Vefa Salman’ın da görevden uzaklaştırıldığını ve yargı süreci yaşandığını anımsatarak, “Adam mahkemelerin de hepsini kazandı ama daha döndürmüyorlar. Yasa dışı olarak döndürmüyorlar. Normalde döndürmeleri gerekiyor. Bakacağız, süreçte göreceğiz. Burada bir şey olduğu yok. Biliyorsunuz Türkiye’nin en derin teftişi oldu. Dükkan dükkan gezdiler. Müteahhit müteahhit konuştular ama bir şey çıkmaz. Ben belediyeme güveniyorum. Türkiye’de 1251 belediyemiz var. İlk 5’e girerim diyorum. Bu kadar da eminim.” değerlendirmesinde bulundu.

 

28 Şubat Pazartesi günü karara itiraz ederek yürütmeyi durdurma talebinde bulunacağını kaydeden Şahin, “Kabul edilir edilmez çünkü karar siyasi olduğu için belli olmaz. Genel merkez düzeyinden oldu ama yerel yönetimden arayan soran olmadı.” diye konuştu.

 

CHP Genel Merkezi tarafından Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilmesine ilişkin değerlendirmede bulunan Şahin, şunları kaydetti:

 

“Genel Merkeze savunmaya davet edecekler, gideceğiz. Onda da ben yazılı savunma dışında sözlü savunma da istedim. O bizim normal sürecimiz ve benim kendimi anlayabileceğim bir yer.”

 

Partisinden kendisi için ihraç kararı alınmasının kendisini üzeceğini dile getiren Şahin, “Üzer tabi ben partiliyim. O yüzden üzer ama sanmıyorum. Öyle bir karar çıkacağını sanmıyorum.” dedi.

 

Toplantıda vatandaşlara da seslenen Şahin, “Ben hala Bilecik halkının seçtiği belediye başkanıyım ve kısa bir süre sonra tekrar başkanları olacağım. Sonra bir dönem daha başkanları olacağım. Sonra kendimi emekliye ayıracağım. Hepsine selam ve sevgilerimi sunuyorum.”

[ilgiliMakale icerik_id=”185737″]

Belediye Başkanı Semih Şahin’den ilk açıklama
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

12 Yorum

  1. Bileceğin adini kötülerin rahat ve lastik tavırların yüzünden sana oy verdiğime pismanim

    Cevapla
  2. Böyle bir çekim var mı ya, hiç mi tripod benzeri sabitleyici yok. Başım döndü valla.

    Cevapla
  3. özgüvene bak ya. “İlk 5’e girerim”

    Cevapla
  4. Birdaha görmeyiz inşallah yüzünüzü

    Cevapla
  5. 26 Şubat 2022, 07:44

    Ekibini de al git.Bunlar çete ve çetenin geri kalanı da var.Tam bir soygun,talan,vurgun düzeni kurmuşlar.Bilecik’te her şey çok güzel olmuş.Nimet nimet….

    Cevapla
  6. 26 Şubat 2022, 08:23

    Bilecik halkı sana değil CHP’ye oy verdi. Bi de tutmuş “Ben” diyorsun. Karar siyasi olsa da yolu açan sen oldun. Başka CHP’li belediyeler de var, onları niye uzaklaştırmıyorlar? Bi tane protesto çıkmaz Bilecik’ten senin için. İlk “5” e girerim mi? AKP’liler bunu demiyordu ya. Susman lazım artık.

    Cevapla
  7. Tek bir şey merak ediyorum? Bodrum’da villa aldın mı almadın mı? Şuana kadar hayır oyle birşey yok demedin diyemedin..

    Cevapla
  8. Bilecik, Bilecik olalı böyle bir pişkinlik ve utanmazlık görmemiştir.Bunun hesabını adalet önünde vereceksiniz, Herzaman onur ve gururla verdiğim Chp ye oy umdan dolayı kendime kızıyor ve pişmanlık duyuyorum. Tüm Bilecik halkından böyle bir şahsa oy vererek iktidar olmasını sagladigim için özür diliyorum.Yapilan on seçimde Chp li üyelere bu şahsı hic araştırmadan bulunmaz hint kumaşıymis gibi sunan Chp li yoneticileride kınıyor ve gereğini yapmalarını bekliyorum

    Cevapla
  9. Sizlere oy verdiğimiz için pişmaınız. Birde utanmadan bir daha başkan olacağım diyor. Başjanlık kim siz kimsiniz

    Cevapla
  10. Sana verdiğim oya haram olsun

    Cevapla
  11. 1 Mart 2022, 12:59

    Bilecik in şansı Semih hoca farkı.)))))))))))))

    Cevapla
  12. yüzsüz terbiyesi herif, utanmadan hala konuşuyor!!! lan insanların yüzüne bakmaya utanman gerekirken hala yüzsüz yüzsüz hala bileciklinin seçtiği başkanım diyorsun, doymadın mı la yemeğe aç ……???

    Cevapla
Bizi Takip Edin