BELEDİYE BAŞKANI SELİM YAĞCI’NIN MEVLİD KANDİLİ MESAJI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı,  alemlere rahmet olarak gönderilen Hazreti Muhammed Mustafa’nın (S.A.V.) dünyaya gelişinin yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Mesajında; ”Peygamber Efendimizi anlatan en güzel kavram şüphesiz rahmet ve merhamettir. Nitekim Kur’an-ı Kerim’de Rasûl-i Ekrem’e hitaben: “Biz seni ancak âlemlere rahmet olarak gönderdik.” buyrulmuştur.” ifadesine yer veren Belediye Başkanı Selim Yağcı, şunları kaydetti:

Peygamber Efendimizin rahmet, merhamet ve adalete dayalı kuşatıcılığı ümmetini olduğu kadar bütün insanlığı da kapsamaktadır. Onun bize öğrettiği af, şefkat, insaf, vicdan, sabır ve hoşgörü içimizde bir yerlerde sönmeye yüz tutmuş insanlık kandilini yeniden tutuşturan ve bizi en temel halinde insanlığımıza geri çağıran bir duygu, düşünce, tutum ve davranışlar manzumesidir. Yüce Allah’ın insanlığa gönderdiği son rahmet elçisi, Hazreti Muhammed’in (S.A.V.) Allah’tan getirdiği daveti, sünnetini ve örnek ahlakını anlamak, O’na duyulan derin sevgiyi gönüllerden sözlere ve toplumsal bilince aktarmak amacıyla asırlardır Müslümanlar, O’nun dünyaya gelişini Mevlid Kandili olarak kutlamaktadır. Öyle ki sevgililer sevgilisi Peygamberimizin kutlu doğumu ile dünya üzerinde birçok önemli olay vuku bulmuştur. Alemler nur ile dolmuştur.

Diğer yandan insanı insan yapan bütün güzelliklerin, ahlaki erdemlerin odaklandığı Hazreti Muhammed’in (S.A.V) hayatında, öğütlerinde bireysel ve toplumsal hayatı aydınlatacak güçlü bir ışık, güzel bir örnek bulunuyor.  “O’nun örnek alınması, yalın bir taklit ve sünnetinin belirli şekillere hapsedilmesi şekliyle değil; onun sünnetinin ve siretinin bütün yönleriyle tanınması, insanlığın huzur ve mutluluğu için yaptığı çağrının güncelleştirilerek hayatımıza yansıtılması, güzel ahlakının davranışlarımızın rehberi yapılması ile mümkündür. Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed’in (S.A.V.) doğum günüyle karanlıklar içinde yaşayan insanlara aydınlık bir dönem müjdelenmiştir. Milletlerin hayatlarında özel ve önemli günler vardır. Milletimizin ve İslam aleminin en önemli ve vazgeçilmez günlerinin basında ise Mevlid Kandili gelmektedir. Peygamberimiz hayatıyla, yaşantısıyla, insanlığa getirmiş olduğu mesajla, insanlık alemine kazandırdığı değerlerle toplumları karanlıktan kurtarmış, insanlığı yüksek değerlere ulaştırmıştır. Bu vesileyle Mevlid Kandili’nizi kutlar; sevgililer sevgilisi, iki cihan güneşi Peygamber Efendimizin şefaatine nail olma temennisiyle, kandilin Bilecikli vatandaşlarımızın, milletimizin ve tüm İslam aleminin birlik ve beraberliğinin oluşmasına, ayrıca bütün dünyada barış ve huzurunun daim kılmasına vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz eder, selam ve saygılar sunarım.

BELEDİYE BAŞKANI SELİM YAĞCI’NIN MEVLİD KANDİLİ MESAJI
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin