BAYIR BUCAK TÜRKMENLERİ İÇİN HAZIRLANAN YARDIM TIRI YOLA ÇIKTI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bozüyük Belediyesi, İnsani Yardım Derneği ve sivil toplum kuruluşlarının katılımlarıyla Bayır Bucak ve Suriye Türkmenleri için başlatılan “İnsani Yardım” kampanyası çerçevesinde hazırlanan tır dualarla yola çıktı.

Bozüyük ve Dodurga’dan toplanılan 74 bin lira değerindeki yardımları götürecek İnsani Yardım Tır’ını uğurlama töreninde konuşan İHH Dernek Başkanı Şemsettin YILDIRIM, her zaman Bayır-Bucak kardeşlerinin yanında olmaya ve yaralarını sarmaya devam edeceklerini belirterek “Bozüyük’ten bugün yola çıkan tırımız Salı günü itibariyle Reyhanlı İHH depolarına teslim edilecektir. Bu kampanyamızda bizlere destek olan en başta Bozüyük ve Dodurga Belediye Başkanlarımıza, İlçe Müftülüğümüze, esnaflarımıza ve bütün kardeşlerimize sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum. Bildiğiniz üzere Suriye’de akan kan devam ediyor. Bizler biliyoruz ki zulüm ile abat olanın sonu berbat olur. İnşallah bizler her zaman kardeşlerimizin yanında olmaya ve yaralarını sarmaya devam edeceğiz. Bizler bugün olduğu gibi, birlik beraberlik, dirlik ve düzen içerisinde olduğumuz da bu sorunlar çözülecektir. Bozüyük insani yardım tırımızdaki malzemenin rayiç bedeli yaklaşık 74 bin liradır. Aracın 3’te 2’si un ile 3’te 1’i ise giysi ve çeşitli eşyalar ile doldurulmuştur. İnşallah sağ salim yerine ulaşacak ve oradaki Bayır-Bucak Türkmenleri ve Suriyeli kardeşlerimizin yaralarına bir nebze olsun merhem olacaktır ”dedi.

Belediye Başkanı Fatih BAKICI’ da, Bozüyüklü ve Dodurgalı vatandaşların yardım kampanyasına gösterdikleri destekten dolayı teşekkür etti. Başkan Bakıcı, “Ulaşım noktasındaki desteklerinden dolayı Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Ahmet Ünal’a, un desteği veren fırınlara, diğer vatandaşlara ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Yardım aracının dolu olması bizlere vatandaşlarımızın bu konuda ne kadar duyarlı olduğunu göstermiştir. Birlik ve beraberliğin önemi böyle günlerde daha net ortaya çıkıyor. Bu kampanyanın başlatılmasından tutunda, bu tırın yardımlarla doldurularak yerine ulaştırılması noktasında emek harcayan herkese çok teşekkür ediyorum. Hayırlısıyla kazasız belasız yerine ulaşmasını, ihtiyaç sahiplerinin de inşallah imkânları dâhilinde bunları kullanmasını diliyorum. Allah herkesten razı olsun, kamyonumuza hayırlı yolculuklar diliyorum” dedi.

İlçe genelindeki yardım toplama merkezleri ve okullardan toplanarak hazırlanan yardım tırı konuşmaların ardından dualar eşliğinde yolcu edildi.









BAYIR BUCAK TÜRKMENLERİ İÇİN HAZIRLANAN YARDIM TIRI YOLA ÇIKTI
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin