Bayır­ Bucak ve Suriye Türkmenleri için İnsani Yardım Çalışması

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’te Bilecik Belediyesi ve sivil toplum kuruluşlarının katılımlarıyla Bayır- Bucak ve Suriye Türkmenlerine İnsani Yardım Kampanyası başlatıldı.

Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre merkezi Toplantı Salonunda düzenlenen programda konuşan Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Suriyedeki iç savaş içerisinde, dışarıdan Rusyanın müdahale etmesinin ve özellikle sivil topluma saldırıda bulunmasının insanlık adına utanç duyulacak bir durum olduğunu kaydetti.

İHH Bilecik İl Temsilcisi Şemsettin YIldırım, mazlum müslüman kardeşlerimizin, acısının, gözyaşının ve kederinin bugün sivil toplum kuruluşlarını bir araya getirdiğini belirterek, dün Filistin’de, Çeçenistan’da, Irak’ta, Libya’da müslümanların ateşe atıldığını  bugün ise Yemen’de, Myanmar’da, Arakan’da, Doğu Türkistan, Suriye’de müslümanlar ateşin içerisine atılığını anımsatarak, müslümanların üzerine, evine, mescidine, ekmek fırınına, hatta yetimhanelerine, hastanelerine gökten üç elma yerine yüzlerce bomba düştüğü söyledi.

Sınırımızın hemen dibinde diğer müslüman kardeşlerimiz gibi Suriye Türkmenleri ve Bayır- Bucak Türkmenlerinin resmen yok edilmek istediğini vurgulayan Yıldırım, milletimizin buna asla izin vermeyeceğini dile getirerek şöyle devam etti:

” Lazkiye Türkmenleri, Bayır-Bucak Türkmenleri, birilerinin sıcak Akdeniz kıyılarına hakim olma arzusu uğruna asla feda edilemez. Bin yılık ata toprağını savunan kardeşlerimize bugün biz, tam da şu zamanlarda destek çıkmak zorundayız. Bu bizim inanmışlığımızın, tarihimizin, ahde vefamızın herşeyden öte kardeşlerimizin gereğidir.”

 

Yardım yapmak isteyenler, ister banka hesap numaralarına, ister standımıza gelerek yardımlarını yapabilirler. Yapılan yardımlarımız, partner kuruluşumız olan İHH İnsani Yardım Vakfı aracılığıyla inşaallah yerine ulaştırılacaktır.

Bayır Bucak İnsani Yardımı

Bilecik Kuveyt Türk Şubesi Hesap No: 10054344-3

IBAN No: TR140020500001005434400003

Un: 60 TL

Bot: 30 TL

Mont: 40 TL

Atkı Bere Eldiven: 10 TL

Battaniye: 20 TL

Bebe Bisküvisi: 5 TL

Mama: 20 TL

Programa, Bilecikteki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katılıdı.

Bayır­ Bucak ve Suriye Türkmenleri için İnsani Yardım Çalışması
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin