Başkan Yaşar; “CHP’de artık Genel Başkan sorunu yoktur”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bilecik İl Başkanı M.Metin Yaşar açıklamada bulundu.

Başkan Yaşar, geçtiğimiz hafta sonu yapılan CHP 37.Olağan Kurultayı ile değerlendirmelerde bulunurken “İKTİDARA YÜRÜYÜŞ” adıyla yapılan kurultayda  Bilecik örgütü olarak  genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibine destek verdiklerini belirtti.

CHP’de genel başkan sorunu olmadığını, Kılıçdaroğlu’nun başta Millet ittifakını oluşturarak yerel seçimlerde başarılı olduğunu söyleyen Yaşar, Parti Meclisinde yaşanan heyecanlı yarışın da parti içindeki demokrasinin bir göstergesi olduğu belirtti.

İl Başkanı olarak kendisi,Merkez İlçe Başkanı Berna Pamukçu, Bozüyük İlçe Başkanı İhsan Esel, Osmaneli İlçe Başkanı İsmail Er,  ve Doğal delege olan Milletvekili Yaşar Tüzün’le birlikte kurultayda 5 delege ile Bilecik örgütünü temsil ettiklerini aktaran İl başkanı M.Metin Yaşar yerelde iktidarda olduklarını ve son kurultaydan sonra da genel iktidara gelmek için ülke bazında tüm örgütlerle birlikte gece gündüz demeden mücadele edeceklerini kaydetti.

Pandemi nedeniyle ertelenen kurultayın son derece sağlıklı şartlarda yapıldığını anlatan Yaşar, kurultaya katılan partililerin gözlerinden iktidara yürüyüş özlemini gözlemlediklerini de dile getirerek şu ifadelere yer verdi:

“CHP’de artık Genel Başkan sorunu yoktur”

“80 ilimiz katıldı 1 ilimiz gelemedi çünkü kongresini yapamadılar. Çok seviyeli çok kaliteli kurultayı yaşadık. Parti Meclis delegelerimizi Kurultay delegelerimizi hep birlikte gerçekleştirdik ve Genel Başkanımızın arkasında olduğumuzun vurgusunu Bilecik İl Örgütü olarak ta gerçekleştirdik. Çok aday olmasını engelleyen bir durum yok kurultayımızda. Genel Başkanlığa aday olacak arkadaşımızın 70 delegeyi arkasına alıp hiza etmesi gerekiyordu. Aday olmayı düşünen arkadaşlarımız 70 delegeyi adayı bulamadıkları için aday olmadılar. Buda artık şunu gösteriyor CHP’de artık Genel Başkan sorunu yoktur. Genel başkanımız gücünü hiza etmiştir. En azından 31 seçimlerinde gerek ittifakın oluşmasıyla gerek seçimleriyle başarılı olmuştur iktidara taşımak amacıyla çok büyük pay vermiştir. 1300 delegenin 1251 tanesini almıştır. Bu belki de CHP’de bir ilktir.”

Başkan Yaşar; “CHP’de artık Genel Başkan sorunu yoktur”
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin