BAŞKAN YAĞCI: “FIRINCILAR KURNAZLIK YAPTI”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Belediye Başkanı Yağcı, ekmek zammına yeniden itiraz edeceklerini açıkladı

Yağcı, ekmeğe yapılan 25 kuruşluk zamma itiraz edeceklerini belirtirken itiraz reddedilirse şehrin her noktasına 50 kuruşa ekmek satan halk ekmek şubesi açabileceklerini kaydetti.


bilecik haberleri


Yiyecek Maddesi Satan Esnaflar Odası tarafından Bilecik’te faaliyet gösteren fırıncıların isteği ile ekmeğe yapılan yüzde 33’lük zamma ilk tepki Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı’dan geldi. Yağcı, yapılan zammın oranının yüksek olmasından dolayı itiraz edeceklerini kaydederken Yiyecek Maddesi Satan Esnaflar Odası’nın Belediye ile istişare yapmadan zam kararını aldığını belirtti. Zam kararını basından öğrendiğini kaydeden Yağcı, ‘Fırıncılarımızın bu noktada kurnazlıkları da var’ dedi.

BELEDİYE’NİN EKMEĞE ZAM YAPMA YETKİSİ YOK!

Belediyenin ekmeğe zam yapma yetkisinin bulunmadığını kaydeden Yağcı, itirazların sonucunda uzlaşı sağlanamadığı takdirde ve halkın isteği olursa halk ekmek büfelerinin şehrin her noktasında faaliyete girebileceğini ifade etti. Yağcı, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

FIRINCILARIN ZAM BEKLENTİSİ VARDI

“Ekmek fiyatlarında fırıncıların uzun süredir zam beklentisi vardı. Buna ilişkin olarak ekmeğe bir zam yapılmıştı. Biz de bu zammın oransal olarak yüksek olduğu gerekçesiyle gerekli itirazlarda bulunduk. Bu itirazlar sonucunda zam iptal edilmişti. Ticaret ve Sanayi Odası ile de bu zamma ilişkin dönem dönem görüşmelerimiz devam ediyordu. Elbette   gerektiğinde hakkettikleri zammı almalıdırlar. Ama yapılan zam oranı bence çok yüksek .

ZAMMI BASINDAN ÖĞRENDİM

Bu görüşmeler devam ederken Yiyecek Maddesi Satan Esnaflar Odası bizlerle hiç istişare etmedi. Ekmeğe yapılan zammı ben de basından öğrendim. Konu ile ilgili resmi belge henüz belediyemize gelmiş değil. Hemşerilerimizin mağduriyet yaşamaması için belediyemiz tarafından daha önce kurmuş olduğumuz halk ekmek satış noktamız var. Her hal ve şartta halk ekmeğinin kapasitesini arttırma kabiliyetimiz var.

ZAMMA İTİRAZ EDECEĞİZ

Esnaf odasının aldığı bu karar belediye başkanlığı olarak itiraz etmeyi düşünüyoruz. Esnafımız mağduriyet içerisindeyse hesap kitap yapılır ama bizim ilk değerlendirmemize göre zam oransal olarak yüksek. Belediye Başkanlığı olarak biz buna itiraz edeceğiz. Esnaf odasının zam yapması Ticaret ve Sanayi Odası’na göre daha kolay. Fırıncılarımızın bu noktada kurnazlıkları da var. İtiraz komisyonunda oy kullanma hakkımız yok.

ŞEHRİN HER NOKTASINDA HALK EKMEK AÇABİLİRİZ

Hemşerilerimiz bu konuda sıkıntıya düşmesinler. Gerekli anlaşma sağlanmazsa sadece merkezde değil şehrin her noktasında halk ekmek büfesi açabiliriz. Şu anda 50 kuruşa ekmek veriyoruz. Merkezdeki halk ekmek büfesine talep artarsa mahallelere de halk ekmek şubeleri açarız. Bu zam belediyenin verdiği bir zam değil. Zam yapma yetkisi belediyeye ait bir yetki değildi. Belediye olarak bizim sadece itiraz etme yetkimiz var.”

BAŞKAN YAĞCI: “FIRINCILAR KURNAZLIK YAPTI”
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin