BAŞKAN YAĞCI BESİHANECİLERLE BİR ARAYA GELDİ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Belediye Başkanı Selim Yağcı ilimizde faaliyet gösteren besihane sahipleri ve yetkilileri ile bir araya geldi.
Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen buluşmada, şehirde faaliyet gösteren besihanelerin daha uygun bir noktaya taşınması konusunda fikir alışverişi yapıldı.
Belediye Başkanı Selim Yağcı, gerçekleştirilin buluşmada yaptığı açıklamada;  Şehir merkezine yakın besihanelerin şehir dışına çıkarmayı amaçladıklarını ve gerçekleştirebildikleri taktirde, Hayvancılık Sanayi Bölgesi’nin kurulacağını belirterek, şunları söyledi:
”Malumunuz üzere şehrimiz her geçen gün büyüyor ve gelişiyor. Şehir merkezine yakın olan besihanelerden dolayı vatandaşlardan şikayetler alıyoruz.  Belediye olarak bunun genel bir sorun olduğunu ve besiciler ile birlikte çözüm bulunmasının zamanının geldiğini düşünüyoruz. Şehri yöneten kişiler olarak karar alıp konuyu oldu bittiye getirmek yerine daha sağlam ve gelecek açısından da iyi sonuçlar  çıkaracak çözümler üretmek istiyoruz. Besicilerimizin de bu konuda anlayış göstermesi  ve Kooperatif kurup belirlenecek ise yani yeni bir yere geçilmesi projesinde Belediye olarak da gerekli katkıyı sağlamaya hazırız. Bizler de köylüyüz ve köy yaşantısı ve hayvancılığın zorluklarını biliyoruz.  Belediye Başkanı olarak bu zamana kadar idare edebildik. Ancak büyüyen ve turizme açılan şehrimiz için bu konuda bir adım atmalıyız. Özellikle de İstasyon bölgesinde dere kenarındaki bölgede önemli projelerin hazırlanmasından dolayı Bilecik’in bu sorunu çözmesi gerekiyor ve besihanelerin şehir dışına çıkarılması zorunlu bir hal almıştır.”
”BESİCİLERİN BİR ÇATI ALTINDA TOPLANMASI HALİNDE BELEDİYE OLARAK GEREKLİ KATKIYI SAĞLAMAYA HAZIRIZ”
Belediye Başkanı Selim Yağcı, gerçekleştirilen toplantıda ayrıca besicilerin bir çatı altında toplanması konusunda gerekli katkıyı vermeye hazır olduklarını belirterek, ” Besihanecilerin tek tek kendi yerlerine bir çözüm bulmaları yerine birliktelik halinde bir çözüm aranması durumunda Belediye olarak gerekli yardımlarda bulunacağız  ve belirlenen bir yerde kamulaştırma dahi yapılabiliriz. Bu anlamda tüm besicilerin bir çatı altında toplanmaları onlara da faydası olacaktır. Besihanelerin şehir dışına taşınması için 31 Mayıs tarihine kadar süre verildi. Bilecik Belediyesi olarak iyi niyet içerisinde bu sorunu çözmeyi amaçlıyoruz. 10 gün sonra hem yer ve hem nasıl bir çözüm bulunacağına dair tekrar bir araya gelinerek somut bir adımın atılması için yeni bir toplantı yapacağız. Besicilerden gerekli girişim ve samimiyetin gösterilmemesi durumunda da  idari olarak aldıkları kararı uygulayacağız.” ifadelerini kullandı.
BAŞKAN YAĞCI BESİHANECİLERLE BİR ARAYA GELDİ
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin